Tőlünk jóval nyugatabbra, nagyon sokan villannyal fűtenek. + a villamos energia nagyker ára csökkent, míg a gáz ára most is alacsonyabb mint a bekerülés. Csak az állami szabályozás okán ennyi amennyi.
Számolva a költséget amibe a gáz vízmelegítő, tervezés, stb. volt és összehasonlítva a spórolással kiderül, hogy qvára nem éri meg. Olyan mint az etanol átalakító amit vettem. Értelmetlen.
Ja, és balfasz a szomszédod. Jó pénzér még a születési évszámát is kirakják a villanyóra számjegy tárcsáiból neki.
Csorikám a bojler fűtésének módjához köti az alacsonyabb ktg. vizet.. Magyarul a villanybojler több vizet fogyaszt, a gáz-os pedig kevesebbet, szerinte
Nah sziasztok Mi a helyzet erre? gecc ma majdnem megnéztem közelebbről az aszfaltot a fizivel Téli pihiből gondoltam picit kikeltem De hamar rá kelet jönnöm, nem száraz az út meg nem szimo van alattam ...de nem lett semmi
Nem is meséltem nektek az agyoniskolázott szomszédomat:
A nyáron beköttette a villanybojler helyett a gázbojlert .És büszke ezért magára.
Na most nemrég volt a vizszámlás órát olvasni .
Kérdi a szomszéd h mennyit fizetek? ? ?
-MOndom 5 ezer körül szokott lenni /hó
meséli hogy nekik négyőjüknek kb 3 ezr ft / hó
Aztán gondoltam hogy kibeszélgettük magunkat,igyhát elindultam az udvarról befelé
-DE hátulról kaptam egy csípős megjegyzést:
--Hát ilyen ez a villanybojler szomszéd
Hát az úgy áll, hogy fel kéne forrasztani két tűzősarut (amit ma vettem) a ventilátorkapcsolódra és működik, a tankból kiöblíteni a murva és rozsdaport amit kicsiszoltam belőle, feltenni a benzincsapot (basszameg elfelejtettem benzincsövet venni pedig ott voltam ) fel kéne rá tenni a karburátort (az kész van teljesen) és beindítani, majd behangolgatni, szinkronizálni és ez a része kész. Utána szétkapom a féket és megnézem a kuplungot és idomozva mehet műszakira.
De mivel az csak tavasszal lesz, ezért egyenlőre csak lassan halad a folyamat (egyébként ez semmi idő alatt megvan)
Most viszont pupu gépébe vadászok hézagoló betéteket a 12 szívószelephez, egyiken sem volt szelephézag. (kicsit el is kékültek az emelőtőkék és megkopott a vez.tengely palástja is de nyugi pupu nincs gond)
Mind 198-210 körüli betétek vannak benne, amik még szerintem a gyáriak, mert 170-185 körüliek szoktak lenni a használtakban.
Jelenleg próbálom valahonnan beszerezni őket hogy ne kelljen már megvenni a gyáriakat méregdrágán.
Most itt tartunk.
Na meséljetek valamit, lapos a fórum!Mikor legyen pl. a tali. Tudom, hogy még van egy pár hónap addig hátra, de azért egy kis szervezkedés nem jön rosszul. Én legalábbis már vágyódom a talira
Számolva a költséget amibe a gáz vízmelegítő, tervezés, stb. volt és összehasonlítva a spórolással kiderül, hogy qvára nem éri meg. Olyan mint az etanol átalakító amit vettem.
Ja, és balfasz a szomszédod. Jó pénzér még a születési évszámát is kirakják a villanyóra számjegy tárcsáiból neki.
de én nem értem, pedig elolvastam párszor.
agyoniskolázott vagyok én is?
Pá holnap..
A nyáron beköttette a villanybojler helyett a gázbojlert .És büszke ezért magára.
Na most nemrég volt a vizszámlás órát olvasni .
Kérdi a szomszéd h mennyit fizetek? ? ?
-MOndom 5 ezer körül szokott lenni /hó
meséli hogy nekik négyőjüknek kb 3 ezr ft / hó
Aztán gondoltam hogy kibeszélgettük magunkat,igyhát elindultam az udvarról befelé
-DE hátulról kaptam egy csípős megjegyzést:
--Hát ilyen ez a villanybojler szomszéd
De mivel az csak tavasszal lesz, ezért egyenlőre csak lassan halad a folyamat (egyébként ez semmi idő alatt megvan)
Most viszont pupu gépébe vadászok hézagoló betéteket a 12 szívószelephez, egyiken sem volt szelephézag. (kicsit el is kékültek az emelőtőkék és megkopott a vez.tengely palástja is de nyugi pupu nincs gond)
Mind 198-210 körüli betétek vannak benne, amik még szerintem a gyáriak, mert 170-185 körüliek szoktak lenni a használtakban.
Jelenleg próbálom valahonnan beszerezni őket hogy ne kelljen már megvenni a gyáriakat méregdrágán.
Most itt tartunk.