Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Soha nem jártam Üllő-alsón Szoktam vele menni nyáron is, télen is és még így sem volt ilyen gondom
Felmelegszik ja, de olyankor a beltér is túl meleg.
Kinyitom, bekapcsolom, aztán 2 perc múlva már simán kellemes a légkör a legforróbb árnyék nélküli strandparkolóban is.
"...a 3 hengeres kis turbósok szerintem sokkal nagyobb borzalmak..."

Na ezt ne hidd, már a próbavezetés során (vásárlás előtt) meggyőződhettem a kis ezres Rönyó motor tulajdonságairól:

Kis-közepes fordulaton olyan mint egy szokvány kisdízel (tehát nyomatékos), felette meg mint egy egyhatos szívó benyás (tehát pörgetheted mint állat, bírja - és megy is). Hidd el, hogy tök jó ez a motor. (Az elődje, a 900-as turbós, na az TÉNYLEG szar volt.
Ez tény.
Ez épp öreg, de fiatalt is vezettem, most vettek pár 4-5 évest, de nem igazán tetszik ahogy megy, a legjobb eddig nekem a volvo volt.....az mintha teljesen más kategória lenne, scaniával nem mentem még.
Mindketten tudjuk, hogy a villanyos ma még relatíve drága, és korlátozottan használható. Amióta pénzes villámtöltés van, na azóta meg direkt szopatás
-pedig sokkal logikusabb hogy a motorhang a tolóerővel függ össze, nem a sebességgel
-csak annyi hogy nem rángat, a 3 hengeres kis turbósok szerintem sokkal nagyobb borzalmak
Ezzel az a gond hogy a tulaj nem azt nézi hogy milyen pláne kevés aki a soförnek vesz autót, hanem hogy minél kedvezöbben meg tudja venni és minél olcsóbb legyen az üzemeltetése.
DCT-hez semmi köze, az egy lusta szar még a Priushoz képest is...variátor már közelít, de annál jobb.
Az lehet, de a vellanyossal nincsenek székelyföldi körutazások sem - legalábbis egyelőre...
Ha nem csak Üllő-alsón mennél vele, hanem Adria-Görögország, akkor tudnád... annyira kibaszottul át tud forrósodni, hogy a kormányt nem lehet megfogni - és az ülés is hasonló de igazából egy jobb nyári nap nálunk, az is elég.
Tényleg gagyibb, vagy egyszerűen öregebb?
PHEV -nek ennyiért szerintem sincs értelme. Már villanyost lehet kapni ugyan azért, és akkor nincs nyűg a belsőégésű motorral.
Jelenleg mercivel megyek és sokkal gagyibb mint a rönyő, ford, de még a dafnál is, a mant sem kedveltem meg, de ezért van ennyi féle, hogy mindenki találjon neki megfelelőt.
Én is pont ezt kérdeztem az értékesítő csávótól szerencsére ki lehet kapcsolni.
Hát azért van, legalábbis én nézem külcsinyt.
Mult honapban mentem egy kört az uj TGX-szel, az nagyon ott van, bár a MAN régen is a kedvencem volt.
Ezért kell villanyost venni, arra nincs ilyen
Úgy hogy nekem nem Moszkvicsom van, és ahogy mondtam van rajtam nadrág...főleg télen
Ez kiegyenlíti magát.
Ha kevesebb a jó használt, akkor felmegy az áruk és egyre többen gondolják úgy hogy ráteszik azt a kis többletet, és vesznek újat.
Ha meg sok az új akkor később több lesz az olcsó használt és többen döntenek a használt mellett.
Eddig én is csak használtat vettem, de most a motoromnál nem volt annyival több az új, hogy ne érje meg.
Kocsinál várhatóan azért fogok újat venni, mert a használtak közt nincs olyan, olyan áron amit hajlandó lennék kifizetni.
Mind egyforma ma már, messziről alig van különbség.
Pedig nem szép
Pedig már elég sok van, nálunk 5, a legöregebb másfél éves, de olcsó még így sokan veszik.
Mijjafasznak az a motorhang generátor??
A Clio előző generációjában (Clio IV) is volt motorhang-generátor. Szerencsére az újakból már kihagyták, ezekben meglehetős csend van (brutális hangszigetelés már a fapad kivitelben is). Ha nagyon gyilkolod, akkor mély morgással hallod bent a motort, de meglehetősen halkan. Kívülről hallgatva viszont igen randa hangja van a kis háromhengeresnek, de azt pont nem zavar vezetés közben. Az előző generáció 900 köbcise viszont nagyon csúnyán szólt belül is, ezért lehetett bekapcsolni a hanggenerátort a hangszórókban.
Fura lehet nektek, de nekem nem okozott még soha kellemetlen perceket
Különben nem szeretném ennyire.
A Lexusban még motorhang generátor is szólt de amikor beindult a varrógép az orrában, az elnyomta