Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Miért vitted oda gyártatni? Biztos azért, mert neked is megérte... kihasználtad a szomszéd munkáját, elmaradottságát, erőforrását, és rajta gazdagodtál.
Ha jobban meggondoljuk, te is megloptad meg őt.
Elhiheted hogy a mai napig lopnak bőven,van amit megvesznek,van hogy mérnök gárdát vesznek,de van lopás bőven.Egy a lényeg,a kínai képtelen gyártani a nyugat nélkül,vagy megveszi vagy ellopja.
A GTR-en is az volt a baj, hogy nem fért el a lábad. (ahogy Sanyának sem)
Egyébként a Pan látványa, az arányai, ami miatt nagynak tűnik, holott ez is kb. akkora mint a többi. (meg hogy levett dobozokkal csak félkésznek néz ki) 😸
Én meg főleg azért nem mentem rá mert kicsi nekem 🥹🥹
A fejlett műszaki megoldásokat én is elismerem, az autóknál is vannak dolgok, amiket kötelezővé tennék. Régen motoroztam télen, még akkor is ha hó volt. (néha elfeküdtem, de nem érdekelt, sosem volt belőle sérülés)
Aztán volt a munkahelyi balesetem 2003-ban, mikor felrobbantottam magam, 1,5 év betegállomány egy lábtöréssel. 3 hónap mankózás után kezdhettem el újra tanulni járni, akkor gondolkodtam el, hogy lehetek én bármilyen ügyes gyerek motoron, ha Gizus vagy Lacus, épp tágra nyílt szemekkel szorítja a kormányt a fékpedálon állva, miközben szánkóként csúszik a zúzmarás úton, és gyalul le engem motorostól, vagy tol bele az előttem állóba. (január volt, kicsit havas táj, akkor is az ETZ-vel mentem dolgozni, amikor este 9-kor a hordágyon tettek be a mentőbe, még az járt a fejemben, hogy ma lehet hogy nem motorral megyek haza, aztán később az, hogy lehet hogy ma nem is megyek haza....még az éjjel szétszedték a lábam a műtőben, három hét kórház lett belőle)
Onnantól hagytam abba a motorozást, késő ősztől kora tavaszig. A motorkezelés ami rajtam múlik, azt meg próbálom úgy csinálni, hogy ne kerüljek vészhelyzetbe. Persze van az a szitu, hogy életet menthet az elektronika.
🤣
Ja,ez a hivatalos duma,mert így a tudatlanok könnyebben lenyelik.
😸 Tavaly voltam megnézni egy kéket.
Az idomai-dobozai miatt eleve baromi nagynak tűnik, a V blokk miatt széles, az arányai is furcsák emiatt, tényleg úgy álltam ott mellette, hogy "úristen b&szki ez mekkora!!!" pedig a GW-tól sem féltem. Az világos volt, hogy nem fogom megvenni, de jó fej volt az ürge (bőven 60 feletti fazon) mivel látta hogy motorral jöttem, így ott az utcákban fordulhattam vele egyet. Menni vele tényleg jó, a hangja sem rossz, de semmihez sem hasonlít.
Igazabol full tevedesben vagy,vagyis kb lemaradva 30 evet egy rigolyanal.
A jarmuiparban a motortechnikat licenszelik,fizetnek erte,a tobbire meg siman fizetnek egy nyugati mernokcsoportnak.
Azoknak akit a mostani zoldatallas miatt mar nemigen van jovőjük.
Jo lenne tajekozodnal is nem csak puffognal.
Igatából de,és nagyon gusztustalan,igaz,ez a vevőt nem kell hogy érdekelje,de igen,gusztustalan hogy nyugaton milliárdokat költenek kutatás fejlesztésre mire eljutnak a késztermékhez,és érthető módon ők szeretnék ezt a beleölt pénzt is visszakapni,míg a rohadt sárgák ezt lenyúlják ,egy árva buznyákot sem költenek fejlesztésre,aztán az ostoba csak annyit lát hogy mennyivel olcsóbb.Leginkább valami élősködőkhöz tudnám őket hasonlítani,csak az a baj hogy szaporodnak és a fejünkre fognak nőni és az nekünk a gyerekeinknek unokáinknak nagyon nem lesz jó.Nem kell messzire menni,meg kell nézni egy kínai gyárat itt hogy milyen bánásmód van.
