Hogy a szomszéd 20 centire legyen?
Mindenki maradjon a portáján. Nyilván vannak az életnek olyan részei, amikor szükségszerűségből a másik életterébe lépek. Ha nem látom az igyekezetet, hogy ezt a szükséges minimálisra csökkentsék, azt számon kérem. Én sem égetek gumit, nem zenelék hangosan, nincs a kertemben állatsereglet, nem rendezek be festőműhelyt, NEM ÜLTETEK a határra semmit. Van bambuszon, állat módon körbekerítettem, hogy véletlenül se menjen át a szomszédba.
Ha öreg nyugger lenne a szomszéd, akkor sem tetszene, de esetleg akkor levágnám néha a fáját, de így, hogy csak baszik az ivadékait odahívni, így már nem tetszik a dolog. Egyszerűen nem akarnék a más terhére lenni. vettem az ER-6-t, baszom kipu van rajta, amíg meg nincs a szerviz és utána nem állok neki lecserélni gyárira, addig nem használom a motort, nem idegesítem a szomszédságot. Nyilván én is szóvá teszem, ha a normál (elfogadható-üzemszerű) életviteltől gyökeresen eltérő életével engem terhel.
Felőlem amúgy olyan fát növeszt az égig mindenki amilyent akar, csak ne úgy, hogy hozzám átnyúlik és nekem ad vele munkát. Pláne, ha mert öreg és kidönti a vihar és szétkúrja a kerítésemet.
Én ebből nem csinálok ilyen problémát.
Viszont ha ezért a szemem láttára kezet emelne valaki gyerekre, felnőttre, kutyára... össze vissza verném és belevágnám a levelek közé.
Utána meg összehúznám szépen az avart.
Ne vegye senki magára!!!
Abszolúte nem bántottál meg.
Az emberek manapság MINDIG visszaélnek azzal, ha valamit egyszer megengednek nekik, vagy megcsinálsz nekik. Nekem elegem van ebből.
Egyszer összehúztam a leveleket és az unokahugom és barátnői hangosan vihogva ugrálták szét, dobálták bele magukat.
Meg nem fordult a fejemben, hogy kezet emeljek egyikükre is.
Ezért se emberre, gyerekre, de még kutyára sem.
De ez az én véleményem.
Nem vagyunk egyformák.
Amúgy:
ma több órán keresztül a szomszéd fáit vágtam, mert hiába van két felnőtt fia és a felnőtt lányának felnőtt vejük, az én házam csatornáját baszkodta tele almával és gallyal és levéllel, mert ő már "öreg" és nem tudja levágni az átnyúló ágakat.
motorozhattam is volna, de nem, más munkáját végeztem, és nekem erre nincs kedvem.
Ja, nekem semmim nem nyúlik át semelyik szomszédhoz. Kutyám sem bassza szét a kerítést másnál, az avart sem.
...de nyugodjon meg mindenki, hogy mivel nincs kedvem a saját állatom miatt helyrerakni valamit, nem is tudom garantálni, hogy az állatom nem csinál MÁSNAK plusz munkát, ezért nem is tartok állatot.
Az én faxommal senki verje a csalánt, hogy a "kutya nem tehet róla, hát csináld meg még egyszer. Meg megint.... meg még egyszer, mert a kutyának tetszik a hancúr...".
A gazdájára? Mindenképpen, többször is. Ha kóbor az eb, telcsi a sintérnek. Nekem nincs időm sem energiám, sem akaratom egyvalamit többször megismételve megcsinálni.
50%-50%