Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha lenne 5 miilliód autóra (neked sincs és nekem sincs...) akkor nem az akkori alap felszereltségű F-Astrát vennéd, hanem egy mai, sokkal divatosabb kinézetű, sokkal jobban felszerelt, sokkal biztonságosabb "mai" tervezésű autót. (Ami viszont nem biztos, hogy el fog menni 20 évet...)
megfelelő áron simán megvenném azt az f astrát. hiszen akkor nem kellene 20 évig azon gondolkodni mi a szart vegyek....
20év múlva meg már menni nem tudok nemhogy kocsit vezetni szóval le lenne tudva ez a téma
ha a régi árait átszámolgatnánk 4 és 5 milla közti ár jönne ki most arra az astrára felszereltségtől függően
ami most se kevés, de 20 évre átszámolva simán megéri
igazándiból semmit se tudnék mondani ami hiányzik belőle nekem
Még egy kissé világít, de fátyolfelhő van, és alig szűrődik át rajta valami, mégis éreztem , ahogy a motorosruhát melegítette, no meg tegnap délután is nagyon kellenesen! De azért nem izzadtam cseppet sem!
Én tavaly egy 18 éves Yarist cseréltem egy akkor 10 éves - fapados - Kia Ceed-re. De nem azért mert bármelyiknek is tetszett a formavilága, "tudása", hanem mert egy legolcsóbb új autót sem tudok kifizetni sajnos.
Nekem pl. igenis bejönnek a mai kocsik mind megjelenés, mind pedig felszereltség tekintetében, csak sajnos nem engedhetem meg magamnak.
Most is 23 éves pajeróm és 20 éves defenderem van, személykocsinak se kellene frissebb. A mai kocsik nem jönnek be valahogy.
Dehogy akarnál: hiába volt hajdanán luxusautó, ma - pl. biztonság szempontjából - egy alsóközép kocsi is felszereltebb, "kényelmesebb".
Nem lenne 5*-os törésteszted, ESP-d, érintő képernyős bizbaszod, sávtartó automatikád, tolató kamerád - cserébe lenne 20 literes benzinfogyasztásod, az ennek megfelelő környezetszennyezéssel.
Astrát nem , de egy 124es 300E Mergát vennék, ha még gyártanák és elgurigáznék vele 20 évig.
Amióta kitalálta az emberiség a"divatot", azóta nincs értelme semmit az örökké valóságnak gyártani. Autó, bútorok, műszaki cikkek meg főleg.

