ha lefelé is tempót nyom az ember, akkor bizony kell.... az endúrósok meg nagyon tudnak menni lefelé is. igaz a mondás, felfelé mindenki úgy megy ahogyan tud, lefelé meg ahogyan mer nekem is elment már a hátsó lefelé szerpentinen nagy tempónál, de itt meg ugye elég nagy tömeg is van... utána kap is új fékfolyadékot...
Nézegetek jármű hirdetéseket és észrevettem, hogy mostanában az össze akár csak 5-7 éves autóban közel 200000km van míg ez még pár éve nagyon nem így volt, jó ha 50000-rel árulták az 5 éveseket, mintha lenne hatása az új rendszernek az órapörgetéssel kapcsolatban.
A kettőt egyszerre kell, nem ördögtől való a használata, vagy 15 évvel ezelőtt terjedt el itt a fórumon is az a nézet, hogy aki használja az lúzer mert a nagyok csak elsővel fékeznek......oszt pár éve ezt már kevesen mondják.
Az embernek motoros iskola becsípődése van ott meg úgy tanítják, hogy nyomd a hátsót kanyargás közben... ha sokat játszik ilyet, gyorsan elkopik.
Az én 40 ekm-el vett motoromon is a hátsó fékbetét félúton, a tárcsa barázdált - eközben a két első gyak. új állapotú volt. Van, aki túlságosan sokat használja.
Pályán is simán elmegy a féked ha nagyon kened. Ezért ha pályázol nem a sima folyadék kell bele,hanem ami magasabb hőfokot bírja.Illetve a fékbetét is megég simán...aztán baszhatod a féket
Nekem többször is "beesett" motoron és autón is és egyszer tgk-nál is (igaz az légfékes, de mint utóbb kiderült a fékdobok lágyultak el és tágultak ki, mikor kihűlt újra fogott), na az nem volt vicces, jó fékfolyadék kell és akkor kisebb az esély az elmelegítésre.
Aham..már látom. Soha nem állítom le a motort . A féket szétbaszom ha túl nagy a lejtő. Jártam már úgy “kiskoromban” hogy motorfék nélkül ereszkedtem,de egyszercsak beesett a fék...nem volt fasza
Túlmelegedett picit...
Jó de Te terepen használod, ott meg egyértelmű hogy nagyon fogy. Nekem is volt olyan hogy egy hónap alatt elfogyott egy szett elől, csak pályán. Sokat motoroztunk de nem gondoltam hogy félbe kell hagyjam a napot mert nincs fék.
A második de a harmadik elkopott szett után biztosan másikra cseréltem volna...~6000km/garnitura az nagyon kevés. Az enyèmen is elfogy 10-12ezer alatt, az is bosszantó
Az én 40 ekm-el vett motoromon is a hátsó fékbetét félúton, a tárcsa barázdált - eközben a két első gyak. új állapotú volt. Van, aki túlságosan sokat használja.
Talán ha 2 szett elment eddig összesen.
Felpuhulni semelyik nem puhult,esett be.
Kocsinál meg főleg nem buli!
Túlmelegedett picit...
Igaz hoki mofakeres 2500 forintos betét volt
de az megint nem a xiii ker