Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sziasztok !abban a 3 évben ne legyél biztos
A betáplálos cuc rohadt drága Engem nem érdekel a betáplálás . Ha nekem müködne akkor én élvezzem ez a célom
Az inverter állandó 3000 w ot tudjon . Mert akkor tud 5000 et pillanatnyilag . Neon csővet nem tanácsos rákötni egyikre sem mert kárositja a gyújtó patron végett . Inverter hegesztő meg tönkre is teszi .
nem akarom közvetlen használni a megtermelt energiát. amikor süt a nap, én nem vagyok itthon. meló van
visszatáplálod, az áramszolgáltató megveszi tőled, Te pedig este, meg mikor kell, akkor visszavásárolod tőle. így működik a gyakorlatba.
A hálózati frekvencia és a feszültség is +/- 10 %-os tűréssel jön ki a konnyektorból. azt nem kell különösebben komoly technika, hogy előállítsa. (bár ebbe a részébe még kevéssé ástam bele magam, főleg hogy csak minősített invertereket vesznek át a villanyosok. egyébként nem adják ki a működési papírt, nem kötnek hálózathasználati szerződést veled. ez a része még képlékeny. ha 140 egy ilyen inverter, még akkorse tartunk 1 millánál, csak kb. 5-6 száznál, amit bő 3 év, és visszajött. )
Csak azé tudok hozzá szolni mivel a vízem ingyé van . A melegvízem meg kb 10% bol állittom elö amit évekkel ez előtt 100% árambol. Eddig ezzek sikerültek Na ezzé tervezem a napelemet is de szélturbinával együtt . Ha visszont ilyen minden félét akarsz kapcsolni akkor szolár inverter kell ami még jobban drága .
Ha azt akarod hogy minden házi elektromos cuc menjen akkor csak szinttiszta színuszos inverter jó különben tönkre tesz pár dolgot Hűtő stb. . És min 3000W os ra is szükség van hogy ha mosni akarsz mivel pl nálam 2400 wat a mosogép . Egy iylen normális inverter nem ilyen szinusz közeli vagy stb. az min 140000ft Ha viszont ekkora ivertered kell akkor min 12V 180-200Ah ás akksikra is szükség van. Ez alatti értékekkel sosem lesz tökéletes
azéé annyira nem eszik forrón. szar a kutunk, sok a homok amit felhoz, és szűrő nélkül üzemel 2 éve, pedig nekünk erről megy minden a házban.
az első 1-2 óra vízhozama szar, de utána letisztul, ahogy eliszaposodik vagy micsinál. kitisztul az biztos.
1 hónapja vettem egy hajdu bojlert, mert ez a lengyel szar atz utolsókat rúgja, a hajduhoz meg alkatrészem is van, meg már álmomban is gond nélkül szedem szét, tisztitom ki, rakom össze.
egy ilyen egy családi házhoz elég. link
a havi 15 e Ft-os villanyszámlát kb. lenulláztad vele. az-az így is visszajön az ára 5 év alatt.
egy 2 kW-os rendszer cella igénye kb 200 e Ft. amit össze kell állítani, kell egy 20 e Ft-os inverter.
Akkor is szűrőt kell letenni, mert bármilyen szivattyút megesz a homok hetek alatt
Hogy fúrnál, öblítve, vagy csak brutális testi erőddel levered, mint vak a poharat?
Közös ismerősünk (Gulyás és Tsa KFT) épp most épít 1et eju pénzből, azt meg kék várni...
Én (még) nem bízom benne, mert drágán tartják a technológiát, nehogy elterjedjen egy vízmelegítőn (hmv) viszont agyalok, nyáron +lesz sztem, akkor meleg vízre nem kell költeni.
Mi az olcsó ? Mire minden meglenne tuti h nem lenne az olyan olcsó
ÁÁ én nem ilyen komolyan gondolom,van itt vagy 15 méter maradék colos cső azt akarom leerőszakolni ameddig megy nekem talajvíz is tökéletes lenne.Az első vízzárót 6-8 méteren emlegetik ami kb 50 cm
napi párszáz liter is elegendő lenne
naa. gyerekek. indiccsuk a bizniszt
Te Laci... Egyre ócsóbbak Kínából a napelem cellák. Gondolkodtál már esetleg rajta, hogy először sajátot, utána pedig bizniszt csinálni belőle? A papírozós részében (háztartási méretű kiserőmű) egész jól otthon vagyok, és a magyar szabályozás is egész jól támogatja. Az áramszolgáltató egész magas áron veszi át a megtermelt áramot, és még valami unijós pályázat is van mostanában elsődlegesen a KKV-k zöld energiához jutására. érzem a ződhasúak émelyítő szagát
Ősz óta olvasgatok a témában, készül a kútfúró gépem. Ha kell segícccség, szójj.
Azt hiszem nagyobb fába vágom a fejszém,kutat akarok fúrni házilag,vagy 15-18 métert paradicsomot locsolni
Tréler? A meg minek ha megy?
Nagyon kafa tud lenni, mikor az ember a 2 keze munkájával megcsinál valamit, és este leül egy pohárka bor, vagy sör, egy-kétfelesakááácosssúúúttt
natehát, jó mikor az ember büszke tud lenni a munkájára
Majd kb két hét múlva,ha jó tdő lesz,akkor én is elindítom a gépet. Október óta nem ment,de sztem sima ügy lesz az indítás,legalábbis nem szokott baj lenni vele.

Kint voltunk a kisházban,kifugáztuk a cserépkályhát,és begyújtottunk. Qeva jó volt.

Égettem a hulladékot,ami az elmúlt 4 évben felgyűlt,és kis segítséggel megmetszettünk egy almafát is. Van még hátra 8 fa,de brutál magasak,majdnem félbe kell vágni őket,és persze megmetszeni. Nagyon élvezetes

Persze azért korán reggel futottam egy laza 16km,tegnap meg egy 30km volt az adag. Utána irány a kert.
Szevasztok skacok!

Ma elindítottam kb 6 hónap után a gépet és 6-7mp tekerés és második próbálkozásra indult is! szerintem ez nem rossz így! de az üzemanyag csapom enged ha forgatom.

Na mindegy jövő héten viszem szerelőhöz már megvan a trailer is aztán ápr.2 góóóóó!
Szerinted?
Mentem délutánra.
(pupu eltűnt )
Még egy Choi Norin megnéznélek.
Ki fényképezett?Denevér pózban lógsz.