Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyáltalán meg tudnátok mondani mi a célja a fejlődésnek (ugy globálisan)
Egyetlen egy ilyen célja van csak kíváncsi vagyok a sok eszetektől van e róla fogalmatok.
aztán hány éve is van ez a munkaerőhiány? ne gondolkozz segítek 5.
előtte meg az emberek 70 %-a kenyérből nemevett eleget
Na amilyen gyorsan szükség volt a sok munkaerőre olyan gyorsan majd nem is kellenek A hirtelenség mondjuk nem a robotizáció, hanem az átmeneti válság oka lesz.
A robotizáció az emberek munkából történő kihelyettesítése az egy folyamat ami nem tegnap kezdődött és nem holnap fog lezajlani. Ez a folyamat évszázada tart. Az elmúlt néhány évben viszont óriási lendületett vett. Nyílván nem egyszerre szűnik itt meg mindenki munkája Szép lassan foglalkozások munkahelyek fognak bedölni. Ez egy felgyorsult folyamat része és nem lesz kivétel. Lehet a te szakmád harminc év múlva fog megszűnni lehet a feleségedé holnap. Nem lenne ezzel baj amíg egy átképzéssel lehetne folytatni máshol ahogy ez eddig történt. Itt már az lesz a baj, hogy nem lesz hová átképződni Nálam és még náladnál okosabb emberek ezt megmondták. Nagyon kevés szó esik még erről még a médiában pedig ennek a megoldása a legégetőbb kérdés.
Dehogynem, kockáspapír tintaceruzával a biztonsági.mentés miatt
Telefont sem tudsz kezelni, de ezekhez rettenetesen értesz
Te mar csak tudod
Mondjuk én lehet bezárok 2-3 hónapra, ha így megy tovább ez a vírusos történet.... a gyártók nem tudnak már szállítani.... Megrendelés van dögivel, eszköz nincs... majd ha helyreáll a rend, akkor megyünk tovább.... mondjuk a szolgáltatásokat meg meg kell csinálni, de ha karantén lesz legalább kipihenem magam
ezek nem akkora történetek már
Ennyire nem lehet szarban
Hagyadmá, most is csak a lisztben meg a budipapirban lát fantáziát
Azt egy automata webáruház kiszolgálja, csak egy hatelemis árufeltöltő kell emberanyagból
A tescot ne hozd ide, mert ott az üzletpolitikával van baj, nem kicsi. Ismerős ott dolgozik tizenéve. A gyártósor mellé mindig kell ember és még képzettnek sem kell lennie, ott viszont a termelés mértékével függ össze mikor mennyi nyolcosztályos kell. Mondod a mercit, mondom ellenpéldának a Jabilt mellettünk. Ott is voltak gyártósor leállások aztán félév mulva más szerződésük.lett tengerszám vették és veszik az embereket fel, most is van felvétel és saját buszokkal száz km-rekről hordják a dolgozóikat.
Fogalmam nincs miröl beszélsz
Jó néhány cégtulaj ismerősöm kérdezi nem tudok embert ilyen olyan szakmában, és folyamatosan évek óta. Nem kevés embert tudnék ajánlani ha lenne . De a nyócáltalános kevés, diplomás meg kevés kell és az is szakmérnök lehet csak.
Büfészakos nem kell.
Hát te sem lettél okosabb, amíg nem voltál itt hogy téged egy faékkel is lehet helyettesíteni az biztos
Ez amiről Te beszélsz 100 év múlva se lesz, nemhogy 15 de qrvara kiváncsi lennék, hogy egy robot hogy tervez meg pl egy sparc környezetet és azt hogy üzemelteti.... vagy vág ki egy embert egy balesetes autóból ok ok krumplit el tud adni egy pc is szóval te nem kellesz
na akkor lássuk kb. 5 évvel ezelőtt feldobtam egy hirdetés minimál bérre aznap jött rá 60 db ímélem tavaly ilyentájt feldobtam egy hirdetést szintén jó szar fizuért két hét alatt volt két jelőlt. Most januárban már megint voltak 10-en Valami elkezdődött Nagy multi cégek itt a környéken növelik a termelésüket úgy, hogy közben csökkentik az alkalmazottaik számát. A Legnagyobbak is küldözgetik el a faszba az embereket. A mercitől is hullanak mint a legyek. 1éve még a világ legbiztosabb munkahelyének ígérkezett.
Van egy csomó szektor ahol még ez nem érezhető. El kell mondjam döntő többségben a kisebb tőkével rendelkező kis közepes cégek azok. A nagy cégeknél érzékelhető. Több száz méteres gyárcsarnokok üzemelnek 30 emberrel. De maradjunk csak a kézzelfoghatóknál. A teszkóba nálunk van 12 kasszasor. ebből 1 működik meg az automata kassza. Fele annyian sem dolgoznak ott mint 20 éve nyitáskor. A mezőgazdaság gépesítése olyan ütemben fejlődik,hogy lassan egy ember intéz 1000 hektárt a gépeivel
Tényleg fogalmam sincs miről beszélsz
Amugy megnézném a matuzsálem c2-esed hogy faragnád ki robot technika nélkül, nem beszélve az összes olyan dologról amit képtelenség csak emberi képességekkel a szükséges minőségben és mennyiségben előállitani.
Az meg baromság hogy mert neked meg még néhány megrekedt embernek nincs rá szüksége, mert másoknak meg van
Ja, akkor megnyugodtam.
Nincs sok értelme, szokásos eszmefuttatás a világ dolgairól és annak egysíkú értelmezése
azt írtam, hogy egy f.sz vagy
Ez a kivonat
Mondod te, aki a diplomáját sem tudja hasznosítani
Rengeteg munkaerőre lenne most is szükség, csak épp nincs rá alkalmas ember, mert vagy nem ért hozzá, vagy olyan tulképzett mint te és nem akar számára alantas munkát végezni vagy csak simán nem akar dolgozni és hasonló lózungokkal magyarázza meg hogy miért - illetve ezek kombinációja.
ez meg nem vicc volt hanem igaz történeten alapult. Egy juszt műsorban volt egy riport azzal a faszival aki egy mini abc-be tört be a tetőn keresztül és elvitte a cigit meg a piát. kb.20-25 éve volt. Gondolom azóta már szabadult
neked így is jó
a portás szakma szintén elfogyott Már nem vagyunk a portások országa, kamerával összekötött sorompó enged be vagy ki
Robotszerelő...te idióta!
én valamikor azt hallottam, hogy ingyenebéd nincs bár azt nem a viktor mondta, lehet tarlós vagy varga vagy valamelyik hasonló elmebajnok
ezen is lehet kuncogni de már az rég a jelen, hogy robot gyárt robotot
baszod nem a jövőről beszélek Az emberek gépi kihelyettesítése már a jelen. Hogy mi van messze? az értelmi képességed lehet. tényleg nem tudom hogy mit csinálsz de ha a széles melós tömegeknek nem lesz munkája akkor már a tiedre sem lesz szükség az tuti,mert okafogyottá válik