Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ja
kezdve, hogy az ülés közel sem ilyen + kormányse.
ezeöccá ?
A Thomas által linkelt példánynak a legnagyobb baja hogy kevés köze van az eredetihez mert ezek akkor érnek sokat.
mee úgy gondolod eme készségek nekem nincsenek meg?
csak kérdésképpen hajtókar és főtengő csapágyak milyen árban vannak enyiméhez?
Úgy van.
Ha jól emlékszem a váltó külön egységet képez,száraz kuplungja van. 1x volt szerencsém szétszedni segíteni. Egy jó barátom csak ilyeneket vásárolt magának. 2500ft-ért jutott hozzá a Vízmű tulajdona volt. Dugattyúkat viszont úgy kellett öntetni hozzá.
Ezek a régi motorok/autók olyanoknak valók akik rendelkeznek garázzsal, komolyabb szerszámkészlettel, műszaki tapasztalattal és tisztában vannak azzal hogy ez a technika nem igazán kompromisszummentes a hétköznapokban és nem is igazán odavaló már. Ezeket a gépeket szerelgetni kell, foglalkozni velük és sikerként elkönyvelni egy problémamentesebb hosszabb túrát és nem összetéveszteni a mindennapi használati eszközökkel.
A lényeg: ezeket szeretni kell, rajongani értük és akkor tényleg nagyon sok örömet okoznak. Ehhez viszont sok türelmet és sok időt kell rászánni, nem elég ha csak van egy ilyen is a garázsban.
Én is azért vettem meg a Hondát mert öreg vas és én szeretem őket minden hátrányukkal együtt de tisztában voltam azzal hogy sokszázezer Forintot és sok időt-munkát fog igénybe venni mire tényleg jó lesz. (most épp ezért nem is használom mert így értelmetlen lenne az egész, pedig a gazdája évi 8-10e km-t nyomott le vele tehát használható)
Szívesen tartanék itthon egy igazán öreg vasat is (40-es évek környékéről) de tisztában vagyok vele hogy ez meghaladná a lehetőségeimet ezért meghagyom ezt az igazán elhivatottaknak és én meg csak csendben irigykedem. (sok öreg gépem volt már, szerettem is őket de ilyen igazi még sosem)
Szóval jó dolog ez de kell hozzá elhivatottság, anélkül nem és semmit ez az egész. (csövi tudna erről mesélni gondolom)
Szóval nem neked való szerintem. (pl mit tennél ha szét kéne húzni a Dnepr blokkját ha mondjuk kis gond lenne a váltójával?)
Nagyon jó kis mocik. Sok km-ert mentem vele,és csak tankolni kellett,de ez bármelyik mz-ről elmondható. Jó mototrokat csináltak.
jaja
Na ilyen.
Én egy 125-ös TS Mz-re lennék ráindulva,persze fordulat mérősre,tök gyáriba!
nagyon szerelős? FCUK !
pedig ez a stílus nagyon tetszik.
pannonian is gondolkodtam
az is nagyon szép, ha rendbe van, de még egy 350-es jawa sem csúnya szerintem.
Na végeztem a kármentesítéssel kb1,5m3 víz a kajáldába
Dehát az csak egy robogó.
mint a majesty
Attól függ hogy megvannak-e a papírjai. Ha igen és tényleg rendesen működik akkor max.150e, ha nincs akkor állapottól függően 60-100e között.
De csak hozzáértőknek való, neked abszolute nem, ezt a legnagyobb jóindulattal mondom.
Tudom hogy nem szeretitek a Hondát de azért érdekességként leírom: ahogy a vidin is látható,ténylegesen pöccre indul. Akkor még leállítás után volt és langyos volt, annak tudtam be a jelenséget de nem így van. Napok óta ahogy elmászkálok mellette beindítom 4-5 mp-re és hidegen is ugyanúgy, szó szerint érintésre azonnal jár. Sokadszorra is.
Komolyan nem értem a jelenséget, sosem találkoztam ilyennel.
