hát ha abból éltél akkor az előző 5 évet vétek volt kihagyni
Ismerek olyat aki már nem is tervez többet dolgozni haláláig
Összedobot olyan vállalkozást, hogy 60 házat építettek évente
Érdekes mód én is abból éltem és előre menekültem, még időben váltottam. Alapjábanvéve nem lett rosszabb az előző időszakhoz kéoest, viszont rengeteg cég bezárt vagy,feladta a küzdelmet. De legalább lényegesen kevesebb lett a konkurencia.
Ja..... de csak miattad, mert nem igaz szó sincs az ember kényelméről.... pár ember kenyelméről maximum.... nem cél az általános emberiség jólét, sosem volt az
az egyébként is lesz Épp nézegettem,hogy venni kellene de még azt azt látom,hogy itt nagyon megálltak a lakásárak. A bérleti díjak viszont meg alacsonyabbak lettek
Ezt nem nagyon értem. Mondjuk épül megint valami fősuli remélem megmozgatja kicsit az albérleti piacot, most nmegint üres egy pecóm
most hagyjuk már ezt a vírusos mizériát. Ez most épp berobbant ide a semmiből hiányzott ez mint éhes kutyának a szarás.
De ez csak egy pillanatnyi történet amilyen hírtelen jött olyan hirtelen megy is. Persze nem azt jelenti ,hogy nem fog tudni nagyon komoly károkat okozni. Dehogynem márt most is okoz. d e ezt kb. úgy kell elképzelni mint egy hirtelen támadt vihart. Lecsap a semmiből, összedönti az útjábakerülő fákat ,házat, kandellábert, szelektvkukát, disznóolat mindent. {os51 }De normális gazdasági környezet mellett a viha után a keletkezett károk rövid időn belül helyreállítódnak. Meg egy csomóan nyernek is rajta.
A pénzügyi ,gazdasági válság már egyébként is utban van virus ide vagy oda. 10 éve tart a gazdaság fellendülése. Ez egyhuzamban majdnem példaértékű. Nem gondoltuk tán azt,hogy ez majd örökre így lesz. Majd lesz megint egy 5-6-7 év megtorpanás. Akinek van lőszere az majd bevásárol ebből aból még jól is jár akinek meg nincs az kiszenvedi ahogy előte is Hivogatnak ilyen bankos bulikra hát néha már nincs pofám nemet mondani azt elmegyek. (mondjuk a kaja mindíg jó ) Mindenestre azt tudom, hogy soha ennyi hitel nem volt kihelyezve a lakossághoz mint most. aztán elindul felfelé a kamat is, szűnni fognak a melók is lesz itt baj nem kicsi
Igen, akkor is volt mar látható jel, folyamatosan csökkent a gazdasági növekedés ami mar nem kompenzált.... az autógyárak stb egyre leépítettek... a vírusos történettel sikerült katalizalni a folyamatot... de legalább erősebben csökkenek az ingatlan árak is... ha karantén lenne 1-2 hónapig annyi csokos lakás lesz eladó, hogy öröm lesz nézni
Ebben az az érdekes, hogy mig nem volt virus, már akkor is hangoztatták a várható válságot.
Most vagy mesterségesen rátettek erre még egy lapáttal, vagy
szándékosan gerjesztették a hisztit körülötte.
Hat most épp lassulni fog.... ez a vírusos történet mar húzza a pénzügyi válságot, ami meg húzza a gazdaságit.... nem hiszem hogy időben olyan lesz, mint anno, de ez ki fog hatni mindenkire..... de nyugodj meg nem robotok fogjak árulni se a krumplit, se a bútort és nem fog kiirtani a skynet sem
Ezt jólátod, a világ folyamatos változásban van, mások a lehetőségek.és mások az igények, fejlettebb és termelékenyebb megoldások vannak.mindenre. Az is igaz hogy az 1600-as évekhez képest ezek hamarabb változnak. Épp ezért kell alklamazkodónak lenni az embernek és folyamatosan képeznie magát, különben ha leragad valahol mint te, akkor a változásokkal szembeni daccal max éhen tud majd halni miközben a fejlődés megállásáról papol hogy nehogy lemaradjon, mert lépést tartani nem képes.
azt kéne esetleg megérteni ha azok az emberek akik a gépsorok mellől szarban lesznek, vannak sokkal többen akkor mindenki szarban lesz. Elfogy a fizető képes kereslet akkor elfogy minden. és ez az érzékeny rendszer van felborulóban.
Tanulni kellett volna? Az előző 5 évben a feltúrboztatott építkezési roham okán jobban kerestek a szakmunkások mint az értelmiség. Ez persze húzott magával mindent. Lett pénz így az is autóval jár aki előte biciglit is csak kölcsön kapott. Ez egy csomó szakmát fetúrbózot. Az autószerelők ki sem látszanak a munkából és még sorolhatnám. Ahogy pénz lett a gazdaságban mindent megmozgatott ez így normális, de ez most erősen belassul az elkövetkező időben
Semmi, vissza kéne hülyülni
Neked sikerült megrekedni de lehet már az is túlfejlett
Ellenben abban igazad lehet hogyha arra gondolnál, hogy rengeteg felesleges dolgot állitunk elő, bár azzal meg munkához jut párezer másra nem alkalmas ember.
oké tehát a te szakmád meg a te vállalkozásod ami biztos azt kívánom legyen így még 5 év múlva is.
Annyit tudok mondani itt 5 év alatt annyit vátozik a világ mint előtte 15 év alatt és gyorsulásban van.
Lehet tanulni.kellett volna? Az utóbbi husz évben mindenki csak diplomás akart lenni. Na, ezek hasonló nyavajgását hallgatom a környezetemben is, meg azokét akik semmiyen képzettséggel nem rendelkeznek. Azokat egyébként se lehet átképezni, nincs miből.
Aki csak a gépsorok .mellett tud meglenni mert másra nem fogható, azok valóban szarban lesznek.
Ismerek olyat aki már nem is tervez többet dolgozni haláláig
Összedobot olyan vállalkozást, hogy 60 házat építettek évente
Látod te is vettél okostelefont
Ezt nem nagyon értem. Mondjuk épül megint valami fősuli remélem megmozgatja kicsit az albérleti piacot, most nmegint üres egy pecóm
kicsit most meglepődtem
De ez csak egy pillanatnyi történet amilyen hírtelen jött olyan hirtelen megy is.
A pénzügyi ,gazdasági válság már egyébként is utban van virus ide vagy oda.
Most vagy mesterségesen rátettek erre még egy lapáttal, vagy
szándékosan gerjesztették a hisztit körülötte.
De most tényleg azokhoz kell alkalmazkodni akik nem akarnak előrenézni?
Tanulni kellett volna? Az előző 5 évben a feltúrboztatott építkezési roham okán jobban kerestek a szakmunkások mint az értelmiség.
Neked sikerült megrekedni de lehet már az is túlfejlett
Ellenben abban igazad lehet hogyha arra gondolnál, hogy rengeteg felesleges dolgot állitunk elő, bár azzal meg munkához jut párezer másra nem alkalmas ember.
Annyit tudok mondani itt 5 év alatt annyit vátozik a világ mint előtte 15 év alatt
Aki csak a gépsorok .mellett tud meglenni mert másra nem fogható, azok valóban szarban lesznek.