A Voge meg a Zontes a mediterrán országokban nagyon megy. A voge az Loncin márka aki gyakszilag mindenkinek gyártja ide is a blokkokat, biztosan tudják mitől jó.
A Zontes valami külön műsor, nem is annyira európai ízlésbeli gyakran de menni velük jó. Most ez a 368G robogó van nálam… 18 centis hasmagasság, 17-és első kerek, peremfűzött kerekek, két hete nyúzom. Tegnap elmentünk Esztergomba utoljára szárnyas szarnyashajozni a barimmal (úgy fest jövőre nem mennek már) és a Pilisben is tok jó volt. Egyáltalán nem fájna ha ezzel kéne járnom… és akkor a zseniális KOVE-kat nem is néztük, amik olyanok mint anno a Ferrari lehetett kocsiban. Egyszerűen minden szar a 800 Rally-hoz képest a piacon.
Lehet hogy a 3-asét a kollégámnak adtam, mikor e36-ost vett. Az 5-ösökét megtaláltam, közben meg előkerült pár kép, amik a szobám falán voltak a 90-es években.😺
Nem adtál.
Mikor fogunk nosztalgiázós vigyorral a fejünkön régi kínai autós motoros prospektusokat nézegetni? 😁 Majd a következő generáció. Ezek a rolleresek... 😂
A ruszkik mindig a labtarto csavarokat torik bele.
A zontes f mittomenmibe az elso par km-en beletorte.
Aztan valami zil muhelyben ekecseltek valamit ra.
A 900 dsx kirgiz-kazah utjan valami kőgötgeteg uton kilenven-100 al gy folduton 170 el csapatast a bukocsohegesztes kovette.De ott volt ktm superadv ami elhagyta a lancat,meg a szokasos gsa szelepfedel kilukadad is befigyelt.
A blokk ahogy neztem kibirta a nyúzást.
Ez jellemzően ilyen a versenytársak többségénél is. Kayaba villák, Bosch ABS-ek, Brembo/Nissin/J.Juan fékek vannak alattuk.
Hogy az egérmozi szoftvere milyen, a blokk milyen tartós vagy hogy viseli a hajtást... Na, azt nem tudod előre.
Megnézni érdemes lehet, bár ez a rovarvilág forma baromira bántja a szemem bármelyik újabb gépen. Így a képeken szerintem szörnyen néz ki, viszont amit kap a Zolivideón, az nem semmi.
Azt néztem hogy jó cuccokból van (Bosch, KYB, Brembo) és rátettek mindent amit csak lehet.
Én Tököl, Szigethalom környékére megyek valamelyik nap, ez meg ott van nem messze. Lehet hogy én is megnézem, de viszek védőszemüveget.
A jelen globali ipari es feopolitikai valtozasokat latva,az se biztos hogy a mostani europai markaknak lesz stabil szervizhatteruk.
Hogy problemamentesen uzemelnének............😃,barmikor kigyullado bmw,3 olajcserek utan fotengelycsapagy cseres renault,es napestig sorolhato dolgok.
Meg hogy mi mikor erkezik meg hozzajuk es milyen minosegben.
Manapsag semmi sem biztos.
Nem veletlen keresgelek rozsdamentes 15 eves szivo 1,8 ad astrat.
Jelzem kis sikerrel.🤣
Még olyan fenntartásom van a kínai gépekkel (nem csak a motorokra gondolok) hogy szeretem látni, hogy évek óta problémamentesen üzemelnek a környezetemben, stabil a szervizháttér (és nem jár úgy mint pl. a Lada, a kollégám vett új Vestát pár éve, ő mondta hogy ezzel megszívta) és beváltak. Akkor pl. akár vennék kínai autót is. (a kollégáknak van már pár, figyelem őket)
Szoval igazabol nem a kinai a gaz,csak a retrora gerjedsz,az meg egesz fostartaly a derék vagottszemű komcsiktol.
Mondjuk nekem nincs ellenerzesem egy voge dsx rally vagy kove 800 rally irant.
Ahogy figyelem tapasztalatban egy ruszki csatornat amit kapnak toluk a motorok nem lesz gond veluk.
A legtobb a csavarok minosegen es az elektromos komponensek vizallosagan csusznak el meg a fos lancokon.
Mondjuk a 800 dsx rally videot varom toluk.
Furni mar furtak valamit. 😆
Nem nagyon.
Azt az érzést nem adja egyik sem, mint amikor pl. ránézek egy első Fireblade-re, CBR1000F-re, 1100XX-re, GSXR/ZZR1100-ra, vagy FZR1000-re. Ugyanez a Kawa Zephyr, XJR1300, GSX1400, meg van még pár cruiser is.
Most úgy vagyok vele, hogyha vennék másik túragépet a GTR helyett, abból is kb. 2010-15-ig láttam olyat, ami még elmenne.
Néztem a Z1000 SX-et, jó volt, megy mint a barom, de a szememnek ronda. A túraenduro féleségek a magasságom miatt többnyire kiesnek, azon kívül nem tetszenek. (a régebbi DL-lel pl. a bolygóról el lehetne üldözni, az új már egész tűrhető)
Szóval nem nagyon van.
Én sem értem, de dizájnilag furcsamód ezt pl. valamiért egész jól viselem (csak példa) https://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/nc_750_x/honda_nc_750_x_abs_led_lampa-22232417#sid=411cfa96-a990-4edc-91f1-a59cb5422b69 praktikussági szempontok alapján megfelelne majdnem mindenre, csak az a baj, hogy blokkot elfelejtettek bele tenni. (azaz hiába húztam, qrvára nem megy)
Egy van még ami elgondolkodtatott, az 1050-es Tigrisből láttam olyanokat hirdetésben, amik egyáltalán nem égették a szemem, bár élőben még nem találkoztunk.
Azt hiszed az a sok kínai gyártó talpon fog maradni,néhány megmarad belőle aztán kész.Nincs itt akkora probléma mint te azt hiszed,egész egyszerűen a piac kicsit átalakul,Jön új aki kér a tortából valakinek kicsit kisebb szelet jut mint eddig,a gyengéknek meg nem jut.Kínában is majd életben marad néhány aztán helyreáll a világ.
A Zontes valami külön műsor, nem is annyira európai ízlésbeli gyakran de menni velük jó. Most ez a 368G robogó van nálam… 18 centis hasmagasság, 17-és első kerek, peremfűzött kerekek, két hete nyúzom. Tegnap elmentünk Esztergomba utoljára szárnyas szarnyashajozni a barimmal (úgy fest jövőre nem mennek már) és a Pilisben is tok jó volt. Egyáltalán nem fájna ha ezzel kéne járnom… és akkor a zseniális KOVE-kat nem is néztük, amik olyanok mint anno a Ferrari lehetett kocsiban. Egyszerűen minden szar a 800 Rally-hoz képest a piacon.