Ki kene szamolnom a kerultet, de inkabb elhiszem.
Mondjuk a fotengelysapagyhoz nem hasonlitottam, valo igaz, de en a nagyobb kerekhez kepest gondoltam.
Kb. 10%-al forog többet, szted attól számottevően jobban kopik? 😁
2-300-at forog a kerék, a csapágyak gépekben 2000-10 000 közt forognak. Nem a forgástól megy szét, hanem szétverődik.
Köszi. Kicserélem mert 50-60 nál érzek valami darálást olyan mintha a lánc dörgölne a lánc koptatón vagy a gumi csillapítású kis lánckeréken de arról már leszedtem a gumit nem múlik és mintha erősödne. Közben észrevettem még, hogy a km óra meghajtása a bowden szinte teljesen ki volt tekeredve alul a keréknél talán az lehetett nem tudom majd kiderül. Most 76 ezer van benne szerintem még nem volt cserélve...
""...csak meleg napos időben karikázik párszáz kilométert.""
Hát... nekem 15-ös a hátsó, az kicsit többet forog. Mintha a mamával az esős Skócián hajtanék keresztül.
Változó, ismerek olyan típust, ahol 30, de max 40 ezer után célszerű, másoknál meg 80-nál is jó még.
Nem szoktak előírni csereperiódust, mert ha rendszeresen ketten ülnek a motoron, csomagokkal a párás Skóciában, az tök más, mint amikor ugyanazt a motort valaki évente 3-5-ször veszi elő és csak meleg napos időben karikázik párszáz kilométert. A magasnyomású mosó szintén élettartam-csökkentő tényező.
Gumicserekor meg kell mozgatni, megnézni közelről, a gumi tömítés sérült-e és cserélni, ha kicsit is gyanús, mert filléres műsor.
650, de nem ez a lényeg. Külföldi kanyar 2-3 van egy évben, belföldi hosszabb táv (több száz km) 6-8. (ilyen Bpestre menés és hasonlóakat nem számolom ide)
A korzának a gyík blokkjával nem vagyok kibékülve. (mint írtam/mondtam, EGYELŐRE ez van, a szomszédasszony tavasz óta meg akarja venni, arra vár hogy szóljak hogy eladó) Ha hárman ülnek benne, és kicsit is emelkedik az út, én még nem veszem észre, de ő már igen. (tök mindegy mit csinálok a gázpedállal és a váltóval, csak a hangja változik) Városban tényleg jó, dimbes dombos úton már igényel némi megértést. (az sx4 300cm3-rel nagyobb és 19 lóval erősebb és nyomatékosabb is)
911: ahogy már írtam "azaz tudnék, de azok közel 20M" és igen, jól látod, g&ci drága, ráadásul a fenntartása is kb. ugyanez. (szóval ennek tudnék örülni, de sajnos ennyire azért nem állunk jól + azonnal rám is sütnék, hogy biztos kapuzárási pánikom van, mert 50 lettem)😸
A GTR-rel az van, hogy biztos modern és f&sza, csak nem annyira vagyok biztos benne, hogy kell nekem 160Le és egy 1,4-es blokk. (az jó, hogy megy mint az állat, de én meg nem annyira megyek, mint az állat)
Henriket szoktam látni a jutúbon (nekem elég furcsa a karaktere, de valószínűleg nem tehet róla hogy ilyen) azt tudom hogy kő RT-s, meg hogy a gsx-et is gyorsan eladta.
Tudom hogy 2007-től volt jó fékes, viszont ha be is sz&rik (és ez olyan biztos, mint hogy az éjszakára nappal következik) egyszer kell megcsinálni, és utána sokáig jó lesz. A dohc-t b&asszák meg, mert pofátlanul drága, és nem hinném hogy az én szempontomból annyival jobb lenne.
Police-ban szoktak lenni 2010 utániak "olcsóbban" de az meg nem biztos hogy jó ötlet. (az azért kapta az ívet, amíg szolgálatban volt)
BMW- egyébként csak azért gondolkodtam, mert az még sosem volt.
A Voge-ot max. megnézem, de csak azért mert ott van a közelben, venni nem akarok.