Ugyan ezt érzem a GS-sel, annyiban, hogy amit elvesztettem az Rt-hez képest az időjárásvédelmen (ami nekem jól jön) megnyertem a normális kormányzáson ( az RT-nek azér nekem kicsit szűk a kormánya, érezhetően nehezebb tekergetni a dugóban állva mint a gs rúdját pl.) De ez tudja a 20 centi rugóutat, a bárhol át és elmenést, megy annyival amennyi kell ésszerű keretek között, gyorsulásban gyenge de gyakorlatilag nem hogy ne mcsábít de kifejezetten eltántorít a kockázatos előzgetésektől szemben az "erős" motorokkal, tetszik is igazából meg minden.
EGYETLEN dolog van, ami miatt vissza és visszatérek gondolatban egy új motorra, az a biztonság. Lehetek én bármennyire közepesen jó motoros, bármikor lehet egy olyan helyzet amikor csak a fejlett elektornika mentene meg a lenyomorodástól vagy haláltól, és a legfullosabb TC és kanyar-ABS meg benne van ezekben már mind... És néha gondolkodom, hogy most oké, hogy felesleges pénzkidobásnak érzem a különbséget de ha ott ülnék a rehabon egy kerekesszékben vagy soha többet nem ölelhetném meg a gyerekekeket két kézzel vagy soha nem várná őket többé apa a suli előtt, akkor utólag egyértelmű, hogy mit választanék.
Persze az is lehet, hogy kicsit ésszel menve, soha nem lenne baj ezzel sem.
"Az ST-vel az van, hogy álltam mellette és azt éreztem, mintha egy legelésző tehén mellett állnék, akkora."
🤣 (mondasz valamit, mindig fosok, hogy rámborul amikor középállványra kell húzni, nagyokat nyögve közben :D )
Biztos jó az LC, azt nem tudom, csak a dohc előttivel mentem. Hogy ronda, az tény, meg hogy a generátorát elqrták, az is.
A szöghajtást úgy tudom hogy valamelyikeknél gariban cserélgetik, mert gyárilag elqrták. Viszont a realitás az, hogy nem érzek olyan bmw (pláne boxer, amit régen sem nagyon éreztem a magaménak) függőséget, hogy én ilyenekkel kísérletezzem.
Az ST-vel az van, hogy álltam mellette és azt éreztem, mintha egy legelésző tehén mellett állnék, akkora. Ehhez még vagy 320 kiló, szóval hiába néz ki szerintem is jól, nem nagyon láttam rajta magam. Az FJR-ről tudom, hogy golyóálló technika, viszont az valamiért nem igazán tetszik. (mondjuk a bmw-k nagy részét is az utóbbihoz sorolnám, baromi ronda teremtmények)
HD?
Én össz. kettővel mentem a nem rövid motoros pályafutásom alatt, meg volt az a gyösz (Iron) amivel Mackóval voltatok itt, hát egyik sem váltotta ki bennem a birtoklás igényét.😸 Ilyenből inkább valamilyen japánt választanék magamnak. (amik persze szintén nincsenek kizárva a jelenlegi képletből)
A lényeg: ez az egész onnan indult, hogy 12 éve van meg a GTR (amit általában nem tartanak semmire, viszont mivel én járok vele, én tudom hogy ez egyáltalán nem rossz dolog) és mi lenne ha valami hasonló, de más lenne helyette.
Elkezdtem megnézni, kipróbálni más motorokat, de mindig az a vége, hogy nem érzem azt, hogy miért kéne átülnöm pont erre vagy arra, mert nem érzem jobbnak annyival. (a saját szempontjaim szerint)
Pl. a múlt héten is kitoltam a garázsból, azzal mentem ügyintézni, stb, egyáltalán nem éreztem azt, hogy ez valamiért nekem már nem lenne jó. (most van benne 101e km, teljesen jó rajta minden, és mindent tud, ami nekem kell)
Ha külföldre megyünk, tankolni kell, aztán annyi. Nem kell szerelgetni, nincs vele semmi. Persze lehetne vagy 50 kilóval könnyebb, de nézve a többit, ezek mind 300 kiló körül vannak, helyben tologatni mindegyiket nehéz. Szóval ezért nehéz innen lépni valamerre.
