Na tetszik? jövőre két Vogéval megyünk? 😁
Olyan erős mint az öreg bálnád csak 100 kilóval könnyebb, még szélvédelem is van, talán nem akkora mint neked a hótoló mögött, de elég
Miért nem vesztek rendes motort, amin nem lánc van? vagy etzét, pannoniát, amin tokozott? 😁
Komolyra fordítva, nem értem, mostanság miért nem gyártanak tokozott láncot? talán azért, mert akkor sose menne tönkre, és nem kéne basztatni?
A papírkészítést konkrétan az arabok hozták el európába,lőpor szintén arabok útján,selymet szerzetesek lopták és hozták,a teát holland kereskedők hozták legálisan.Amennyire én emlékszem,és valósak a történelem könyvekben leírtak,efelől van kétségem.
Ne sarkítsd ennyire. Kizsákmányolták a kici kínaiakat, de közben azok megerősödtek, és most visszavágnak. Ez van. gyarmatként bántak velük, most a gyarmat függetlenedett, volt már ilyen a történelemben, és lesz is még.
Ez igaz, de attól még a szomszéd tolvaj, de amúgy ő is megél a gyártásból csak a lopásból jobban és én semmivel nem loptam meg sőt munkát adtam amiből meg tud élni. Gondolatsorod szerint ha egy alkalmazott meglopja a cégét akkor az is jogos hisz kihasználják ezért joga van bármit lopni. Dolgoztam pár cégnél ahol a kisfőnökök lenyúlták a cég megrendelőit, melóit néha a melósait is akik általában rosszabbul jártak hisz aki lop a főnökeitől akár csak az ötleteiket az gazember és hazug gazemberként is fog bánni mindenkivel.
Oda mentek és annyiért dolgoztattak amennyit ott kértek,azért nem a menő cég a hibás.Ja,csak a fiadból rabszolga lesz mint ahogy az eü-ben dolgozókból is.
Odamentek a menő cégek, gyakorlatilag rabszolgákat dolgoztattak, otthon meg ebből dőzsölt mindenki... lehúztak így 30-40 jó évet, hát ennek most vége.
Ja, lehet, hogy a fiam legközelebb kínai AI fejlesztő cégnél fog dolgozni, mert jobban fizet, mint az usák... 🤣 Lányom meg vejem eü-ben dolgozik, beteg mindig lesz, még ha kínai is - szóval én annyira nem aggódom a gyerekeim miatt.
Ja,azért nyomnak le mert rohadt sokan vannak azok a férgek és mi meg hagyjuk,ha rajtam múlna akkor nem,de hát vannak akik pénzért eladják az elveiket.És tudod mi különbség a kínai ás a nyugat között?Dolgozik ismerős az audiba és a csencsen gyárba is,ég és föld a kettő,és itt most a hozzáálásra gondolok.Nagyon nem lesz jó ha a fejünkre nőnek,mint írtam neked már mindegy lesz,mert max annyiban fog érinteni hogy a rothadó tested helyére is gyárat húznak.
Nem a kínaiak álltak sorba, hogy a nyugat odavigye a gyártósorokat... A fóccvágennek is kellett a helyi olcsó munkaerő, a gyenge környezetvédelmi szabályok, meg a hatalmas piac - most "megfizeti" amit egy évtizeden keresztül nyert. Egyébként pont villanyautó fejlesztésben már a kínaiaktól tanulnak, beleértve az akku technológiát is.
Igen, le fognak nyomni bennünket, a nagy hal mindig megeszi a kis halat. Érdekes, amíg ez fordítva irányba ment, senkit nem zavart a nagy fejlett nyugaton 😁 Hogy velünk mi lesz? 9 milliós ország, sodródunk, csapódunk - a kérdés, sikerül-e jó segget választani? (vagy méginkább, jó segg választ-e minket?) Most úgy tűnik, az ide szervezett gyártásokkal azért nem járunk olyan rosszul.
Ha TE jobban meggondolod!A csencsen önszántából vállalta a munkát,amiért ki lett fizetve.Tehát nem,itt aki lopott,az a csencsen.Ők egy sunyi alattomos népség,te már sokat ebből nem fogsz tapasztalni,de a gyerekek unokák igen.
Olyan erős mint az öreg bálnád csak 100 kilóval könnyebb, még szélvédelem is van, talán nem akkora mint neked a hótoló mögött, de elég