Öreg lifet annak érdemes venni, akinek elég 120-150 km, mert azok már nagyon olcsón mennek, de egyébként meg strapabíróak, és ha hatótávon belül használod otthonról töltve, annál nem olcsóbb semmi. Mellesleg városi elővárosi használatban meg kurva jól is megy 😁 autópálya ördögének nem való 😄
Formailag annak, de hát Tribunj tőletek mennyi 5-600 km? csak most hétvégén többet megyek annál... meg hát évi egy Tribunj miatt nem érdemes utazó autót venni, akkor már praktikusabb egy szaladgáló 🤔 vagy egy 911... tudom, azt mindig szerettél volna 😃
Most kérdezzem meg megint azt, amit olyan sokszor megkérdeztem: mire vársz?
Most a Ssangyong Rextonok meg XLV mellett nézegettem a frissített Leaf-eket is... Csak azok pont ezt a kritikus 200km-t is neccesen tudják. Néha van egy nettó 160km-es vidéki kör, azt fűtve-hűtve jó lenne
Henriknek volt GTR-je, egyszer elhagyta az egyik oldaldobozt (WTF) aztán kihordott egy nagyobb infarktust lábon pedig bmw-hez szokott :D De annyire nem volt rossz. Azóta is RT-zik inkább, olyan emberként aki mindennel ment, mindene is volt és rettentően jól motorozik.
Viszont ez az RT amit linkeltél még szervófékes. Ami tök jó, mert hihetetlenül szuper dolog, de ha baja van az viszonylag drága. Előre nézd meg mi a matek, hogy tudd. Asszem 2007 végétől de 2008-tól biztosan már megint "normál" fék van, sima abs-szel. Nyilván egy DOHC lenne a legjobb a végéről, de ezt a titkot nem csak én és most már ti tudjátok sajnos :D
A VOGE-ból ha lenne rá lém, akkor sztem a BMW-féle 900-ast venném, mert gyakorlatilag egy 5-6 éves GS áráért kapsz egy vadonat újat. Így, hogy nincs rá lém, jövőre kicsit gondolkodom a 800 rally-n, mert az meg szinte tökéletes csomag és jóval olcsóbb full-full-fullosan felszerelve. Ha ott vagy, indíttasd be a 800-ast blokkhangja miatt... mint japán hőskora.
Amúgy imádom a boxerem, annyira jó vele menni, nem sarkall hülyéskedésre, megnyugtatóan duruzsol, tök jó a telelever... De mi van ha egyszer a Bosch kanyar-ABS miatt érnék csak haza, ami van a kínaiakban? Plusz egy két nagyobb szerelés a következő pár évben és már a fele belement a régi motorba az árkülönbségnek.
Hogy ne legyen az, hogy titkolózom (ahogy a korzánál megvádoltál😸) egy ideje azon gondolkozom, hogy akarom-e én ezt:
https://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/gtr_1400/kawasaki_gtr_1400-22410254#sid=a23762ea-6db8-47a0-9116-f3096f8526f7
A múlt hétvégén akartam megnézni, de az ember nem annyira vette fel a telefont. Ma beszéltem vele, vasárnap nem jó neki, a szombatot még nem tudja, beszéljünk előtte ha mennék. Jelenleg ott tartok, hogy csak megnézem, hátha szeretnék ilyet. Ha már ott vagyok, akkor a szomszédban van ez is: https://www.hasznaltauto.hu/motor/bmw/r_1200_rt/bmw_r_1200_rt-22343215#sid=c5976a57-e0b1-408f-b72b-bae11dc9d5cd így megnézném ezt is, és ha már ott vagyok, opcionálisan megnézném a méltán híres Voge márkát is.
Tízen+ évvel ezelőtt AZONNAL indultam volna megvenni, ha lett volna rá lé, most meg hónapok óta nézegetem ezeket (is, mert Csövi egy csomó mást is szokott küldeni) és azon gondolkodom, hogy tényleg át akarok-e ülni valami másra.
Az! Villany líf hát!!😸
Még tavaly beszéltünk (írtunk) is róla, hogy nézegettem az í3-aasokat, de végül nem éreztem azt, hogy nekem ilyen jó lenne. (az mellé kell valami)
Azóta hogy az RBK-n gondolkodtam és vártam a döntésre, közben Modellhármasokat nézegettem, párat ki is próbáltam.
