Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért azt tudnotok kell nem egy akkurol beszéltek
Egy jó akku elvan magában hosszú évekig is ha nem meríti semmi
Pl nekem van olyan 6v akkum ami már vagy 5 éve elvan a polcon és meg mindig nem ment a feszültség 6v alá

Pl hoki savas akku villámgyors le potyogtat némi cuccot alulra aztán sunyiban merül
A jobb akkuban külön zacsiban vannak a cellák így nincs belső áram veszteség
Plusz némely motor vesz fel pár század ampert akkor is ha nincs gyújtáson, aztán ismét merül az akku, hónapok alatt észrevehetően kevesebb lesz az amper benne
Én - ha eszembe jut - leveszem a sarut, de benne hagyom a motorban, az meg garázsban áll. Néha ráteszem a töltőt, mondjuk egy télen egy-két alkalommal, meg havonta beindítom.
Semmi varázslat. Ha a meleg lenne a jó az akkunak, akkor Szibériában mi a rákkal közlekednek?
Igen ezt is mondta a srác akit ismerek. Sőtt! Állítólag halottnak hitt akksikat is vissza tud hozni néha...ezzel a formázással. Lehet hülyeség...
De nem folyamatosan tölt azt figyeltem. Talán egyszer láttam három év alatt hogy zöldről pirosra váltott a LED ,gondolom akkor rátöltött. Kb 15 perc után megint zöld volt...
Sőt teszteli és meríti is, ahogy kell....
A bmw gyári akksijat az exide gyártja.... amúgy a gyári akksi brutál..... az optimate4 meg az egyik legjobb töltő....
Nekem a motor nem fűtött garázsban van. Ok nincs mínusz ,de közel van a 0 fokhoz ha nagyon hideg van. Ezért gondoltam hogy nem árt ha rajtamarad a csepptöltés. De ezek az “okostöltők” nem mindig töltik,hanem figyelik és ha szükséges . Valami ilyesmi...
Érted te fasz?!
kb. igen, de az csak max. néhány óra (amíg mész) Ennél sokkal több, mikor hetekig megszakítás nélkül megy rá a pár 100 mA.
Ez azt mondták jó dolog. Nem rád értve hanem ettől tejesen függetlenül. Itt is de a facebookon is mindig megy hogy hu milyen jó gazda vagyok kivettem az akksit és a nappaliban a radiátor mellett tárolom. Aztán ha Levi megkérdezi hogy miért, akkor Levi hülye. De ha Levi előkeresi a szakirodalmat ami leírja hogy az akkumulátornak a fagymentes hideg a legjobb a tárolásra akkor kuss van
Nem mondom,mert tényleg nem értek hozzá én sem. Nekem ezt mondták és így csinálom. Kb 3 évente veszek akksit ,de hozzáteszem ,nem várom meg hogy kipurcanjon,mert egyszer minden előjel nélkül beszopatott a hegyekben. Azóta 3 évente cserélem ótómatában!
Mert akkor hamarabb veszel helytte másikat
Amit Levi mond: leszarni, kint a hidegben jó az, néha (pár hetente) ránézni és visszatölteni az önkisülést. Ennyi. Arra kell csak figyelni, ne szívja semmi, és ne merüljön 12V alá üresben mérve.
Az akkor mi, amikor hosszú útra mész az autóval, az út elején feltöltődik az akku és az út hátralévő részében ugye generátorról megy minden, az akkut akkor is csepptöltés üzemmódon kezeli szerintem.
És ha felveszik az űrruhát és az egész hajóból kiszippantják a levegőt?
(Csak neked nem adnak, hogy egyértelmű legyek.)
Savas ólom akksinak a meleg és a csepptöltés a halála, de:
1) úgyis azt mondod, hogy "picsa, hülye vagy hozzá, megbaszlak, keskenyvállú"
2) ha neked bevált, csináld

Egyébként tényleg nem értek hozzá - szerencsére ezt azok nem tudták, akik azért fizettek engem egy évig, hogy akkuról üzemelő mobil számítógép töltés-regenerálás problémáját megoldjam
Én sem értettem, hogy miért javasolják, hogy vigyem melegre az akkut télen.
A gyári bmw akksival szerintem akkor se lenne baj ha soha nem töltenéd.
Na mondom...
Októbertől márciusig 0-24 ben rajta van az optimate4.... nagyon okos kis szerkezet,..
Nekem meg így bírt sokat az összes...csepptöltéssel.
Talán nem volt 5 ezer a Lidülbe 3 éve. Ha áll nem tesz jót neki...csepptölteni kell...gondozni...az megnöveli az élettartalmát.
Arról nem is beszélve hogy amit én kidobok az az akksi egy sor4-et még évekig kiszolgál
Én meg a csepptöltéssel nem értek egyet, teljesen feleslegesnek érzem: motor kint a fűtetlen "fáskamrában", akku benne, havonta egyszer az Aldi-s töltővel feltöltöm, max. egy óra, egy hónap alatt nem merül többet. Ennyi, eddig bevált (4 évet bírt az előző, sima savas Yuasa ilyen "gondozással").
Á, max 100-120 km-t tervezek, itt a környéken. Valami ilyesmit: https://goo.gl/maps/NfMAPRT13GMFL8EM9
Melegben gyorsabb az akksi önkisülése ezért hülyeség melegbe vinni. Nincsen csepptöltőn egész télen de havonta rá van rakva minden akksira. Van 2-3motor, fűnyíró traktor és autó is ami havonta 1x van elindítva. Drága lenne 3töltőt tartani.
Feltöltöm és 1hét alatt lemerül... nem szívja semmi mert nincs rajta a saru. Egyszerűen szar az akksi.
Nem értem ezt a töltés mizériát
Vagy vegyétek ki az akksit és vigyétek be a melegbe feltöltött állapotban ,vagy ha a motorban marad,rakjatok rá csepptöltést. A mostani okostöltők figyelik és gondozzák az akksit egész télen. Bár én havonta beindítom és végigkapcsolgatom a sebességeket ,de így is csepptöltőn van. Lehet ezért bírja több évig? Meg 10 fokban megyek egy kört...vagy kettőt