Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak beszélgettünk arról a dologról,hogy mi történt ma Andival semmi extra,erre jössz te a kis véleményeddel és el kezded ki fejteni,hogy igazából ez teljesen normális dolog! De biztos téged nem lepnek meg az ilyen kis apróságok és nem beszéled meg senkivel! És én itt lezártam ezt a témát! Írd le nyugottan a válaszodat el fogom olvasni de ennyi!
Na, még mielőtt háborùt indítanék.
Sávon belül előzött a szalagkorlát felől. Sajnos a kresz szerint megteheti, nemcsak ő, hanem az autòs is, hogy sávon belül előz. Nincs is ezzel baj, ha látom, hogy nagyon nyomulna intek hogy menjen, motorosnak meg autòsnak egyaránt. Van aki megköszöni, van aki tök természetesnek veszi hogy már lassan felakadok a bokorra hogy ő elférjen. Tetszik nem tetszik az autòsok ezerszer korrektebbek ebből a szempontbòl. De ne ùgy menjen már el mellettem hogy utána azt se tudom hol vagyok. Meg ha valami gáz van, mert mondjuk bármi miatt arrébb kell kapnom a gépet akkor ne azt kelljen már lesni ki esik még be mellém... Aztán ha baj van akkor feldughatom jò mélyre az összes kresz szabályzatot.
Ennyi....
"HA".. nincs ha!Valami vagy megtörténik vagy nem. Ha ( ) mindig arra készülnénk fel hogy "mi lenne ha" akkor nem is élnénk... de nem akarok vitát nyitni.

Mondjuk nem kifejezetten diskurálni jöttem ide, csak annyit akartam mondani hogy nem feltétlen kell egy ilyen előzésen meglepődni.
Ezt törölném a kreszből. Volt pár meleg pite mikor kocsi pár cmre ment el mellettem nem kis tempóval. Volt hogy pirosnál beszopta a brokit és hát kapott egy kicsit....
Csak az a szégyenteljes hogy megy 130-140 és kb 50cmre elmegy 200al és ha hirtelen kerülni kell valamit akkor kész a tragédia.
Egyébként a 36§(6b) rendelkezik erről ha jól értelmezem.
igaza van ezt elég sokszor csináljuk a Busával!
Látom fiuk néha azért az eszetekbe jutok de igy van ez jól ,sok balesetmentes km-t Mindenkinek
Olvasd újra a vitaindító hozzászólást. Belső sávban ment, és a szalagkorlát felől előzték meg, tehát balról.
Látom, egy szakjogász írta, de a KRESZ 34§-ban sehol nincs ilyen sávon belöli előzés, főleg jobbról.
Andit meg sztem nem sávon belül előzték, hanem a külsőben, az biztos tilos.
Valószínű ki van nyúlva,vagy nem lett után állítva,de egy 530-as láncot két ujjal már nem teszel vissza.
Fel kell lazítani a hátsó tengelyt,a hátsó villa két végén engedni a feszítőkön(vigyázni hogy egyformán állíts mindkettőn,majd vissza is!)majd ha a lánc fenn van,visszahúzni hogy a lánc két -három centit tudjon fel-le szabadon mozogni.
Ja, tudom tolni 1-ben is, és kettőben is simán, épp ezért gondoltam, hogy leeshetett. És ezt könnyű visszarakni? Csak azért, mert még sosem csináltam ilyet motoron. Biciklin az más, ott menet közben két ujjal, ilyen apróságért nem szállok le. :D
Ezt hol olvastad? Valami sci-fi regényben?
Igen,csak le szoktunk egymásnak indexelni,hogy gyere,látlak..... De mndegy
Ha a sebességétől eltekintünk, akkor szerintem szabályos volt. Egy nyomon haladó jármű egy másik egy nyomon haladót sávon belül szabályosan megelőzhet.
Bár nagyon sokat fejlődött az autós társadalom az utobbi időben,dícséretes!
Valószínű,de egyszerűen rájössz,tedd be sebességbe(álló motornál),és próbáld meg tolni.Ha sikerül,akkor biza leesett.
Egy istenverte videojáték elátkozott szereplői vagyunk, minden áldott nap. Csak azt nem kéne elfelejteni, hogy nekünk csak 1 életünk van.
Vagy televág hátulról... Az is kellemes mutatvány,de inkább bele sem gondolok!
Sógorom éppen,hogy érintőre vett egy autót 160-nál,kibetonozott vízelvezető árok,a motor egy pillanat alatt meg állt nullára,ő pedig repült tovább..... Másfél éve temettük el...
Pláne.
De tegyük fel, folyamatosan előzök. Jobbról kitalálja valamelyik autó, hogy ő is előzne, de engem nem vesz észre és rámhúzza... (Ez amúgy 1 nap min. 5x előfordul, nem feltétlen szándékosan, csak szimplán nem vesz észre). Én meg beljebb húzom(nám) a szalagkorlát felé, hogy ne lökjön fel... és ott van mellettem a motoros. Akkor mi van? "Bocs, nem így akartam!"?
Na igen! Én csak azt nem értem,hogy miért kell feszegetni a rizikó faktort? Nem elég nekünk a suta-béna autósokra figyelni,meg a terminátor gyalogosokra?
Hát igen.
Főleg ha egyáltalán utána még van lehetőséged mondani, hogy "mi lett volna, ha..."
Ez a baj,hogy egyesek nem igazán gondolnak bele,hogy a baj egy pillanat alatt ott van. Aztán meg megy a sírás rívás,hogy mi lett volna ha......