Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

arra gondoltam, hogy amikor az asszonnyal átbeszéljük, döntést hozunk és utána még agyal. :D
Amúgy a drágád udja, hogy pont ezek nem feltétlenül olyan kényelmesek mint szinte bármi egyéb? Vagy ez inkább agyi dolog és eldöntötte, hogy van ami magas és nEm Lyó, és van ami alacsonyabb és lYó, vaslogikával? :)
A köztes kalevalára meg igen, ismerem ezt én is így vagyok, hogy mindig nézelődöm, de aztán felülök erre a szarra és arra gonodlok, hogy nem is rossz.
"...valamit sok rágással megbeszélünk....."
Ezt nem igazán értem, de szerintem te valamiféle téves elképzelés alapján azt gondolhatod, hogy én el akarom adni a GTR-t, hogy aztán helyette vehessek valamit.
Viszont a helyzet az, hogy én a jelenlegi csapat MELLÉ gondolkodom valami máson, ami eddig még nem volt. Aztán majd kiderül a későbbiekben hogy ki megy, és ki marad.
Nagyrobeszen akkor gondolkodtam, amikor megjelent az első Silverwing (amit ugye már csak a történelemkönyvek említenek) de mivel egy buznyákom sem volt rá, így csak elméleti síkon volt az egész. A Hexagonnal (180cm3, 4T) jól elvagyok a mindennapokban (bár már kétszer beígértem neki, hogyha még egyszer megszivat és haza kell tolnom, akkor megy fel a jófogásra/felgyújtom) de az "olyan nem motoros" szóval nem tervezek venni semmiféle ilyet egyelőre.
Erről a nagy cruiser dologról annyit, hogy szerintem lemaradtál róla, de tavalyelőtt majdnem vettem egyet (kép) mert a nejem talán egy ilyesmi kényelmes kanapéra felülne mögém (a másik ilyen a GW, de 400+kilós szerelvényt azért én sem szeretnék annyira, pedig tudom hogy jó dolog) és tudnánk együtt is menni erre-arra.
Magamnak egyedül munkába járni, meg a környéken mászkálni előbb vennék egy VS800/1400-est, de már azt is tudom, hogy a 800-nak rövid a végáttétele, az 1,4-est meg kín szerelni. (Blacki szerintem már kivan ettől, annyiszor volt ezekről szó, de tényleg köszi a segítségét) de ez lehetne akár más jellegű gép is, nincs erre konkrét kikötés. (néztem pl. 650-es Transalpot is erre...nem vettem meg)
Nézd, én kb. két éve mászkálok mindenféle motorokat nézegetni/kipróbálni azért, hogyha esetleg megtetszik valamelyik, akkor akár vegyek egy olyat. (voltam már azért elég soknál, mindenféle fajtánál, most is van pár linkem amik még megvannak, csak abban sem vagyok biztos, hogy elmenjek-e egyáltalán megnézni, tényleg érdekel-e annyira)
Szívesen beszélgetek erről (és sok minden másról is) bárkivel, ha esetleg valakit érdekel, örülök mindenféle segítő jellegű ötletnek, tanácsnak, tapasztalatnak, linkeknek, de nem vártam soha senkitől hogy ez eldöntendő kérdés legyen és ezt közösen oldjuk meg, vagy esetleg valaki más elképzelését váltsam valóra.
Ezért van az, hogy a VN1,6 után nem nagyon tettem ide fel semmit, hogy épp hol jártam, mit néztem, mert kezdtem látni, hogy ezeket nem mindenkivel kellene megosztanom.
Volt olyan is (nem innen!) aki finoman felrótta nekem, hogy ő "munkát feccölt" abba, hogy nekem "segítsen" a megfelelő választásban, én meg még mindig nem csináltam semmit, csak válogatok össze-vissza, "mert nem is akarsz te venni semmit". (nem szeretném ha ezt bárki így érezné)
Azt szeretem, amikor valamit sok rágással megbeszélünk, már halad a projekt és utána jönnek a bizonytalanító kérdések :D
Amúgy nevetsz, de valami nagyrobogón nem gondolkoztál sosem? Neked azok parádés kényelmek és a legtöbb totál nagymotorosan motorozható. Lehet a mama is közelebb érezné. Lehetne velük menni kúfődre, melóba, bármit. Vagy az olyan "nem motoros"?
