Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ismétlem a generátor ZSÍR ÚJ!
Megjött az önkormányzattól a teljesítményadó csekkje és határozata.
"gyártási évet követő 16.naptári évben és az ezt követő években:140Ft/Kw"

-Fré: 5880Ft mint a leggyengébb ( )
-Rönó: 6020Ft mint a gyengék egyike
-GW: 8680Ft mint a környék réme
Úgy tudod a legkönnyebben kipróbálni, hogy a generátorra menő gyújtás utáni + kábelre működés közben közvetlenül az akku+ ról adsz cuccost.
Igen arra is ügyelni kell hogy a vezetékezésen meg egyéb útba eső cuccokon ne essen feszültség,mert az is megvicceli az embert,Pupunál a testkábel volt ellenállásos.
Rámérek.(most úgyis nyakig vagyok a vezetékfeltárásban/cserében)
Neked gerjesztett generátor van az ezresen,csúszókefével integrált szabályzóval és egyenirányítóval.Pupunak van komplett szabályzó egyenirányítóval,kefével pluszban,konzultálj vele lehet egy cserével jó lesz!
Nekem is sokat töltött az volt a gond, hogy a gyújtáskapcsolón esett a feszültség. Megreléztem és helyreállt a rend.
Az akksi 9Ah-s, a generátor pedig zsír új.(kb 3000Km-t használtam)
Idézek magamtól pár nappal ezelőttről:
"Miután ma rátettem a rendes töltőt és rajta volt kb 3 órát,simán elindult.
Viszont nem tetszik a töltése,hol 14,8-nál, hol 15-15,2-nél szabályoz le és alapjáraton világítással leesik 12,9-13-ig.(de megpöccintve egy leheletnyit máris 14,8-15V a feszültség)"
Vélemény?
Igen,tessék engem lerendezni!
A kisebb akku kapacitás főleg indítózáskor hátrány,ha felveszed az alapjáratot kb.1500-ra akkor mindig tölti,így index meg féklámpa se meríti le.ott az volt a gond hogy sok volt a töltő feszültség és szétfőzte az akkut,ezért írom mindig hogy 14.4V alatt kell lennie.
autóvillamosságival nem vitázok
de főzi is és az nem jó, meg ha index lámpa féklámpa akkor nagyon szopacs
Ha kisebb teljesítményű az akksi akkor a generátornak kell többet teljesítenie amikor minden fogyasztó rajta van. És nem bír olyan sokáig indítózni.
De nem most kb 2 hét előbb a Gyulát rendezzük le.
Ati kéne valami nagyon olcsó most néztem savas yuasa 6500ft az már elfogadható ár
link
Ha kell aksi akkor lovunk egy jo arast
7Ah 12Ah helyett hogy lenne jó
Attól még jónak kellene lenni...
Na jó reggelt.
Azért lemez mert kicsi a lejtése és könnyű legyen. És szeretnék rá napkollektort. Könnyűszerkezet kellene, mert ott az alap nem az igazi, a burkolatot fának tervezték, de tőlem lehet famintás vakolat, vagy csak más színű....
Jó reggelt
Andi motorjába ilyen aksi van
12N7B-4 12V, 7Ah.
hát nem csodálkozok tönkre ment megfőzte nem megy a motor gyenge a világítás és hasonlók
Jó reggelt,Pupu?