Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekünk azért jó mert mi az Acélkonverter gyáregységnek adjuk el a termelt oxigén nagy részét.
Előre bocsátom nem vagyok kohász de nagy vonalakban kb. ilyesmi az acélgyártási sorrend:
- a vasérc uszályokban a Dunán majd vasúton megérkezik a vasműbe
- az Érctömörítőben (helyi nyelven paprikamalom, mivel a környéke, és szél esetén az egész város finom vörös porral van borítva ) cseresznye méretűre őrlik a vasércet
- vagonokban átviszik a Kohóba (eredetileg kettő van de január óta csak egy üzemel mert fel kell újítani amiről épp döntöttek)
- a Kokszoló gyáregységben előállított (itt a szénből kiégetik a szennyezőket és az így visszamaradó "szén" egy nagy fűtőértékű anyag=koksz) koksszal felfűtik a kohót, majd hozzáadják a vasércet ami folyékony vassá (nyersvas) olvad és ezt lecsapolják samott téglával kifalazott üstökbe (kokillának hívják) amik vasúti kocsikra vannak szerelve
- áthúzzák az üstöket a Konverter gyáregységbe, ahol egy bazinagy üstbe öntik az izzó NYERSVASAT majd újra felfűtik (a Kokszolóban az eljárás melléktermékeként felszabaduló kamragázzal és az általunk nyomott oxigénnel) és ekkor hozzáadják az ötvözőanyagokat és mindazt amit a MÉH telepeken láhattok (fémlavór-összepréselt Zsiguli-rozsdás vashordó-vashulladék-stb.) annak függvényében hogy milyen ötvözetű ACÉLT akarnak előállítani. Ha elkészült ez a vörösen izzó kotyvalék (ilyenbe szokott "belefulladni" a Terminátor a film végén, javítva az ötvözet minőségét ) ezt a Folyamatos Acélöntőműben (FAM gyáregység) lecsapolva samottformákba öntik és hagyják kihűlni (közben ha jól tudom nitrogéngázzal hűtik) ezek leszek azok a lapos-hosszú vastömbök amiket bugáknak hívnak és ezeket fogják majd a hengerművekben (hidegen vagy melegen) lemezzé hengerelni.

Eddig az volt a terv hogy ezeket a bugákat Ukrajnából az ottani vasgyárból hozzák készen és itt hengerlik majd lemezzé (az ottani vasmű kapacitását szemléltetendő: ott EGY! olvasztó kohó nagyobb térfogatú mint a két Dunaújvárosi együtt és 8 vagy 10 sorakozik egymás után)
Ha a kohók nem kellenek akkor ez az egész lánc amit leírtam szükségtelenné válik és még az ezekhez a gyáregységekhez tartozó kiszolgáló gyáregységek is. Ezzel közvetlenül kb. 3-4 ezer ember munkahelye szűnt volna meg egy tollvonással.
Szóval leépítés így is lesz (98%-ban irodista vonalon mert abból iszonyatos mennyiség van, ennyi főosztály mint itt talán sehol nincs)
de ez akkor is nagyszerű hír.
Van fórum kedvezmény:)

yamakkka
A héten telószimering csere...
Ez jó nektek is. Gondolom a bezárás vitt volna még egy rakat vállalkozást magával.
Gondom a hátsókerékről van szó, éppen lehetne csapágy is mivel oldalra semennyit sem mozoghat.
hello:) voltam lóerők éjszakáján egy 1000genesisel kint... beszéltem egy sráccal r6-os;) őt keresem mondta hogy itt megtalálom
Szia Sanyi,láttad visszább a kerékpáros balesetet?
Itt is kerékpáros felvonulás van,majd egy kilométer sor volt,rendőrök kísérték,és helikopter körözött felettük,tisztára Tour-volt. .

A PUF az mindig hibátlan
Sokan voltak?
Ezt aztán ki nem lehetett volna hagyni.
De persze mindenki azt ír amit akar, csak nem értem, hogy felnőtt ember létedre miért kell úgy szúrkálódni mint egy tizenéves hülyegyereknek...
jóféle Belorusz 82-es körbálázóval
Nem, ez sokkal jobb
Lehet csapágy törés, pontosabban a golyókosár. Akkor lehet karistoló hangja, imbolyog a kerék, beleér mindenbe Én ETZ-vel jártam így, elindultunk asszonnyal Balcsira, negyed útig jutottunk Szerencsére ott lakott 1 ismerős, belöktük az udvarba a motort, és go tovább stoppal Egy hét múlva mentem érte egy tatyó szerszámmal meg csapággyal, szerelés, és hazajöttem.
Az is volt ilyen morgó hang jött hátulról.
najó, de a hang?
kapálsz?
Szia Feribácsi,köszönöm szépen,beleszoritjuk....
Jó reggelt,sziasztok!
Tegnap hibátlanra sikerült a P.U.F. koncert,mindjárt elő ugrottak a régi emlékek!
még egyenlőre csak terv a dolog. először tudjam le a vizsgaidőszakot, meg a cégnél fusson le a július elejére tervezett update, és akkor még tán időm is lesz. január 2. hetétől folyamatos a heti 8 óra kötelező túlóra. csak akkor nem rendelték el, ha épp ünnep volt a héten.