Megszáradt hamar mert rátettem a radiátorra télen. Siettem a szárítással. Szerintem ha mostanában kiteszed a napra (aljával felfelé) akkor kb. fél óra alatt kiszárad. Csak meg ne olvadjon.
Nekem hasonló tüneteket produkált az 1000-es ,tulfolyón dőlt a benzin,felakadt az egyik uszó,majd bedugaszoltam a tulfolyó csövet akkor tisztára ezt csinálta
Sziasztok!
Némi műszaki tanácsra volna szükségem FZR 250r-el kapcsolatban.
Múlt héten jelentkezett először a hiba: indításnál a motor nem pörög fel, teljes gázon csak alapjárat körüli fordulatszámon pörög, ha leveszem a gázt, azonnal leáll a motor. A benzincsapot elzárva kijáródik az anyag a karburátorokból és csak ekkor pörög fel a gép. Elindulás után néha leáll, pl. váltásnál vagy fékezésnél. Melegen való indításnál ugyanez a jelenség. Azt vettem észre, hogy kisebb fordulaton közlekedve - pl. városi forgalomban - mintha bezabálna, ilyenkor gázadásra elkezd hörögni, majd eltűnik az alapjárat és leáll. Ekkor ismét ki kell járatni elzárt benzincsappal. Azonban nem folyamatos jelenségről van szó, van hogy teljesen normális az alapjárat, nem áll le. Nemrég esett át a vas egy alapos karbitakarításon és szinkronon, 1 membrán lyukas volt azt cseréltem, 2 hete kapott új gyetyákat. 2500 km-t ment olajcsere óta, akkor lett cserélve a levegőszűrő is.
Mi lehet a hiba oka, honnét kezdjem a javítást?
Én télen -10fokba is mentem motorral és semmi rosszat nem vettem észre rajta mondjuk fűtött helyről hoztam ki de ha az utcán leállítottam akkor se volt gond indításkor
ott még kaját sem veszek..
akkor a rendes sisakomban megyek
Mivel lehet a sisak belsejét kitakarítani?
Némi műszaki tanácsra volna szükségem FZR 250r-el kapcsolatban.
Múlt héten jelentkezett először a hiba: indításnál a motor nem pörög fel, teljes gázon csak alapjárat körüli fordulatszámon pörög, ha leveszem a gázt, azonnal leáll a motor. A benzincsapot elzárva kijáródik az anyag a karburátorokból és csak ekkor pörög fel a gép. Elindulás után néha leáll, pl. váltásnál vagy fékezésnél. Melegen való indításnál ugyanez a jelenség. Azt vettem észre, hogy kisebb fordulaton közlekedve - pl. városi forgalomban - mintha bezabálna, ilyenkor gázadásra elkezd hörögni, majd eltűnik az alapjárat és leáll. Ekkor ismét ki kell járatni elzárt benzincsappal. Azonban nem folyamatos jelenségről van szó, van hogy teljesen normális az alapjárat, nem áll le. Nemrég esett át a vas egy alapos karbitakarításon és szinkronon, 1 membrán lyukas volt azt cseréltem, 2 hete kapott új gyetyákat. 2500 km-t ment olajcsere óta, akkor lett cserélve a levegőszűrő is.
Mi lehet a hiba oka, honnét kezdjem a javítást?
Sejtettem, hogy az olajjal van a baj... Hűvösebb időben sem gáz a sűrűbb olaj?