Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

reggelt
Ábrus mekkora a légtelenítő csavarok mérete a fékeken?
Jó, monnyuk annira nemtok angolul, de nygjából hámoztam ki csak.
Na nemjátszani az idegeimmel Az előbb megnyugtattál, most meg... Akkor most vegyek be sanaxot, vagy ne?
Ne szó szerint fordítsd.
Inkább úgy fogalmaznék hogy még használható.
Az említett CBR.
Hát köszönöm, akkor megnyugodtam.
Volt itt nálam régebben egy 88-as CBR1000F (SC21) aminek alapjáraton úgy zörgött a lánca mintha egy csavarokkal teli konzervdobozt ráztam volna. (az akkori CBR-ek hidraulikus vez.láncfeszítője legendásan hajlamos volt kikopni és nemfeszíteni)
Ez már azon a szinten volt, hogy menet közben visszaengedett gáznál is éktelen csörömpölésbe kezdett, azaz a lánccsere a szükségesnél kb. 5 szinttel túl volt. A haverom mégis gond nélkül tépte a gázt (általában állat módon közlekedett) vagy 10e kilométeren keresztül amíg a rendőrök le nem kapcsolták.
Na erre már én is azt mondtam hogy ez már a 'beindítani is tilos, nem hogy közlekedni vele' kategória de mégsem szakadt el.
Szóval általában elszakadni akkor szokott a vez.lánc amikor kenéshiány/sz&r kenőanyag miatt megszorul/berágódik valamelyik vez.tengely csapágy és menet közben a főtengely egyszerűen eltépi a láncot. (onnan persze visz magával mindent)
Szakadással, csak azért mert egyszerűen megnyúlt a vez.lánc még nem találkoztam eddigi pályafutásom alatt.
Tavaly egy 1,2-es Corsa hengerfeje viszont pont így tépte el a láncot, kollégám megvette, olajcsere miegymás, aztán 1-2e km után beállt az egyik vez.tengely és szétszedve látszott hogy fekete olajsár borított mindent a blokkban is, az olajcsere mint olyan talán ismeretlen fogalom volt a korábbiakban. (v.tengely elkékülve, h.fej kuka)
Na Kb nekem is ennyivel kell továbbtekerni a főtengelyt, hogy pariban legyenek....ez akkor jó?
De jó fej Aszongya: "Ha még megvan a lánc a motoron..."
Ohh hopp, azt már nem néztem. Köszi
Gyulám szerintem te ugyanazt hallod amit minden tisztességes használt FZR tulajdonos már megszokott: kuplungzörgésnek hívják.
A láncot néztem amikor itt volt és a fekete-fehér műhelyfőnök is jóváhagyta hogy az teljesen jó.
Nos ez itt andi 500-asa.
A lánc nyúlása érezhető volt de mivel szűk volt a költségkeret így az nem lett kicserélve.(hangja még nem nagyon volt)
Amióta összeraktam neki azóta ha jól követem akkor eddig ~30e km-t nyomott bele. (most már azért illene kicserélni mert lehet hallani de elszakadni még mindig nem fog)
Akkor milyen zörgést hallok én a blokkból,ami korábban nem volt?
Én elhinném hogy jó a lánc,de ellenőrizni nem tudom,valami zörög ami korábban nem volt,és ha mégis elszakad kidobhatom a motort.Csak a csere mrad biztosra,vagy te mit tennél a helyemben műhely nélkül?
Azt ne is ismerd meg akkor megáll a motor és nagyon sokba lesz...
Itt hajtóláncról van szó, nem vezérműláncról.
Akkor biztos olvastad a gépészmérnöki választ is a 'hogyan mérd meg hogy jó-e még a lánc' kérdésre.
Ezt találtam:

"chain specification Regina 136ORP The wear limit over 20 links is specified at 319mm. What is the length over 20 links (pin 1 - 21) of a new chain? i wouldnt even bother with measurements,if you still"
Hehh nemrossz, na ez már beszéd nem? De hogy az FZR-nek miért nincs...
Ja! Jóreggelt!
Jesszus, de komolyan nem? Basszus a Jászságban vannak úgy hogy "jóvanaa" . Na mind1, lehet h csak azért kakálok, mert nem ismerem a vezműlánc határait.
Köszönöm!

És a képek szerint mi a diagnózis?
A jelölések tökéletes összhangjához olyan 1-1,5 Cm távolságot szükséges, forgatni a ledkerék külső kerületén a T jelzésig.(remélem érthető ).
Na bocs Urak! Egész este szarakodtam a windózzal
Szevasztok urak! Hova lesz a menet? Megyek én is, ha szép idő lesz. Jólenne összejönni jópáran, legalább egy 10 fő az klassz lenne.
Mert felesleges olyanra pénzt kiadni ami még teljesen jó. (a szervizek álma az ilyen tulajdonos mint te )
Dehogynem. Gyulánknak az új lánccal is gondjai vannak.