A Kawánál az elmondottak alapján egyedül az ABS hiányát tudonám felhozni, ami szó szerint élet-halál kérdése lehet, különben semmi okod lecserélni az asszonyos közös motorozáson kívül.
Igen, így van. A gyári generátor-fesszabályzó páros és a vezetékezés nem sikerült annyira.
Ami a fedél alatti elhelyezés helytelenségét illeti, szerintem az a legkisebb baj. A fesszabályozót én is cseréltem, már az 1-1.5V-ot hozott a konyhára, hogy dupla testvezetékes került bele, pedig levetett Kawasaki ZX-R alkatrész volt.
Azt látom, hogy szinte mindegyiken van egy döglött fesszabályzó, ami visz magával egy többé-kevésbé megfeketedett generátort is. Azt mondják, hogy a fedél alatt nem tud hűlni, így megnyekken a melegtől. Aztán az újat kirakják előre az akksi elé. (bár lehet hogy a Solvart féle a helyén is bírná)
Értem.😺
Megmondom, mi az "okosság". A Cobra kipufogót mi tettük fel, nyár elején. Fél millába fájt neki a cucc.
A Sima Béla-féle 'dooley' kipufogó szintén nem egy olcsó. A többi krómozott lófasz (sárvédődísz/ütköző), kamera, bőrtáska, Cobra Fi2000R... Fél milliót simán kiárul belőle az ember.
A kormányt is ledobod a vérbe, ha nem tetszik, az is megcsinálja az árát (egy új papíros kormány 20 tája, ez a magas majomhinta is elmegy annyiért).
Én egy ennél komolyabbat (nagyobbat) vettem az aldiban, de az nem digitális. Hasznos segítség.
Sokadjára is a nejnek szegeztem a kérdést, hogy hajlandó-e felülni hátra. (csak magamnak nem vennék ekkorát)
Az első válasz: "aha, persze, mennék, ez nem magas, könnyű felülni."
Adtam neki némi időt, hogy gondolja át a dolgot, mert ilyen téren tudom jól hogy nem megbízható. (a GW-on ült utoljára mögöttem, azon szerette hátul a fotelt, de a GTR-re valamiért egyszer sem ült fel, csak a kifogások jöttek, bár szerintem magas neki, azért)
Megnéztem, fent van a hahun is, ott legalább nagyíthatóak a képek.
Maga a gép jó lenne, bár ez a majomhinta a méreteimet ismerve.... 😹 A bőrtáska nem az én ízlésem, a VN féle műanyag dobozok jobban tetszenek, bár tudom hogy erre is lehet tenni. (a díszek, meg az egyéb karácsonyfa dolgok amiket ír, hát szintén nem az én világom) Meg még a szélvédő hiányzik róla. Meglátom mit mond az asszony, de nem rossz.
Vettem egy fasza műszert a Lidiben pont fog kelleni nemsokára ferde mennyezet gipszkartonozáskor. 🙂
Apud szerintem nem ilyet szeretne a motorcsónak hangú ST helyett, hanem valami modernebbet. (mostanában ezt hallani mindenhonnan😸)
Árban az újabb fajta (94-től, mint ez is) kb a kortárs Pannival megy együtt. Ennek a tesója (egymás mellett álltak a kereskedésben 2013-ban mikor vettem, még a színük is ugyanaz, csak az 2003-as) többször volt hirdetve az évek alatt, legutóbb (kb. két hónapja) 1,1M-ért, majd egy héttel később hirtelen leengedték 550-re, pár nap alatt el is tűnt.
Ennek a reális piaci ára kb. 850e körül lehet, de összenézve a használati értékével, annál jóval többet ér.
