Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Milliónyi.
Amúgy az teljesen irreleváns, hogy tetszik - nem tetszik. Tudomásul veszem, hogy ebben a világban élek, megváltoztatni nem tudom, de ha tudnám se nagyon tenném. Hiszek a szabad akaratban, én legfeljebb és maximum véleményezem.
És.
Problémám nincs semmivel, én leírom, hogy hogyan látszódik a probléma, ha levesszük a hályogot a szemünkről. Lehet ezzel is ellenkezni, de én úgy gondolom, az élet majd igazolja, kinek volt igaza.
Bennem egy kérdés merült fel... igaz nem a hozzászólásodhoz konkrétan tartozik a kérdésm. Van olyan dolog ami Neked tetszik?! Eddig mindennel problèmád volt amit ide írtál.
Kimaradt egy szó.

...már nemcsak a nemesek és az egyháziak tudtak művészetekre fordítani, mint közvetlen termeléshez kapcsolódó tevékenységek,

helyett

már nemcsak a nemesek és az egyháziak tudtak művészetekre fordítani, mint NEM közvetlen termeléshez kapcsolódó tevékenységek,
Sci-fí könyvek írásával próbálkozz meg, hatalmas sikereket fogsz elérni!!
Nyilván az alapoktól korszerűsíteni kellene, és legelőször és legfőképpen a az érintettek szakmai véleményére alapozva kellene újragondolni.
Szerintem nem. A mai, korszerű gyártástechnológiával simán megtermel bármennyit. Ezt tanulnod kellett történelemórán is, mikor kezdődött ugrásszerűen a fejlődés, a városiasodás? Amikor felesleget tudtak termelni, ez pl. nem látványosan, de elkezdődött a vaskohászattal.
Ez (még) a képzőművészetben is tetten érhető áttételes módon.
A klasszicizmust megelőző időben a művészetek a nemesi és egyházi méltóságok kiváltsága volt. A polgárosodást "kiváltó", a hagyományos termelési módot nyugdíjazó korszerű termelési formák megtermelvén a felesleget, átalakította az egész társadalmat. Többek között a feleslegből már nemcsak a nemesek és az egyháziak tudtak művészetekre fordítani, mint közvetlen termeléshez kapcsolódó tevékenységek, hanem a módosabb köznép, köznemesek is. Ez idézte elő a művészeti formák látványos fejlődését, az önmagukat művésznek nevezők számának növekedését. És amúgy valóban voltak is köztük. A kínálat mint általában meghaladta a keresletet már akkor is, ezért a sok, művészetből megélni szándékozó városi polgár a hagyományos megélhetési forrásokat elhagyva nem tudott megélni, ezért a polgárok az akkor kialakuló támogatási rendszerben valamilyen támogatásban részesítették őket. Ennek része volt a kegyelemmunka, esetlegesen étel és ruhasegély. Itt jön amit megemlítenék. A ruhatámogatás máig jelen van a "művészek" életében, pontosan ezért öltöznek kirívóan a mai "művészek" is, mert ugye az akkori világban megkapott ruhák nem "szettben" voltak, kaptak ami jutott. Nem összeillett, de az egy dolog. Cilinderhez sportcipő, fürdőköpennyel. Ezt látod ma is nyomorult buzikon, ők erre próbálnak visszautalni, hogy ők eredendően büszkén vállalják fel ősidőktől a művészetüket. Nem folytatom.
Szóval simán megtermelnek annyit, hogy európában pár tízmillióval több ember fogyasszon. És akkor még nem is beszéltem a niggerek és cigányok alacsony értelmi képességeikből fakadó avulásról. Nem kell ide előre tervezett tönkremenetel, a sok előember kezében amúgy is előbb tönkremegy.