A nagyon kicsiket (amíg ellátok a feje felett és nem fejeli szét az állam) én is a tankon szoktam vinni szigorúan mellékutcákban és alapjáraton gurulva, közben integetés a szülőknek és az ámuló többi gyerkőcnek.
Sógoroméknál a kissrácot (5 éves) szoktam vinni és kijelenthetem hogy a motor már gyerekkorban is csajmágnes: már az idősebb lányok is Istenként tisztelik az oviban mert páran látták hogy előttem ült és integetett nekik egy fekete FZR-ről, ezért tapadnak rá keményen, most épp három csaja van!
Vége a Tour-nak. Megint 1 évet kell rá várni. De még lesz Vuelta!
Akkoriban a baráti körben Horex,Junak350,és egy R75-os volt a sztár. Pécsett még volt egy Honda 350 four,hát annak nagyon királyos hangja volt. Volt még egy Motobecane 125-ös két hengeres 2ütemű,veszettül ment. Akkoriban nekem P21-es volt,nagyon szerettem.
És persze gyerekként (80-as évek vége!) futás egyből az udvarra/ablakhoz megnézni ha meghallottam a HANGOT hogy Killer Johnny jön/megy a Fekete GSXF 1100-zal! Nagyvenyimnek akkoriban (számomra) három nevezetessége volt:
1. Killer Johnny-Fekete GSXF1100
2. Szabó Atesz-VF750F
3. Gyuresz:piros-fekete GPZ 750
1órán keresztül szó szerint ömlött az eső most mehetek kármentesíteni. lesz nemsoká videó abból is
Ők is mondják hogy imádják és hogy vigyem őket, de már most 5és fél évesen benne van a tudat hogy ez veszélyes. Az hál istennek nincs meg videón amikor a kicsi a tankon ül a nagy meg mögöttem és úgy gurulunk. de 15-20nál többel egyikkel se mentem. Biciklivel nagyobbakat esnek már edződött srácok ezek a kisebbik 1x le is esett apja nyakából meg az emeletes ágyról ugrott fejest
Nagyon szeretem az ilyen videókat mert a gyerekeknek óriási élményt jelent, én sem hagyom ki a lehetőségét ha vihetem őket! Sokszor jönnek oda hozzám az utcán is hogy megnézhetik-e a motort és én általában fel is szoktam ültetni őket, sőt a megfelelő hozzáállású anyukával rendelkezők be is indíthatják.(de ha apu is jelen van akkor általában sértetten tiltani szokta az egészet )
Emlékszem egy rendőrnapra nyolcvanvalhányban mikor gyerekkoromban én is odaadtam volna bármimet, mikor először megérinthettem A rendőrségi K75-ös BMW-t (akkor jöttek be először ilyenek Magyarországra!) és egyenesen eufóriába kerültem mikor a rendőrbácsi simán feltett rá.
Aztán amikor tágra nyílt szemekkel csodáltam (anyáááád 240-ig van az órája!) a Német turisták GPZ és VF750-esét az ABC parkolójában, attól fogva nem mulasztottam el az utált bevásárlást mert "hátha megint ott lesznek"
Első élményem gyorsulás terén egy VF750-en volt talán 88-ban utasként, mikor is eldöntöttem hogy akár emberélet árán is de nekem KELL! egy ilyen! (onnantól kezdtem el gyakorolni a villámgyors kuplungolást és váltást a nagyRometten )
Ekkoriban már ipari méretekben ment a suliban hogy "ki mekkorát hazudhatott hogy mivel vitték(később:ki mivel ment)és mennyivel ment" játék (bennfentes körökben ezekben ha motorról volt szó akkor az mindig 1,75-ös szorzóval játszott)
93-ban nagymotorvizsgán porrá szégyenülten mertünk csak odaállni az indulási helyhez az ETZ-kel Jawakkal, ezeréves Aprilákkal mikor megjelent egy srác a bátyja piros-fehér SC24-es CBR 1000F-jén(7000 DM volt használtan!)egészen addig amíg nem vitte a bátrabbakat egy kört. (egyenesen megsemmisítő élmény volt és a srácot az Istenkirály kategóriába emelte)
Ezeket sosem felejtem el!