aha már értem akkor, hogy hogy működik ez a dolog.legalább is az elméleti részét.a gyakorlatban gondolom nem egy egyszerű mutatvány.mire kiásnék egy pár gyűrű mélységet addigra olyan lennék mint Rambo!
Szép bizony! Van egy nyugger kollégám aki ilyeneket gyárt/gyártott kézzel,csak városi kivitelben. Ha meglátnád,odapisálnál!
Megpróbálok képet szerezni róla.
Értelek.a gondolat jó erre nem is gondoltam a nagy idegbe
megőrülök tőle
az létezhet egyébként,hogy csak annyira érintkezéshibás,hogy kevés legyen a töltés de ne semmi?mert valamennyit tölt kb 12.6-7 körül de mikor összeraktam egy ideig töltött stabilan 14 fölött alapjáraton és fordulaton is tehát fesszab. jó
nem kell alá tenni semmit ha gyűrűvel csinálod
ahogy szeded alóla a cuccot a gyűrű sulyától süllyed lefelé csak igyekezni kell minnél jobban aláásni szélességbe a gyűrűnek,hogy ne szoruljanak a gyűrűk
nem tudod véletlenül milyen a talaj felétek?esetleg a szomszéd tudhatja
meg azért arra is fel kell készülni,hogy ha már elérted a vízadó réteget akkor kell egy olyan szivattyú amivel tudod tolni ki magad alól a vizet míg dolgozol
nézd,ha ésszel csinálod nagy gond nem lehet
először is perdöntő a munkafolyamatban az,hogy milyen állagú talajba akarod ásni,mert ha stabil akkor lehet ásni gyűrűk nélkül,úgy sokkal kényelmesebb dolgozni mint egy 80cm belső átmérőjű gyűrűben
DE és ez nagyon fontos csak abban az esetben működik ez ha "megáll" a talaj
abban a pillanatban ahogy bármilyen kétség merül fel ezzel kapcsolatban BE KELL GYŰRŰZNI és úgy folytatni tovább
szívesen segítek ha tudok,de észnél kell lenni.ha kiásod gyűrű nélkül tudod,hogy kell gyűrűt lerakni?mert az kb 400kg
no csak azért ésszel azzal a házilagos kútásással
nem oly egyszerű az,de ha ráveszed magad szívesen adok tanácsot,hogy ne legyen baj
én foglalkoztam ásott kutakkal
40mm cső esetén fúrnak kb 8cm lukat, forgatva, Ez mit jelent?
Magát a nyomi8 cm átmérőjű vékony falú pvc csövet forgatják le és ebbe teszik a 4 cm es csövet?
holnap meg is nézem
addig is köszi a segítséget
ha mégis meggondolnád magad segítek amiben tudok
Megpróbálok képet szerezni róla.
megőrülök tőle
az létezhet egyébként,hogy csak annyira érintkezéshibás,hogy kevés legyen a töltés de ne semmi?mert valamennyit tölt kb 12.6-7 körül de mikor összeraktam egy ideig töltött stabilan 14 fölött alapjáraton és fordulaton is tehát fesszab. jó
ahogy szeded alóla a cuccot a gyűrű sulyától süllyed lefelé csak igyekezni kell minnél jobban aláásni szélességbe a gyűrűnek,hogy ne szoruljanak a gyűrűk
nem tudod véletlenül milyen a talaj felétek?esetleg a szomszéd tudhatja
meg azért arra is fel kell készülni,hogy ha már elérted a vízadó réteget akkor kell egy olyan szivattyú amivel tudod tolni ki magad alól a vizet míg dolgozol
először is perdöntő a munkafolyamatban az,hogy milyen állagú talajba akarod ásni,mert ha stabil akkor lehet ásni gyűrűk nélkül,úgy sokkal kényelmesebb dolgozni mint egy 80cm belső átmérőjű gyűrűben
DE és ez nagyon fontos csak abban az esetben működik ez ha "megáll" a talaj
abban a pillanatban ahogy bármilyen kétség merül fel ezzel kapcsolatban BE KELL GYŰRŰZNI és úgy folytatni tovább
szívesen segítek ha tudok,de észnél kell lenni.ha kiásod gyűrű nélkül tudod,hogy kell gyűrűt lerakni?mert az kb 400kg
nem oly egyszerű az,de ha ráveszed magad szívesen adok tanácsot,hogy ne legyen baj
én foglalkoztam ásott kutakkal
(kivéve sötét szín esetén)
Magát a nyomi8 cm átmérőjű vékony falú pvc csövet forgatják le és ebbe teszik a 4 cm es csövet?