Ha így nézed a japánok meg kifejezetten loptak az elején, még csak kihelyezett gyáártásból tnaulás sem volt.
Meg az tazért tegyük hozzá, hogy nyilván senki nem gonodolja, hogy bármelyik európai gyártó megengedné, hogy a blokkját olcsóbban árulják csak úgy feketén a háza küszöbén. Az unióba nem ehetne így behozni. Nyilván mocskosul megéri mindenkinek ez így. Az, ogy nem szemtelen lopás történik, hanem súlyos feltételekhez lehet kötve abból is látszik, hogy az első évben mindig szívtak a kínaiak a gyújtástérképekkel pl és a sok tapasztalat alapján jött egy nagy finomítás a Kove-nál meg a Voge-nál is. Hiába olyan motorokról van szó, amikhez "készen volt" minden szoftver is, valahogy azt nem használhatták. Gondolom ilyenekben próbálják meg hátráltatni őket a jogtulajdonos nyugatiak, de azért ezek megugorható feladatok és meg is ugorják, ugorták eddig.
Saját kútfőnek meg nekem elég az, hogy pont olyanokat látok a kínai motorokon, amiktől agyfaszt kapsz a drága nyugatiaknál, hogy apró, olcsó kedvességek, figylmességek mennyit javíthatnának a hazsnálhatóságon gyakran, de itt nem kapjuk meg, ott meg igen. Pl az, hogy evidens minden kínain, ogy van nagy USB és C csatlakozó is egymás mellett mindig, nem tűnik nagy dolognak, de valójában tök jó, hogy nem kell henkölni rá még valami szart. Az, hogy tudjuk, hogy egy ülésfűtés kisker áron is maximum párezer forint, ahogy egy markolatfűtés anyagára is lószar lehet, de nyugaton vagy nem is kérheted vagy tízezrekbe mérik rendelésnél, ott meg azt mondják, hogy nem ezen a nagykeráron pár eurón múljon a csomag teljessége is nagyon helyes gondolkozás. Az, hogy lassan alap a kínai vasakon a beépített első-hátsó kamera is, meglehetősen nagy tárhellyel, mennyi problémát megoldhat ha valami baj történik, nem? it meg nemtom mennyiért vásárolgathatod, és sok munkával, szétbombázva a fél motort kell beszerelgetni.
De közben a voge 800 rally-n olyan és akor fék, mint egy tízmilliós africán, a kove-kon brembo vagy brembo csoportos finom cuccok, bosch kanyar ABS mindenhol, olyan állítható futóművek, hogy nem kell jobb... Egyszerűen perfekt csomagokat adnak a nulladik pillanattól, nem kell már semmit fejlesztened, variálnod, okoskodnod, mint szinte bármi mással.
Függetlenül a márkától, származási helytől, nekem ez a mentalitás kifejezetten szimpatikus pl. Valahogy kevésbé érezném kihasznált köcsögnek magam egy kínait vásárolva, mintha bemennék a yamahába egy teneréért és utána fél napig kéne ikszelgetni az extralistát, hogy a nullán legyek felszereltségben a valósághoz. Mint anno a Mercigyáras-Tehénkereskedős viccben.
Ja és arról már nem is merek beszélni, hogy szinte egy nagyságrendi a különbség az alkatrészek, idomok árában.
Ha a szomszédnál gyártatok valamit valamiért és utána ő is elkezdi gyártani és olcsóbban adni mint én akkor ő ellopta az ötletem, tervezésem és ügyfeleimet tehát lopott.
Igazából nem loptak, kaptak, mert az idióta nyugat meg amerika odavitte az élvonalbeli technikát... fogalmazhatunk úgy, hogy aprópénzre váltották a saját jövőjüket - a kínaiak meg éltek a lehetőséggel. Most már szinte mindenben ők vannak előrébb.
