Egyáltalán nem, csak a tükörnélküli (MILC) rendszerekben ők alkottak először nagyot, a többi gyártó csak egy-két éve kapott észbe.
A Canonnak, Nikonnnak is vannak brutál jó objektívjei, még inkább mint a Sony-nak.
Manapság viszont tükröset nem sokan vesznek, feleslegesen nagy és nehéz, bármiféle előny nélkül.
Az FF-gépekhez való teleobjektív (pl. 100-400, 200-600) azért brutálisan nehéz és nagydarab, én biztosan nem cipelném. Az APS-C Sony 70-350 meg kicsi, könnyű, és igen jó képeket lehet vele készíteni.
Te a régi, A7 Mk2-őt szeretnéd megvenni, annak viszont az autofókusza / követő fókusza nem egy nagy szám, az a6400 annál sokkalta előrébb jár. Az A7 3 az már más tészta!
De igazából fotótéma kérdése, hogy melyiket célszerű megvenned. Mozgó dolgokra inkább venném az a6400-at, portréra, statikus tájképre meg az A7 mk2-őt. Persze a legjobb az mk 3 volna....
Az objektívek kérdését megértem, nálam ez mindegy, mert semmilyen e-mount objektívem sincs. A súlyt is, bár azért egy Alpha 7 még minden, de nem nagy. Az képméret is mindegy, mert a 7-es is ugyan annyi megapixel mint a 6000-es sorozat, söt van olyan változat is ami csak 12 MP. Viszont cserébe még kisebb téma a zajosodás. Ami nagyon elgondolkodtat, hogy árban ugyan oda jönnék ki az A7-el, mint a 6400-al. (kisebb átfogás mellett nyilván). Az objektívekről rengeteg német tesztet néztem és egyformán mindenhol a 18-135-öt ajánlják. Hiába nagy átfogás és egyszerű felépítésű lencse, egyszerűen nagyon jó és pontos. Jobb mint a 17-70 és a tesztelők szerint jobb mint a 18-105. És nekem nagyon kellene a 16mm f1,4 -is hozzá :-) Az valami pazar lehet kevés fénynél, vagy éjszaka.
A Canonnak, Nikonnnak is vannak brutál jó objektívjei, még inkább mint a Sony-nak.
Manapság viszont tükröset nem sokan vesznek, feleslegesen nagy és nehéz, bármiféle előny nélkül.
Te a régi, A7 Mk2-őt szeretnéd megvenni, annak viszont az autofókusza / követő fókusza nem egy nagy szám, az a6400 annál sokkalta előrébb jár. Az A7 3 az már más tészta!
De igazából fotótéma kérdése, hogy melyiket célszerű megvenned. Mozgó dolgokra inkább venném az a6400-at, portréra, statikus tájképre meg az A7 mk2-őt. Persze a legjobb az mk 3 volna....
Legalább magyar nyelven írjál!