Azóta, hogy nyáron egy kazallal találkoztam a horvátoknál svéd, holland, német, osztrák rendszámmal, komolyan elgondolkodtam rajta, hogy 6M-tól már vannak, 7M körül már Dunát lehet velük rekeszteni, mi lenne ha ilyen lenne. Viszont a csomitartó nyílásával nem vagyok kibékülve, a belső tere sem egy Audi belső, kicsit túl komplikáltnak is tűnik, szóval sztenderre került ez is.(kezeit széttáró, amit ide régen tettem volna)
Kb. ezt kell az alatt érteni, hogy fogalmam sincs hogy mit szeretnék, egyelőre nem tudom. (ismét kezeit széttáró)
Hátha ténylegesen autóznátok is az országban, meg esetleg külföldön, akkor gyorsan rájönnél, hogy az öreg korza már nem perspektíva. Arra, hogy naponta 2x beszaladgálj Újvárosba, arra meg pont ez való... ill. egy 10 éves villany Leaf vagy i3.
... csak akkor mihez kezdenél az olajjal meg a gyertyákkal? 🤔 😁
12 évvel ezelőtt én hirtelen vagy 15 autót tudtam, amivel szívesen járnék, ebből kb. 0 olyat, amit akár meg is vehettem volna, mikor a pözsót választottam. (a rendelkezésre álló, összekapart 600e Ft-ból)
Ma meg már én is választhatnám akár a bidét is, vagy valami új/öreg usa benzintemetőt, és sok minden mást, de mostanra már valahogy nem érdekel a dolog. Mindig megkérdezem magamtól, hogy mennyivel érezném magam jobban, ha ezzel vagy azzal járnék, és általában az a belső válasz, hogy annyira nagyon nem.
A korza jelenleg kb. úgy hat rám, mint a mikrohullámú sütőnk, vagy az asszony 21 éves mosógépe, azaz van és teszi a dolgát. Viszont a beruházás a 650e vételár, átírás, egy klímatöltés nyaralás előtt (mivel még sosem volt), pollenszűrő, 4 gyertya, egy kanna olaj, olajszűrő, egy kanna fagyálló, egy pár ablaktörlő, meg egy doboz fékolaj. (az olajtól a dolgok még a polcon vannak, ezek a napokban kerülnek sorra)
Ezzel kb. lefedtem a karbantartást, így a továbbiakban már a mosáson kívül nem kell foglalkoznom vele, azaz problémamentes a használat.
Persze jobb egy kényelmesebb, de egyelőre nem tudom hogy mi lenne az, ami tényleg kéne.
Hát, ha nem látsz olyat, amibe szívesen beülnél, az nem az autók hibája 😁 mert autóból annyi féle van mint a nyű...
Szerintem csak a határozatlan vagy... vagy mégse? 😁
Én hirtelen vagy 15 autót tudnék, amivel szívesen járnék, ebből kb. 5 olyan, amit akár meg is vehettem volna, mikor a bidét választottam.
Nem lesz.
De jelenleg nem tudok olyat mondani, amit tényleg szívesen vezetnék. (azaz tudnék, de azok közel 20M)
Egyszerűen nem látok most olyat a piacon, amibe szívesen ülnék be mindennap. Járok az "új" 2,0 dsg-s kombi oktáviával, de még ez is olyan hogy jó, de nem érzem hogy nekem kéne a mindennapokra. Pont ilyen:
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/skoda/octavia/skoda_octavia_combi_2.0_tdi_scr_selection_dsg-22412320#sid=68ed1f67-452e-4459-abce-dd3e61dd6468
90Le alapban, a "gyári húzott" meg 109Le. (ugyanaz a blokk, csak a programja más+pár apróság) A kettő közül te melyiket választanád?😼
Ez most kb. 120 körül lehet.
14 évesen vetted meg 250 000 km-el? én azt hittem, hogy ez kicsivel újabb autó volt neked anno...
Chiptuningot én annyira nem erőltettem volna a hirdetésben, de te tudod.
Az biztos, amit tuninggal hirdetnek, azt én egyből átugrom 😁
Mondjuk a fotengelysapagyhoz nem hasonlitottam, valo igaz, de en a nagyobb kerekhez kepest gondoltam.