Te meg rosszabb vagy még jürgennél is, nem látod, mi történik épp, pedig az orrod előtt van 🙁
😺
Nem szeretem az ilyen csirkét, mert kicsi a melle.
Viccnek szantam, de amugy azert komolyan gondoltam. En bo egy honapja csereltem, en xem gondoltam annyit, amennyire vegul is kipengettem, mert fel misivel tobb lett mint amennyi eredetileg gondoltam. Nem azert mert csak annyi volt, hanem mert az a mennyisegu penz jelent meg az agyamban. De aztan nezegettem a motorokat, re kellett jonnom, hogy amit szeretnek, az nem kiferni belole, igy a keresoben az ertekhatart elkezdtem lassan feljebb tolni. Es ymikor lattam, hogy bo fel misi kell, hogy elerjem azt amit szeretnek, elkezdtem masfele isnezelodni, pl. BMW F900R. De egyszer azt mondtak nekem, amit en neked. Es elgondolkodtam ezen is, hogy mirol is van szo? Nem tobb, mintegy, vagy az atlagot nezve ketto honapnyi munkaberrol. Es 58. eves vagyok, nem iszom, nem dohanyzom, mas egy ev alattel igizik ennyit.
En ne tehessem meg ennyiert azt, amit szeretnek? Es megvettem azt, amit szeretnek. Es nem bantam meg.
De ez engem nem érdekel.Nem érdekel hogy mekkorát lépett lopással,mert saját kútfőből nem megy neki.
Amekkorát kína lépett az elmúlt 20 évben, akkorát jürgen még tévében se látott...
te is egy jürgen vagy.
Amúgy a sok tök jó új motor között ezt szeretem az 1100-asban, hogy a fontos dolgokban (futómű pl) szuper a mai napig, ugyanakkor a boxer, a váltó a minden más olyan karakteres mint amit egy kurva szarul fenntartható nagyon régi motor adna. És ettől élmény vele menni. Új mociban ez a guzzi V85TT volt totál hasonló érzés-élmény csak kisebb méretben, vagyis modern külső, iszonyú régies érzésű, karakteres belső.
Ezt a lélekmegmozgató karaktert is keresem ha valamit cserélnék, de az újabb BMW-k már szinte japánosak ilyen szempontból rossz értelemben. Viszont lehet neve nevetsz, de komolyan megfordult a fejemben Harley is emiatt 🥹
Ez így van, de nem az anyagias gondolkodás miatt nem akarok (tervezek) drágábban venni. Ha bármikor motorozni akarok, akkor kimegyek a garázsba, és jelenleg három (négy) lehetőségből választhatok, hangulattól függően. Egy ideje gondolkodom azon, hogy ki kéne próbálni másokat is, hiszen régen annyi mindent el tudtam képzelni magamnak, csak épp pénz nem volt rá.
Ma már ez nem így van, vehetnék sok mindent (nem kell elvonnom semmi mástól ezt a pénzt) de amíg nem érzem úgy, hogy nekem ez vagy az KELL, mert szeretném-vágyom rá igazán, addig nem veszem meg.
Az újabb motorok nem igazán mozdítanak meg bennem semmit, pedig nemrég egy "új" H2 mellett álltam (8,6M) aztán ráültem, akár mehettem volna vele egy kört, de még ennek az igényét sem éreztem. (sokaknak tetszik, de szerintem béna hangja van)
A haverom vágyott rá, (nem könnyen, de) megvette, és most boldog hogy van neki. (ha őrülten vágynék egy ilyenre én is, akkor már állna egy a garázsban)
Én úgy vagyok vele, hogy az én motorozási igényeimhez max. 2-2,5M Ft-ból is simán találhatok egy rakás lehetőséget, főleg ezek között nézelődök, mindenféle elkötelezettség nélkül.
Kontroll nélküli kínai termékekkel van bajom,az hogy a jürgen gyártat valamit a kínaival,nem érdekel,mert a jürgen határozza meg a minőséget és ez esetben a kínai egy rabszolga,de amikor ő elkezd valamit gyártani készíteni saját kútfőből,na azzal vannak fenntartásaim