Ezért vagyok úgy vele hogy nem sok értelme van eladni, mert egy atom stabil pont a garázsban. Szinte full gyári, méregfogak kihúzva, nem kell szerelgetni semmit, bármikor bárhova elindulhatok vele. Jól pakolható, erősen időjárás védett, kényelmes, 5-6L között fogyaszt (28,5L-es a tankja) baromi finom a járása és a hajtáslánca. Olajfogyasztása "nincs".
A legkomplikáltabb elektromos része a cigisdoboznyi gyújtáselektronika doboza, azon kívül nincs is olyan része, ami egy túrán megállíthatná a továbbhaladást. (külső generátora van, benzinpumpa sincs)
Mechanikusan minden elnagyolt rajta, így nehéz is, de mégsincs annyi, mint a Panni vagy a fotelrombolók. Autópályán 140-160 körül szoktam menni (ha egyedül megyek) de a hegyekben is lehet azért kanyarogni vele, még úgy is, hogy meg vannak pakolva a dobozok, meg van az ülés alatt vagy 10 kiló szerszám és alkatrész, ha bármelyik géppel gond lenne. (bár ez csak akkor, ha külföldre megyünk)
Sokszor hallom, hogy "nehézkes, kezelhetetlen, birkózni kell vele a kanyarokban" és hasonlók, de ezen mindig mosolyogni szoktam, mert általában olyanok mondják, akiknek lövésük sincs róla hogy milyen vele menni.😸 Egyedül a parkolóban tologatni sz&r, mert az ott tényleg nehéz meló. (de ilyen szempontból az összes többi ekkora is ugyanez, hiába sokkal újabb)
Injektoros, illetve dupla tárcsás elöl. Ami nekem volt az karbis, szimpla tárcsa elöl-hátul. Ezek a befecskendősök finomabbak, nincs kopásra hajlamos esőáramú karbi, jó a fékje, nem annyira herlisen nyers a váltó, nem vibrálnak annyira és 5-6 között esznek. Tény, hogy súly az van, 315 kiló megtankolva, de minden, ami sokat nyom, térdmagasság alatt van.
2006-os, 65 ezer van benne. Ismerem, ide jár szervizeltetni. Voltam a blokkjában (kuplungozni), teljesen egyben van. Most is itt van, valami töltés-nyűg, de meggyógyítom. (már a kollégám is nézegeti a szája szélét nyalogatva)
Nagyon sok értékes motyóval adja, megérős. Ha városban laknék, sík és aszfaltos közegben... lehet, hogy én se váltottam volna le Hondára.

https://www.facebook.com/marketplace/item/777916948438715
Hmmm...Mór infó?
Már az injektoros? (bár pont az volt amiről beszéltünk, hogy dögnehéz romboló és eléggé traktorblokkosnak találtam)
Mennyit ér a GTR? Apum az ST1100-zal már szenved kicsit. Összetört rajta ezt-azt nem néz ki jól, meg most melegíti a vízet kicsit neki...
Ismert eloeletu, jol felszerelt Suzuki C1500 erdekelhet? (2.3 MFt, Baranya)

Egyik kuncsaftnak hirtelen osszement a repaja.
A bonyhádi GTA.😹
http://youtu.be/EboVc11qrFk;t=1s
Akkor lehet hogy a fejeddel van baj?😸
Én a mai napig szívesen ülök fel egy 50-esre, vagy akár a nagyrobeszre, túragépre, chopperre, de sportgépre és terepgépre is.
Az én fejemben nincsenek ilyen jellegű kötöttségek. Én a quaddal vagyok úgy, hogy az nekem sehogy sem fér bele.
Az, hogy bekanyarodnak vele, nem azzal jelenti, hogy kanyarogni is lehet vele...
Mindennel ellenkezik, ami az én fejemben a motorozással kapcsolatos...
2,5-ért volt, mikor felkerült és ráírtam. (azóta megdrágult) 😸
Akkor ezt úgy veszem, hogy neked ez sem tetszik.😹
Ezek zseniális motorok. Nagybátyámnak végül ez lett hasonló ajándék árban és nagyon boldog vele. De csak meg kell nézni néhány vidit, hogy hogy kanyarognak velük
Új vagy nem, ez még mindig kurva ronda és ormótlan...
(nem én voltam)