Szegény gyereket, csak azért mert nem a gépipariba végzett beoltottátok úgy , hogy még a szr is meghűlt benne! Csak azt nem tudom honnan tudtátok összeszedni azt a sok marhaságot!!?
Ne haragudj érte! A dolog kicsit eleszkalálódott, nem akartam szívni a véred ilyen sokáig. A váztörés főképp 2006-osokra volt jellemző, talán a 2007-es modellek elejét is érintette, de ebben nem vagyok biztos. A térképet kijavították, így 2007-től a lomhább gázreakció sem probléma. Ami a későbbiekben fennállt, de szerintem teljesen véletlenszerű, az a szelepek kopása (csak akkor ellenőrizhető, ha szétszeded) és bizonyos gond aegy leszakadó mágnessel valahol a kuplung környékén. Anno angolul olvastam erről, de már az angol nevére sem emlékszek. Ezek teljesen spontán történnek, szerintem nem kivédhetőek. Ha valakinek a motorja hajlamos erre, egyszer csak megtörténik velük, nem lehet kikerülni, de ismétlen, nagyon ritkák! 2009-es modell elvileg minden jellentős hibától mentes, szóval sok km-en át fogod hajtani gond nélkül.
Beírtam a google-be, kerestem az oem-partson, de nem találtam semmi hasonlót sem. Nem mondom, hogy amit mondasz nem létezik, de ahol szerintem lennie kéne OEM-PRATS-on ott nincs. Csatoltam a képet.
. Amúgy nem csak magam nyugtatására, minden hiba forrása nagy százalékban a felhasználótól ered. Nem mondom, hogy nem vagyok az a típus aki egyszer-egyszer nem húzza el a bajszát a gépnek, de nem viszem pályára, nem üveghangon küsztetem a motort és emellett meg kap minden gondoskodást. De azért most belém raktad a görcsöt köszi
.
. Évjárat? Km? Honnan szerezted be?
Olyan kérdésem lenne, hogy tavaly vettem a motort. Fz6-s fazer, 2006.
Elvittem egy szakihoz, egy átnézésre, lecseréltetem a fékolajat, hűtőfolyadékot, folyik kicsit az olaj az első telónál, a szimeringet kicseréli, szelepnyitási szinkront, szóval mindent átnéz, erre amit írtam azt mondta h kb. 45 körül van az anyag plusz ugyanennyi munkadíj. Mivel még nincs viszonyítási alapom ezért nem tudom mi a reális. Csak kiváncsi vok a tapasztalataitokra, véleményetekre. Köszi.