Az inverter állandó 3000 w ot tudjon . Mert akkor tud 5000 et pillanatnyilag . Neon csővet nem tanácsos rákötni egyikre sem mert kárositja a gyújtó patron végett . Inverter hegesztő meg tönkre is teszi .
nem akarom közvetlen használni a megtermelt energiát. amikor süt a nap, én nem vagyok itthon. meló van
visszatáplálod, az áramszolgáltató megveszi tőled, Te pedig este, meg mikor kell, akkor visszavásárolod tőle. így működik a gyakorlatba.
A hálózati frekvencia és a feszültség is +/- 10 %-os tűréssel jön ki a konnyektorból. azt nem kell különösebben komoly technika, hogy előállítsa. (bár ebbe a részébe még kevéssé ástam bele magam, főleg hogy csak minősített invertereket vesznek át a villanyosok. egyébként nem adják ki a működési papírt, nem kötnek hálózathasználati szerződést veled. ez a része még képlékeny. ha 140 egy ilyen inverter, még akkorse tartunk 1 millánál, csak kb. 5-6 száznál, amit bő 3 év, és visszajött. )
Csak azé tudok hozzá szolni mivel a vízem ingyé van . A melegvízem meg kb 10% bol állittom elö amit évekkel ez előtt 100% árambol. Eddig ezzek sikerültek Na ezzé tervezem a napelemet is de szélturbinával együtt . Ha visszont ilyen minden félét akarsz kapcsolni akkor szolár inverter kell ami még jobban drága .
Ha azt akarod hogy minden házi elektromos cuc menjen akkor csak szinttiszta színuszos inverter jó különben tönkre tesz pár dolgot Hűtő stb. . És min 3000W os ra is szükség van hogy ha mosni akarsz mivel pl nálam 2400 wat a mosogép . Egy iylen normális inverter nem ilyen szinusz közeli vagy stb. az min 140000ft Ha viszont ekkora ivertered kell akkor min 12V 180-200Ah ás akksikra is szükség van. Ez alatti értékekkel sosem lesz tökéletes
azéé annyira nem eszik forrón. szar a kutunk, sok a homok amit felhoz, és szűrő nélkül üzemel 2 éve, pedig nekünk erről megy minden a házban.
az első 1-2 óra vízhozama szar, de utána letisztul, ahogy eliszaposodik vagy micsinál. kitisztul az biztos.
1 hónapja vettem egy hajdu bojlert, mert ez a lengyel szar atz utolsókat rúgja, a hajduhoz meg alkatrészem is van, meg már álmomban is gond nélkül szedem szét, tisztitom ki, rakom össze.
egy ilyen egy családi házhoz elég. link
a havi 15 e Ft-os villanyszámlát kb. lenulláztad vele. az-az így is visszajön az ára 5 év alatt.
egy 2 kW-os rendszer cella igénye kb 200 e Ft. amit össze kell állítani, kell egy 20 e Ft-os inverter.
Akkor is szűrőt kell letenni, mert bármilyen szivattyút megesz a homok hetek alatt
Hogy fúrnál, öblítve, vagy csak brutális testi erőddel levered, mint vak a poharat?
Közös ismerősünk (Gulyás és Tsa KFT) épp most épít 1et eju pénzből, azt meg kék várni...
Én (még) nem bízom benne, mert drágán tartják a technológiát, nehogy elterjedjen egy vízmelegítőn (hmv) viszont agyalok, nyáron +lesz sztem, akkor meleg vízre nem kell költeni.
