Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sanyi! Ez de szép!
Közvetlenül a generátoron mérjél.
Sziasztok.Segítsetek légyszi generátor ügyben.Nem annyit tölt a generátorom amennyit kéne.Új szénkefét tettem bele kicsit megcsiszoltam a forgórészt.Beindítás után teljesen jól töltött 14v fölött de csak kb tíz percig.Ötleteket várok,mert én elég tanácstalan lettem!Előre köszi
Meg tudom csinálni minden további nélkül. Otthonra teljesen jó lenne, de az ejon nem fogadná el mert ugye semmilyen minősége, tanúsítványa nem lenne
Mondjuk kb. 20e anyagból le lehet gyártani egy 5kW-ost
Alföldi technikának híjják. PVC csővel szokták fúrni, mert ugyi a vas elrohad pár év alatt, és mindig festi a vizet. 40mm cső esetén fúrnak kb 8cm lukat, forgatva, de kézzel is végső esetben. A csövön be a víz nagy nyomáson, és akkor a cső mellett kívül feljön a furadék. Mikor kész a 15m, visszahúzod, szűrőt rá, mert ottmegy be a víz, a csőfalon nem tud végét lezárni, be a lukba, vödör apró sóder mellé és kész (esetleg visszatömheted a szélét.
Akko bammeg te értesz hozzá nem de ? Ménem csinálsz ? Nem lenne olcsobb egyett összerakni ? Nekem is kéne egy ?
Meg hogy tönkre basz a háztartási készülékeket . Normál3000 invertert kapsz már 75 ropiért is de olyant nem találtam még 135 ropi alatt
Egyes tudósák azt írkálják h ha maga a vascső belsejét öblíted,tehát beledugsz 1 slagot az is elegendő. Amit ugye úgyis benne hagysz .
Tehát lent marad a vacsőő meg ugye a gumi slag is amit később a szivattyúra kötsz.
Szűrőt nem rá érek idefent tenni rá?
Ekkora távot szerintem kézzel is le tudok tekerni,de ha nem akkor van mázsás satupad,villanymotor ,ékszíj
Elmélet már megvan kíváncsi leszek a gyakorlatra,remélem nem leszek hozzá lusta disznó
Olvas utána nem elég Laci . Nme vitatkozni akarok de külön felhívják afigyelmet rá hogy mit hogyan és hogy mért drága az atípus .
Erősáramú áramszolgáltató végzettségem van én tudom, hogyan mén... egyébként az összes inverter kvázi-szinus, ami azt jelenti, hogy hasonló a hálózathoz, és az minden készüléknek pont elég is.
Valódi szinuszt nem állítanak elő inverterrel, mert a hatásfoka úgy 60-70% lenne csak.
Gyula biztos többet tud de a lényeg a furu, flex, izzok, elmennek bármilyen jelü inverterről is
Na ezt mondom hogy talán csinálni egy külön lekapcsolási dobozt is hogy ne legyen gond azt kész .
az tuti, hogy be nem mehet senkise, ha nem engeded.
ha bármit csinálsz, ami nekik kárt okoz és rájönnek, megszívtad. ha ügyesen, esetleg külön hálózaton oldod meg magadnak, akkor nyílván ez a veszél nem fenyeget.
na megyek vacsizni, mert máá így is késő van hozzá
Elöl keresem a szerzödést majd .De ha nekem egyszer müködne netán 100 % ban akkor szerzödés szia azt kötekedhetne tölem Vihetné a villanyoráját is vagy leszerelném neki fejszével
A vételezett áramodnak színusz jelü görbéje van ez a legegyenletesebb . Amihez ugye minden nemű elektromos berendezés hozzá gyártanak . Ezt a jelet nehezebb elöl állítani . Azé drága az iverter is
én is ittkörül saccolom.
nem én találtam ki ez benne a szerződésbe (pontosabban az ahhoz tartozó ászf-be ha minden igaz) a lényeg, hogy engedélyeztetni kell velük.
Ezt nem értem ha én le kapcsolom az oráját akkor mi köze hozzá hogy mit használok ? Nme lopom az áramát !A szerződésben az van a villanyoráig az ővé onnan az enyém akkor ?
Pestám, te tudod, mi az a szinuszos inverter? Pedig nem is vagy villanyos... még a végén kiderül, hogy quadot vezetni is tucc
(na jó, nem izélgetlek a quaddal többet )
olyan 600000Ft ra lehetne kihozni egy jól müködö napelemes cuccot (Szélturbina nélkül)ami aránylag 90% hatékonysággal müködne egy normális háztartásban . De ugy ha mindent saját magad csinálsz meg . Mert ha összeválogatod a cuccost akkor sokkal olcsobb mint bármelyik erre szakosodott űzletből vásárolnál
amit most igazán támogat az eu az a napkollektor!
Az a baj, hogy pont a homlokzatom déli, tehát a tető oldalai K-Ny... és akkor hova tegyek fel 30m2 napelemet?
Az 5 év megtérülés azért annyira nem jó. Persze, ha az eju megtámogassa, érdekes lehet.
ez tény, de nem is magamnak akarom bízniszt akarok belőle, nem magamnak akarom
szabálytalan úgymegbasz az ejon beszarol
úgyképzeld, még az aggregátorhoz is engedély kell, ha be szeretnéd üzemelni áramszünetkor
Neked meg nem is lényeg ugyis még neked fízetnek hogy használod az áramukat