(TAPS)
Pedig úgy tünik beolvadtál az üzenőfalban mindent IS jobban tudunk közösségébe,így kamatoztatni kéne a tudást.
Itt ha hiba van,akkor telefonálni kell. Kiderül hogy a protokoll rossz,amit kitaláltak és életképtelen az egész. Onnantól ha ezt be tudod bizonyítani,már nincs is hiba. Az egész riasztási rendszer szar! Mindenki tudja,de senki nem tesz semmit...
Bárki is áll a háttérben , nem jól látja. Ahhoz hogy jó fogysztó lehess,termelőnek kell lenned. Mert meg kell termelned,amit el fogsz fogyasztani. A termelésedért pedig kapsz pénzt,amiből tudsz fogyasztani. Minél többet termelsz,annál több pénzed lesz...és többet fogyasztól. De ez a cigányokra nem igaz,mert ők nem termelnek és a fogyasztásukat mi fizetjük.
Ne valósíts meg semmit...motorozz
Volt nekem egy igen okos és művelt, orvos ismerősöm itt a virtuális térben. Sajnos meghalt, ezért csak a volt. Többek között ő dolgozta ki a bányamentések során az egészségügyi eljárások alkalmazandó alapjait, az egyik legokosabb ember volt, akit ismertem.
Ő írta nekem, hogy Svédországban (akkor mondjuk még nem voltak ott belterjes fajzatok) ez úgy működik, hogy a ha a kivonuló orvos, mentő azt állapítja meg, hogy a vonulás értelmetlen volt, akkor KI KELL FIZETNI. Az állam MINDENKÉPPEN a saját alkalmazottjai pártján van, ha az orvos azt mondja, hogy felesleges volt akkor nincs mese, felesleges volt. Nyilván az állami alkalmazottak tisztában vannak a helyzettel, nyilván ők is emberből vannak, , de ott ez úgy működött, hogy az állam a saját alkalmazottját nem hazudtolja meg alapból, ha ezzel viszont valaki visszaélt, ezerszeresen bűnhődött.
Igazándiból nem értitek a lényeget. A cigányok, a niggerek semmi másra nem jók, csak fogyasztásra. Azt hiszi bárki is, hogy tényleg a humanizmustól fűtött buzeránsok, csak mert "az is ember" akarja őket maguk mellett?
Dehogyis.
Ezekre az alantas népségekre csak és kizárólag a fogyasztóképességük miatt van igény. Ekképpen nyilvánvalóvá válik, hogy kik állnak a háttérben, kik pénzelik a magukat liberálisnak nevező szarkupacokat. Mindenki készpénznek veszi (és akár...) a tervezett avultatás elméletét, és közben nem látja világosan azt, hogy hogyan és miért olyan a világ, amilyen?

Álmomban nem hittem volna, hogy ezt nekem kell megvilágosítanom.
Nincs ilyesmi tervem...tökéletesen elvagyok így is
Majd ha te leszel a miniszteri biztos megoldod.
Már ha akarod a posztot.
Ha katasztrófa van,akkor katasztrófa van! Az okosok tudják hidd el!
A mama telefonált hogy a férjének nagyon ég a mellkasa. Kiküldtek a tűzoltókat!
Mire a mentő kiért khmmm....
Nem, a belterjesség másban csúcsosodik ki, nem a szaporodóképességben.
Volt vidékfejlesztés ez tény. Csak a vidéki városokat fejlesztették 90%. A kis települések halãlukon vannak...
Annyit vernyákoltatok már a katasztrófáról nem a védelemről hogy belevettem,nehogy besértődj megin.
Mi köze a tűzoltóságnak a jóléthez?
Nem mondhatnám. A félig rokon a megyeszékhelytől 13 km-re egy zsáktelepülésen lakik. Kicsi település, 70-80 lehet a lélekszám.
Ha irodai időben dolgozik valaki, esetleg iskolába megy, annak mondhatni normális időben van busza. Aki ettől eltérőben dolgozik, már leszopta magát. Hétvége? Ha-ha-ha-ha!
Esélye sincs mondjuk vasárnap reggel 7-7:15-re a városba érni. Az egyik ismerősöm a múzeumban portás. Soha nem tud vasárnap beosztásba kerülni, mert 22 óráig van ott; de akkor meg már vasárnap nincs busz hazafelé vidékre. Vagy ott alszik a tök üres múzeumban, vagy más melóhelyet keres. Szombaton már a helyzet, akkor nem csak 100%-ban kapja be a lőcsöt, hanem csak 95%-ban.
Hát ezért nem vállalható mindenhol a relatíve kis távolság sem.
Pálinkás szép jó reggelt, asszátok meg! Esik.
Na fussuk át.
Világraszóló gőzelmet aratott az ellenzékünk.Összeomlott a NER,fél éven belül az összes városunk erdő csúcszintű 3 kórház 3 iskola combóvá alakul,a stadionokat lerombolják,a fideszt lecsukják,az összes újonnan megválaztott politikus ghandi és jézus keveredéséből született feddhetetlen erkölcsű szent lett,az így megtakarított pénzből felzárkótzatják a romákat akik becsületes adófizetők lesznek,az országunk gbp-je az egekben,mi diktálunk a világnak.
És a tűzoltósághoz tömegesen jelentkeznek a fiatal jelöltek ingyen.Csak hogy a népnek jó legyen,a vezetése meg demokratikus lesz mind jóravaló hozzáértő tűzoltó felügyelete alatt akik csak nekünk akarnak jót.
Megtörtént....de már késő.
Te forrasztgasd az elemeket .....
Na annak a kurvaannyát. És nem cserélik le?