Szép gondolni az üszkeink jövőjére is
de tegyük hozzá, hogy az is addig érdekel bennünket amíg mi élünk, utánna már kevésbé
Feltételeztem, hogy összecserélted a motoros tapasztalatodat évét az életkoroddal.
Arról meg már csak ne én tehessek már, hogy 3 számot nem tudsz beírni egy egyszerű adatlapba
Ilyen alapon így még mindíg fogalmam sincs hány éves vagy
Végül is " HANYAS VAGY TE DISZNÓ?"
20-25 év alatt!!!! szemmel látható és a bőrünkön tapasztalható. Mondjuk ehhez képest egy jégkorszak kialakulása az ember előtti időkben több 10 ezer évtől akár millió évig is zajlott
Ekkora intervalumban 20-25 év ekkora változás nem történhet külső segítség nélkül
megpróbálkozhatnál akkor az olvasással is
) de a föld léptékével ez semmi. Ha minden ma élő ember felállna egy 1x1m-es négyzebe (vagyis elég levegősen állnánk) akkor a föld mai teljes lakossága elférne egy nagyobb magyar megyében....
Persze rombolunk, pusztítunk, de ma ez a világrend, a fogyasztásra és a pazarlásra alapul, és Gréta le is szophat akárkit, akkor se tud ezen változtatni. Ahogy kiléptünk az ősközösségből, elindultunk a lejtőn
Épp azt bizonygatom, hogy 1) nincs változás 2) semmi közünk hozzá.
1) jó, te érzel változást, mert kis intervallumot nézel - nagyobb léptékkel nézve ez állandó - de ez matek és statisztika, szóval itt ne küzdj
2) az ember azt szajkózza, hogy mennyit változtat, pl. energiát termel (és pazarol) ez is hozzájárul a légkör lerombolásához. Ehhez itt van egy kis Wiki (ezt találtam neked leghamarabb)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Napenergia
ami itt érdekes, hogy az emberiség 1 év alatt elhasznált teljes energia mennyisége annyi, mint amit a nap sugároz 1 óra alatt. vagyis a földön átalakuló energia 0,000114 részét adjuk mi
Ha pl. egy meteor becsapódik - na AZ milliárd peta Joulokban kifejezhető energia változás a szokott folyamatban, na AZ okoz grimbuszt