Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez attól függ hány pakli cigit szívsz naponta Lehet belemegy az a 150 ezer, lehet már 5000 sincs hátra neki
Én azért nem fosok a várható élettartamtól, mert a kis turbósoknál használt technikák nagy része (turbó, erősített főtengely, stb.) a dízeleknél már bevált, azok két-háromszázezret el szoktak menni generáljavítás nélkül. Bírjon ki csak 150 ezret baj nélkül, nekem a büdös életbe nem fog annyi km kerülni az autóba.
hát nekem erről az a véleményem, minél kisebb a köbcenti minél több a lóerő annál kisebb az élettartam 900 meg 1000 motoroktól várják a csodákat, hogy tonna felett repítse a kasztnit. Persze a köbcenti hiányt kizárólag nagy hibalehetőségre okot adó turbóval helyettesítik Szerintem meg a ez a köbcenti csökkentés meg egy elhibázott lépés, bár megbeszéltük már nem cél örök életre autót gyártani
nem tom Nekem egyszer volt 900 köbcentis autóm és azóta nem vágyom rá Pedig sokan szerették Meg futott is belőlük sok Úgy hívták 2t warthburg
Meséjj má' hogy kivitelezed ezt a gyakorlatban! Odamész, kinyitod, behajolsz, beindítod, visszacsukod, és állsz mellette negyed órát? vagy hogy?
Eleve el kell indulni, hogy a huzat kivigye a meleg nagy részét, a klímának is kell pár perc és némi fordulat, mire rendesen hűt... és aztán még mire áthűti az utasteret...
Tudod mit? olyannak mondjál ilyeneket, aki még nem látott autót! biztos sok olyan barátod van...
...és akad ember a Földön, akinek a Te tokád is bejön....
szkániát kihagyjtad
nekem is a manci tgx kinézetre a legpofásabb. Szerintem a fordnak sincs szégyenkezni valója. Az, hogy valami hogy néz ki az elég szubjektív
Nekem például a vékony hosszúlábú fehérbőrű lányok tetszenek neked meg lehet, hogy a színesbőrű szőrös mellkasú férfiak
Megint tereled a témát
A te villanyosodról beszéltünk, hogy te nem tudsz vele elmenni, és ez így is van Ami elmegy 300-ra, az 13 M, és közel nem prémium autóról beszélünk, hanem egy nagy akksis koreairól. Akkor már inkább veszek 11-ért egy BMW-t, és a 2 millát eltankolom folyamatában - és akkor nem aggódom, hogy hova tudok elmenni, meg nem az anyós 16 A-es órájáról töltöm 30 óráig
A dízel sem azért nyomatékos a középtartományban mert dízel - hanem azért mert turbós. Ez is pont olyan, csak felül nem fogy el a lendület, bírja a pörgetést is (a kisdízellel ellentétben). Nem ugyanolyan természetesen, de a karaktere nagyon hasonló a dízelhez, közelebb áll hozzá, mint egy csak felül erős 1,6-os szívó benyáshoz.

A Dacia Dusterről is mindenki azt írta a tesztekben, hogy az ezres 100 lovas Renault turbómotorral (bár gyengébb) jobb (kényelmesebb) vezetni, mint az előd 116 lovas egyhatos szívóval. Az utóbbit pörgetni kell állandóan hogy menjen (közepes fordulaton baromi gyenge), akkor viszont nagyon hangos és sokat is zabál(t).
Ebben igazat kell adnom neki. Tényleg elég dieseles a jellege ezeknek a kis turbósoknak. Csak alapjárat környékén van nyomaték hiány egy dieselhez képest.
Nem megyek 300km-re a Leaf-el mert nem arra való.
Új villanyosok meg simán. Egy évben egyszer szorulnék fizetős töltőre, mert célállomáson, anyósnál, vagy szállodában megint csak olcsón lehet tölteni.
A szövetre se ülnék be amíg nem hűti vissza a klíma a kocsit
Volt FAstrám, tudom mi a különbség.
Hogy lenne olyan mint egy szokványos kis dízel? A szokványos kis dízel sokkal nyomatékosabb mint a te benzinesed bárhol,tehát nem is lehet olyan. Már csak azért sem mert a dízel már rég leadja a max nyomatékát ami amúgy is több mikor a benzines még csak elkezdi azt felépíteni.
Prius meg 0-tól 180km/h-ig
Amúgy stimmel. Céges kocsi is 1500-nál éled, aztán annyi karakter sincs benne mint egy Priusban.
Csomószor van hogy 3-asban felejtem mert se a karakterisztika se a hangban nem érződik különbség
Menni megy az tény, de a Prius jobban.
Azzal mentem a régebbiekkel többet, azt sofőrként is, de tavaly kipróbáltam a Scaniában (oda is járunk be melózni, az üzletkötőjük jó ismerős) az újat, az kimondottan kellemes a régiekhez képest. Belsőre teljesen felhasználóbarát, külsőre is teteszetősebb, meg egész jól megy.
... csak akkor nem tudsz a Leaf-el 60 km-nél messzebb elmenni - hogy haza is érj Arra tényleg jó.
Ha meg villámon töltesz - egy 300 km-re lévő úticél esetén összesen 3x - akkor annyira jön ki, mint egy benzinessel, csak éppen 90-es csúcssebességgel (no fűtés, no klíma)
Azt a 140 Nm nyomatékot, ami a 900-asnak a maximuma volt, az ezres motor 1500 és 5100 fordulat között VÉGIG tudja (160 a maximuma).
Na igen. Ez Görögország, megnézném hogy ül be a kis bőrülésébe.
Naponta vezetek a melóhelyemen ilyet kösz nem
A folyamatos vonalak az új ezres kisturbóé, a szaggatottak meg az előző 900 köbcis ugyanilyené:
Vazz, van 3 öreg daf amiben a baloldali ablak tekerős, a jobb motoros, de a bal nem mert feláras volt anno.....,és még elöl is dobfékesek, igaz 2002 körüliek, de már akkor is fizetni kellett azért, hogy ennyire buta autót tudjon venni a tulaj.
Otthon töltöm