Mi azért mondjuk ezt, mert már tapasztaltuk két-három éve, pedig akkor még nem is volt annyi medve... szó szerint ki kellett kerülnöm az úton... és az sem volt olyan egyszerű, mert az autósok is ott voltak feltorlódva 😬
Ha a fogarasra készültök a medve helyett én inkább az útminőségén aggódnék, múlthéten jöttem haza és a medve volt ott a legkisebb probléma számomra. A transalpinát jobban tudom ajánlani ha a motorozás a cél nem csak a látvány.
Az jó lenne mehetünk csak én félek a medvétől. 😁 Ha az bepöccen nincs menekvés, úszik mászik átcsörtet mindenen, fut ötvennel..... 😊 Esetleg Horvátország de nem tengerpart hanem motorozás a hegyekben.
Már haza. 11.-én pénteken délután 4 körül indultunk Bécsbe a pályaudvarra pályán végig. Este 10-körül indult a vonat reggel 8 ra ért Feldkirchbe. Fürdőszobás háló kocsi két személyes de elég szükös. Átmotoroztunk Svájcon kertek alatt elég hosszú időben, de lehet nézelődni felmérni az országot nagyjából. Este 8 körül értünk Morzine-be Francia ország. Reggelis vacsorás volt a szállás. Másnap kis kört terveztünk de nagy lett. 😁 Chamonixba mentünk onnan Mont Blanc alagúton át Olaszországba. Kajálás egy helyen aztán át a St. Bernard hágón Svájcba onnan meg vissza a szállásra. Érkezés este 9 körül. Következő nap lett pihenősebb, fel egy hegyre kávézóba ahonnan rálátni a Mont Blanc -ra üdcsi kávé fogyasztás, onnan meg Chamonixba ott ettünk. Tele túristákkal olyan igazi turista lehúzós hely. 😁 Sonkás szendvics 10€ plusz egy kis üveges kóla 5€. Mondjuk a svájci Burgerking se volt rossz sajtburger menü ~12 Frank. 😁 Aztán onnan vissza a szállásra korai érkezés délután 3-4 körül jó idő medencézés este vacsora. Reggel indulás haza át Svájcon de másik útvonalon hegyeken keresztül. Ez szebb volt át két hágón az brutál szép volt. Aztán az állomás elött 50 km-el egy svájci kisvárosban nekem jött az utolsó tag amikor megálltunk a zebránál. 😁 Kormánycsutka elgörbült, hátsó lámpa betört, oldala karcos lett, lábam beszorult a motor alá mindenki megriadt. 😁 Szerencsére járóképes maradt a gép este érkezés a pályaudvarra gyors kaja a restiben, szintén 10 körül indult vissza a vonat reggel 8 körül ért Bécsbe. Onnan meg pályán haza az már nem volt sok 3 óra kb. Összesen kb 1700 km. Röviden ennyi 😊
Innen már csak egy lépés, hogy kirepülök egy kényelmes szállodába a kiválasztott helyen, bérelek egy hétre egy általam megfelelőnek vélt motort meg egy rátermett bikert (gondolom 1,3-as GS-t, mert állítólag annál nincs feljebb) majd megadom az általam megálmodott bejárandó útvonalakat, és a szállodában a jakuzziban nézegetem a képeket-videókat egy hétig, hogy épp merre járok. Miután teljesült a túra és visszaért a motorom, azt leadom és már repülhetek is haza, majd mesélhetem mindenkinek a képek mutogatása közben, hogy épp merre túráztam.😸
Reggel szakadt az eső aztán mintha elvágták volna egész nap szép idő volt. Elmentünk Chamonixba kajálni meg nézni a hegyet ami jó nagy. Aztán vissza medencézni egész jó a szállás. 😁 Holnap indulás haza hosszú út lesz remélem elérjük a vonatot.
Továbbképzés jelenleg Pesten van, az osztrák talán majd szeptemberben, mivel ott is nyaral szinte mindenki.
Az Adria meg 9 nap múlva lesz. Én sem szívesen hagyom itthon, de ha másképp nem megy....
Mondom,ezert talaltak ki a szallito szolgaltatast,neked repulni kell,es a celtol oda meg anbyit mesz ami jolesik,majd visszaadod a motort,es hazarepulsz.
Ezek szerint nem mentél ki továbbképzésre? Vagy az Adriára gondoltál?
A túrázós kirándulós verziót biztos nem én vetettem el, hiszen én mindenütt szoktam csavarogni, ahol járok. 10-14 napra meg nem akarom otthagyni egyedül az asszonyt, csodálkozom, hogy te igen.
Két éjszaka az 3 motorozott napot jelent nálam... az meg egyéni véleményem, hogy az 500 fölötti távokat meghagyom a fiataloknak meg a hülyéknek. Mentem már 6-700-akat is, nem esett jól, nem kívántam, akkor mi a fasznak csináljam? Hogy néhány fasz ismeretlenül ne puha pöcsözön le?
Dehogynem.
720 is volt már, ha 4 napra mentünk. (nem mindenki tervez olyan kényelmesen, mint ahogy mi szoktunk, bár nem igazán tetszett a korán kelés)
Tudom hogy a több idő nektek nem jó, ezt megbeszéltük már.
Az olyasmi, mint a Szlovén amit terveztem tavalyelőtt (erődnézős-kirándulós-nézelődős) ami el lett vetve, mert nem csak motorozás a hegyen. Én ilyesmiket tervezek ami hosszabb. (akár 12 nap)
Persze amint rendeződnek a munkahelyi dolgok, ami felrúgta az idei terveket. (most pl. szintén külföldön lennék, ha el tudtam volna fogadni a meghívást)
Csak hogy beleszoljak+6 nap oda-vissza az kb toljatok a motort? 😆
Egy ejszakaval megoldhato.
De van vallalkozas aki 500 euroert kiviszi es visszahozza pestre a motort,6 fő felett egyedi idoben,es ti meg repultok.😃
https://www.facebook.com/share/r/19X1fwPGYM/
meg mi volt nagy vonalakban?
http://youtu.be/mF_U_Q33q6c?si=PK3kpGe1kbjynh6N
Az Adria meg 9 nap múlva lesz. Én sem szívesen hagyom itthon, de ha másképp nem megy....
A túrázós kirándulós verziót biztos nem én vetettem el, hiszen én mindenütt szoktam csavarogni, ahol járok. 10-14 napra meg nem akarom otthagyni egyedül az asszonyt, csodálkozom, hogy te igen.
720 is volt már, ha 4 napra mentünk. (nem mindenki tervez olyan kényelmesen, mint ahogy mi szoktunk, bár nem igazán tetszett a korán kelés)
Tudom hogy a több idő nektek nem jó, ezt megbeszéltük már.
Az olyasmi, mint a Szlovén amit terveztem tavalyelőtt (erődnézős-kirándulós-nézelődős) ami el lett vetve, mert nem csak motorozás a hegyen. Én ilyesmiket tervezek ami hosszabb. (akár 12 nap)
Persze amint rendeződnek a munkahelyi dolgok, ami felrúgta az idei terveket. (most pl. szintén külföldön lennék, ha el tudtam volna fogadni a meghívást)
Egy ejszakaval megoldhato.
De van vallalkozas aki 500 euroert kiviszi es visszahozza pestre a motort,6 fő felett egyedi idoben,es ti meg repultok.😃
...de értem, nekem sajna nem megy ilyen 10++ napos...