Te vennél újonnan a szalonból fapados F-Astrát így 2019 végén, ha lehetne kapni? Nem tudnák olyan olcsón adni - de miért is tennék?
Nem is kell az örökkévalóságnak gyártani semmit, elég lenne, ha csak az ELÉRHETŐ leghosszabb távra gyártanának mindent.
A megoldást megmondom én, mert a gondolkodás nem az ördögtől való, a gyártó addig használhatná a pénzt (tehát nem halmozhatná fel), ameddig a terméke működik.
Szerintem.
Akkor én még nem vagyok nyugger, idén nyáron cseréltük az összes bútor több mint felét.... ...nincs is pénzem semmire sem, nem olcsó sport, pedig szinte mindenből a legolcsóbbat vettük.
Majd nézz rá az üzenetekre, küldtem linket.
tedd hozzá hogy ez a szemlélet előbb kiaknázza a föld tartalékait, előbb öl meg mindent a sok szemét előbb zárhatjuk be a föld nevű bolygón az életnek nevezett szart
mindezt azért hogy pár ember kurva jól éljen abban a tudatban hogy övék a világ
de azért az ő unokái(déd-ük tökmindegy) is ugyanúgy megdöglik a felhalmozott szartól mint a többi pórnép
ha rendes, tartós cuccokat gyártana mindenki elég lenne heti 2-4 napokat dolgozni a melósnak ugyanannyiért mint most heti 5-6 nappal
ugyanannyit költene hiszen most is szinte minden pénzt elkölt a nép, szóval a pénzügyi forgalom nem lenne rosszabb
a legnagyobb bajom az volt hogy nyekereg, szakadjon el a szövet 5-6 év után vagy bármi de ne nyekregjen úgy hogy ha ráülsz a szomszéd is hallja
mi nem vagyunk kimondottan gazdagok de a kezdő bútorszettből mára már csak a tv szekrény maradt, az is csak azért mert amit most kapsz egy halom fos nem bírja el az erősítőt meg a hangfalakat, az asszony már ezt is baszta volna ki a picsába de nincs mit venni helyette ami elbír 40 kiló súlyt deformálódás nélkül
gyerek 20 éves és már a 2 bútor szett van a szobájában(a régi teljesen hibátlan volt úgy lett kibaszva), szóval van cserebere bőven
szerintem csak a nyuggerek nem csereberélnek már semmit
Nem tudok veled vitatkozni
Gondolod fér annyi benzin a tankba?
Amúgy nem tudom miért ne lehetne megcsinálni.
Ismertem egy srácot aki Jawa350-ből csinált 4 hengerest ugyan így. Lehetett vele túrázni.
A hajtásláncot továbbra is csak 250-es hengerek rugdalják, csak annyi hogy gyakrabban.
Szerintem a menetdinamikát túl, a fogyasztást meg alul becsülöd....
És így végre sikerült elérni egy 2 hengeres CB500-as teljesítményét és menetdinamikáját....3* akkora fogyasztással
Dehogy állna le
Ez egy gerjesztett folyamat, mert senki nem akar dolgozni, ezért kitalálják hogy lehet kevesebb munkával, olcsóbban több terméket gyártani.
Amikor ez sikerül, kiderül hogy pénz nem lett több tehát amennyivel olcsóbban gyártja annyival olcsóbban is tudja eladni. Legfeljebb eleinte amíg verseny előnyben van, addig keres kicsit jobban rajta mint többiek, de ha valamin lehet keresni akkor más is elkezdi csinálni.
Mit tud tenni, még silányabbat gyárt, még olcsóbban, még többet, még gyorsabban, elkezdi a mesterséges avulást hogy ne bírjon ki sokat, persze ennyivel olcsóbban is kell adni, szóval a végén mindenki pörög ezerrel mint a mérgezett egér és még sem lesz jobb senkinek, csak a kereskedőknek, akik már annyira lusták hogy nem is akarnak semmit termelni, csak adják veszik és jobban élnek belőle mint a melós aki megcsinálta.

Tehát ha valódi tartós dolgokat kezdenének el hirtelen gyártani akkor csak annyi történne hogy a csak a sok felesleges kereskedő halna éhen, a melós meg nem szakadna bele a munkába.

Egyik ismerősöm az USA-ban pont ezt mondta. Az USA gazdasága a pizza készítésre épül mert minden mást a kínaiak gyártanak, ők meg csak kereskednek vele
Engem érdekelne egy ilyennek a fogyasztása, a kihajtást-tengelykapcsolót mi módon oldották meg, ilyen szr apróságok! Mert az, hogy beindítja és berreg csak egy dolog! de mi van akkor ha haladni akar vele?? 200 km-t például??
Meg kellene már érteni az embereknek,hogy fogyasztási cikkeket nem az örök életnek gyártanak A tartós fogyasztási cikk is attól tartós, hogy max 5 év Zotya miből árulna, ha egyszer kellene megvenni a fogyasztónak A munkaalapú fogyasztási társadalmunk alap pillére, hogy a gyártott termék elhasználódjon. Ennélkül leáll a gazdaság.
dehogynem vannak ilyenek szimóba is. wartburgaba is és simán működnek
Elbsztak rá 3 db 250-es Mz- blokkot! Kár volt! Miképpen oldja meg a kuplungot, a lánchajtást??! Ez egy olyan motor lesz, ami sosem fog elkészülni!!