Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát a bányászok mondjuk nem véletlen az egytől egyig szilikózisos lett kb. felük 25 év munkaviszony után bele is halt. feleségem családjában voltak oroszlányi bányászok mondjuk ott szerencsére végig élték az életüket(kezeit széttáró)
😅
az a nejé(kezeit széttáró)
Haver 50 volt, mikor legyártotta egy 40 éves üszőnek... azóta elröppen 14 év, a gyerek most jár középsuli elsőbe... most válnak az idióták... de a nő bolond volt már újkorában is, szerintem 😄
Bkv-sok igen, de volt oka, a régi buszok normál váltósok voltak és 40kg volt a kuplung kinyomásához szükséges erő, azért egy 8 órás műszak a belvárosban még a 60-as évek forgalmával sem lehetett gyenge. 😁
ezt én se értem hova a gyerek 50 évesen
majd 70 lesz mire érettségizik....
fasza lesz az érettségi amikor a szülők fele járókerettel megy majd ünnepelni
A test terhelhetőségén kívül, valamint a nő korának fokozottabb jelentősége az egészséges gyerek szempontjából, nem látok ellenvetést.
Hát, 50 évesen már nem kéne gyereket csinálni, hacsak nem hires celeb az ember. Igazából igy se rossz, csak azért egy pár évvel jöhetett volna korábban is, igy utólag. de akkor mindig más szempontok szerint gondolkodtunk. Nem akartunk egy olyan helyre gyereket ami nem a miénk, nincs elegendő hely meg pár apróság.
A hozzám legközelebb álló barátok, haverok, kollégák, iskolatársak mondjuk 70-75%-a ugyanúgy van a kölkekkel, mint én. A keresztpulya szülei mindenben úgy, mint én. A tőlem fiatalabb jelenlegi kollégák már lemaradtak. Nekem amúgy nincs rossz véleményem erről, mert egy bizonyos kor után azért vannak hátrányai, de az meg nem engem érint. Azt viszont állítom, hogy a saját "terhelhetőségem" alapján egyre nehezebb, és a most két éves unoka pikk-pakk kiveszi belőlem a szuflát. Így, amikor azt látom, hogy pár 50 éves férfi megbolondul és akkor kezd "új" életet, biztos vagyok benne, hogy nagy kényelmetlen élete lesz.
Én nem zsigereltem ki a testem (a lelkemet sem), de belegondolva, hogy kéne egy csecsemővel, vagy egy kisgyerekkel foglalkoznom, hát, nem lenne őszinte a mosolyom.
Én kiveszem magam a sorból mer első házasságból bölcsen semmi, másodiknál meg az első gyerek 36 évesen jött, de a feleségem csak 26 volt akkor. és hát az építkezés miatt toltuk de ha akkor nem derül ki hogy lett egy nem szerencsés betegségem lehet még tolunk vagy két évet. De igy akkor belehuztunk.
De a kortársaim még bele estek abba a huszévesen családalapításba.
sógoréknál ovodai ballagáson alig volt 40 év alatti anyuka
mondjuk sógor is 50+ aztán 6 éves a gyerek sógornő meg 45 felé
Nekem 24 évesen jött az első. Van előnye, de... azért nézem a mai fiatalokat, és habár azt látom, hogy a döntően nagy része hülye meg élhetetlen meg semmirekellő, de azért vannak dolgok, amit most már én is megtehetnék, de már soha nem lesz olyan.
jól látod a lényeget....a leirtak miatt lesz lassan 70 a korhatár.
A miidönkben már 20évesen a második gyerek jött. Most meg harminc és az első se. Mer karrier, önmegvalósitás, balfasság, buzulás stb........
25 év meló után mehetne mindenki ha 18-20 évesen csinálna legalább 3 gyereket aki dolgozna is
akkor már simán elmehetne az ember 50 évesen nyugdíjba mondjuk a fele nyugdíjért ami nőne az eltelt évekkel és mellé el tudna menni valami lazább melóba 4-6 órákban
buszsoförök sajnos nem. Pedig kivolt már némelyik ilyen idős korára:) azt mondták ha két embert lát a megállóban az már tömeg....
Az önirónia egy dolog a munkáját már nem bírás meg egy másik. Nem véletlen, hogy anno a bányászok, buszsofőrök és még páran 25 év munka után nyugdíjra voltak jogosultak.
Értem én hogy amit akarsz közölni
Munkás családból származok fater nyugidig vitte púpon kétajtós szekrényeket ,gyerekén szorgosan követem a kis szekrénnyel ,puffal, kis asztallal .....stb
Én is dolgoztam fizikai munkát felnőttként pár évig , sírva vigad a magyar és ha valaki nem tud magán nevetni az legyen maga baja
Nem kell ahhoz 55-60 év, 40 éves korára látszik az emberen hogy szétdolgozta magát vagy sem.
Ezen ugyan mulatozunk, de az ilyesmi fizika meló amit egész életében fillérekért csinált valaki vagy akár jó pénzért is, de az egészség rámegy már 55-60 éves korára és mindennap fájdalmakkal él akkor kissé másképp látszódik, ez fiatalon még vicces vagy egy íróasztal mögül. 😒
ha évente 2x kell már megéri
egy hétvégi peca többe van ha valami dögöt is főzünk 3-5 embernek 🤣
ebbe a mutatványba volt egy tini "csak azért is meg csinálom " 😂 😂
hála égnek nem mindennapos 😁
de azért kösz
tudok egy nagyon fasza f astrát, ráadásul zöld szóval kétszeresen is környezetkímélő
nem kell baszakodni a robogóval, kb annyi az astra ára mintha esel egyet evvel a sok szarral és kifizeted a motor javítását 😆
nem a villanyszarral jársz?