ÁÁ én nem ilyen komolyan gondolom,van itt vagy 15 méter maradék colos cső azt akarom leerőszakolni ameddig megy nekem talajvíz is tökéletes lenne.Az első vízzárót 6-8 méteren emlegetik ami kb 50 cm
napi párszáz liter is elegendő lenne
naa. gyerekek. indiccsuk a bizniszt
Te Laci... Egyre ócsóbbak Kínából a napelem cellák. Gondolkodtál már esetleg rajta, hogy először sajátot, utána pedig bizniszt csinálni belőle? A papírozós részében (háztartási méretű kiserőmű) egész jól otthon vagyok, és a magyar szabályozás is egész jól támogatja. Az áramszolgáltató egész magas áron veszi át a megtermelt áramot, és még valami unijós pályázat is van mostanában elsődlegesen a KKV-k zöld energiához jutására. érzem a ződhasúak émelyítő szagát
Nagyon kafa tud lenni, mikor az ember a 2 keze munkájával megcsinál valamit, és este leül egy pohárka bor, vagy sör, egy-kétfelesakááácosssúúúttt
natehát, jó mikor az ember büszke tud lenni a munkájára
Majd kb két hét múlva,ha jó tdő lesz,akkor én is elindítom a gépet. Október óta nem ment,de sztem sima ügy lesz az indítás,legalábbis nem szokott baj lenni vele.
Kint voltunk a kisházban,kifugáztuk a cserépkályhát,és begyújtottunk. Qeva jó volt.
Égettem a hulladékot,ami az elmúlt 4 évben felgyűlt,és kis segítséggel megmetszettünk egy almafát is. Van még hátra 8 fa,de brutál magasak,majdnem félbe kell vágni őket,és persze megmetszeni. Nagyon élvezetes
Persze azért korán reggel futottam egy laza 16km,tegnap meg egy 30km volt az adag. Utána irány a kert.
Ma elindítottam kb 6 hónap után a gépet és 6-7mp tekerés és második próbálkozásra indult is! szerintem ez nem rossz így! de az üzemanyag csapom enged ha forgatom.
Na mindegy jövő héten viszem szerelőhöz már megvan a trailer is aztán ápr.2 góóóóó!
visszatáplálod, az áramszolgáltató megveszi tőled, Te pedig este, meg mikor kell, akkor visszavásárolod tőle. így működik a gyakorlatba.
A hálózati frekvencia és a feszültség is +/- 10 %-os tűréssel jön ki a konnyektorból. azt nem kell különösebben komoly technika, hogy előállítsa. (bár ebbe a részébe még kevéssé ástam bele magam, főleg hogy csak minősített invertereket vesznek át a villanyosok. egyébként nem adják ki a működési papírt, nem kötnek hálózathasználati szerződést veled. ez a része még képlékeny. ha 140 egy ilyen inverter, még akkorse tartunk 1 millánál, csak kb. 5-6 száznál, amit bő 3 év, és visszajött.
az első 1-2 óra vízhozama szar, de utána letisztul, ahogy eliszaposodik vagy micsinál. kitisztul az biztos.
1 hónapja vettem egy hajdu bojlert, mert ez a lengyel szar atz utolsókat rúgja, a hajduhoz meg alkatrészem is van, meg már álmomban is gond nélkül szedem szét, tisztitom ki, rakom össze.
a havi 15 e Ft-os villanyszámlát kb. lenulláztad vele. az-az így is visszajön az ára 5 év alatt.
egy 2 kW-os rendszer cella igénye kb 200 e Ft. amit össze kell állítani, kell egy 20 e Ft-os inverter.
Hogy fúrnál, öblítve, vagy csak brutális testi erőddel levered, mint vak a poharat?
Én (még) nem bízom benne, mert drágán tartják a technológiát, nehogy elterjedjen
napi párszáz liter is elegendő lenne
Te Laci...
natehát, jó mikor az ember büszke tud lenni a munkájára
Kint voltunk a kisházban,kifugáztuk a cserépkályhát,és begyújtottunk.
Égettem a hulladékot,ami az elmúlt 4 évben felgyűlt,és kis segítséggel megmetszettünk egy almafát is. Van még hátra 8 fa,de brutál magasak,majdnem félbe kell vágni őket,és persze megmetszeni. Nagyon élvezetes
Persze azért korán reggel futottam egy laza 16km,tegnap meg egy 30km volt az adag. Utána irány a kert.
Ma elindítottam kb 6 hónap után a gépet és 6-7mp tekerés és második próbálkozásra indult is! szerintem ez nem rossz így!
Na mindegy jövő héten viszem szerelőhöz már megvan a trailer is aztán ápr.2 góóóóó!
(pupu eltűnt