Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jah.....dobd el, semmire se jó
Bocs tényleg
iPhone SE-t...most jön ki Márciusban az új
AMG akkuval nem kísérleteztem, mert ahhoz ki kéne venni a Mercédeszből viszont AGM-el igen - azt ugyanúgy savazni kell, ugyanúgy műxik, mint a legolcsóbb savas.
Tavaly tavasszal vettem ujat mert azt hittem.döglődni akar, de még azóta is a polcon van. Nem kellett cserélni.
Márciusban muszáj is leszek megvenni...
Igen, a gyári és a "gyári" között nagy különbségek vannak, és ez bármire igaz.
Ezért szeretnék olyan gazdag lenni, hogy ha valami elromlik, mindig inkább újat vehessek mintsem javítsam vagy szerelőhöz vigyem.
A gyári Yuasa a Hiace-ban a 9. évben lett cserélve. Került bele Jász, az mondjuk egy fél évet bírt, vagy annyit sem. Akkor lett cserélve Yuasára, de nem tudom, hogy a "gyári" és a boltban vett között van-e különbség.
Elérkeztünk az autó 18. évéhez, nem mertem Horvátországba elindulni, és vettem bele Bannert, ezzel is lett eladva, fél-háromnegyed évvel később.
Megfogadtam, hogy Jász-t többé soha, de a robiban a Yuasa fél év alatt megdöglött, és a boltos mutatott egy zselés JP-t. Nem kellett, de megmutatta amax. áramot, amit le tud adni, kérlek szépen ugyanaz az Ah-s akku 2,5x annyi áramit adott le, 77 A helyett 180 A-t.
Ha nem láttam volna, nem hittem volna el.
Azért olvass utánna. Nem AMG akku, ami felszivja a betöltött savat.
Ne legyél már ilyen pozitív! Ez SE jó, az SE jó, na!
Nem, a kettő alapvetően ugyanúgy működik, csak a "zselésben" nem folyékony a cucc. Ne gondolj komoly töltőre, van bennük egy fesz. generátor, oszt csá, tölt, amikor az akku fesz. kisebb, mint a névleges.
A NiCd meg a Li-ion az elvben más, ott a töltési metódus is más.
10-ért adom,5- ért veszem. Zoli nem hülye!
Neki eladni lehet
Én mától Zolitól veszem az akksikat....ennyi!
Nem kell tullihegni. Én sose vettem ki, ritkán hagyom csepptöltőn, amig fagyveszélyes helyen volt a motor.sűrűbben ránéztem és töltöttem. Fűtött garázsban néha ránézek beinditom vagy ha ugy látom rátöltök.
A savas ólom akku egyszerű és igénytelen szerkezet, szinte mind1, hogy bánsz vele - attól függ, milyen hoszzú élete lesz, hogy milyen a minősége. A gyáriak jók, mert ott a beszállítást szigorú paraméterkhez kötik, de ami a boltba kerül (ócón) az olyan is. A gyártó címke is másodlagos...
A zselés és a savas teljesen más töltési metódust igényel. Itt lehetett a probléma.
Alapjábanvéve ha jó minőségű ólommal meg ólomoxiddal csinálnák az akkut sokáig kibirnák, csak hát mostanság többnyire újrahasznosított anyagból csinálják annak.meg nem mindig a legtökéletesebb az alapanyag minősége.
Mondjuk én nem.is.mosztifikálom túl az akku kérdést, bannert sokat használtam, de volt varta excide, bosch. Huszasnál többet nem adok akkuért. Eddig még mind többet birt 3 évnél.
És mégis így van... ismered azokat a szünetmentes áramforrásokat, amiben van egy kicsi zárt zselés akku, és áramszünet esetén átvált inverter módba? Azokban a normál üzemben egy csepptöltés van rajta, ez kb. az üzemidő 99%-a. Namármost ebben egy savas Exxide 1 évet sem bírt ki. Mérve jónak mutatkozik, de a kapacitása a 44 Ah helyett a tizedére esik.

csak a legtöbb esetben ez ki sem derül, mert ha jó a verda, beindul ettől is - és az user azt hiszi, jó az akkuja közben lehet, a harmadát se tudja már a gyári kapacitásnak.

Naaaa....most akkor ugyan ott vagyunk ,mint az összes fórumon. Ez is jó...az is jó...
Én úgy gondolom, hogy a cellák összekötő vezetékéhez közel marad a legjobb állapotban a lemez (-ek), és fizikailag a legtávolabbi sarkán meg a legrosszabb. A lemezek belső ellenállása folytán van ez így szerintem. Tehát ha olyan kicsi a töltő áram, mondjuk csepptöltés esetén, hogy a legtávolabbi ponton már olyan kicsi lesz, hogy a szulfátosodási folyamat fellép. Ezt érzékeljük úgy, hogy csökken az akku teljesítménye.
Nem állítólag, hanem úgy van. Szulfátbontásnak hívják az eljárást. Az a gond, hogy ezek a gyári kis okostöltők tudják ezt, de olyan kicsi az erejük, hogy az semmire sem elég.
Az általam csinált (és tesztelt) regeneráló 250 A-el nyomja az akkut, pulzáló egyenárammal. Ezt persze nem én találtam fel, de a "csiszolt" verzióm jobban dolgozott, mint a Forexben 100 rugóért megvehető "gyári".
Ez nettó hülyeség. Az akku azt szereti ha mozog benne a töltés, bármely irányba. Ezáltal csökken a szulfátosodás mértéke. Csepptöktéssel épp hogy az élettartamát növeled. A hidegben meg csökken azbönkisülése, de mindegy hol tárolod, csak melegben hamarabb fog merülni. Tartós melegben meg tönkremenni is.
Tehát akkor a kicsit rossz és a nagyon rossz közül válogathat az akku.
A fagymentes és a hideg az nem ugyanaz.
Amúgy meg:

https://www.energom.hu/muszaki...

Tárolási körülmények

A telelésre előkészített akkumulátort száraz, közvetlen napsütéstől védett, hűvös, lehetőleg 20°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyen kell tárolni. A szabadban történő tárolás nem megfelelő! Az akkumulátor szempontjából a meleg sokkal negatívabb hatású, mint a hideg. Fagypont alatti hőmérséklet addig nem okoz károsodást az akkumulátorban, míg az teljesen fel van töltve, azonban az önkisülés hatására az elektrolit fajsúlya csökken, emiatt a fagypont alatti hőmérsékleten az elektrolit megfagyhat és szétfeszítheti az akkumulátor edényét.

Abban igazat adok neked, hogy ahány helyen olvasod, olvasom, annyiféle tutiság van. A Nők Lapja nem mérvadó.