Gyorsan változnak az idők... ahogy írtam, pár éve még a műhód is le volt tiltva.
Idő kérdése, hogy a zsidók (bocs: amerikaiak ) mikor robbantanak ki ott is egy jó kis felkelést, utána biztosan lazább uralom következik.
Valami valóságost akartam az angolórai sablonszöveges udvariaskodó nyársat nyelt nyelvtannáci sz&rakodás után. (ott befejeztem a tanulást, innen egyedül megyek tovább)
Pl: bemegyek egy szállodába St.Louisban: (addig hallgatom-olvasom amíg nem megy felirat nélkül, azután már mennie kell kívülről, akkor már oké) http://youtu.be/wyqfYJX23lg
Néztem! bár nem olyan régen lehet... volt, amikor csak egy üres folt volt sztrítvjú azért még nincs, de így is érdekes.
Meg Kuba, azt is nézegettem már. Kedvenceim a kis szigetek az óceánok közepén, soknak a létezéséről se tud az emberek nagy része.
Főleg éjszakásban tudok haladni. (lehet benézek RC51 fórumtárshoz is Miamiba, bár elég nagy kitérő )
Egyébként nem egészen céltalan a dolog. Mivel egyrészt érdekel, másrészt angolul van minden az utcán így ez egy kiváló lehetőség a gyakorlásra. (feliratok, táblák, stb. csináltam így pl. Londonban is)
Pl: a képen ott egy EREDETI parkolóház táblája a nyitvatartási idővel és költséggel. (látsz ilyet az idióta nyelvtankönyvekben?)
Megállok, lefordítom (eddig egyszerű) majd tegyük fel hogy parkolni akarok itt.
Situation 1: hogyan kérdezném meg hogy egy órára mennyi lenne a parkolás motorral? Hogyan tudok fizetni? Hol találok olcsóbb (ingyenes) parkolási lehetőséget? Ha itt parkolok akkor hol a legközelebbi kajálda-hotel-nyilvános WC? Szóval ilyesmik. (mert ez a valóság, nem pedig az idióta témák az angolórán és a nyelvkönyvekben)
Van egy kazal vidi amiben hasonló párbeszédek vannak eredeti utcai formában, azokat be tudom így gyakorolni és még érdekel is.
http://youtu.be/ohDL7qy-yow
Idő kérdése, hogy a zsidók (bocs: amerikaiak
Együtt is voltunk már arra, csupán csak a látnivalók miatt
Nincs ebbe semmi rossz
(Asszem tényleg öregszem)
Pl: bemegyek egy szállodába St.Louisban: (addig hallgatom-olvasom amíg nem megy felirat nélkül, azután már mennie kell kívülről, akkor már oké)
http://youtu.be/wyqfYJX23lg
Meg Kuba, azt is nézegettem már. Kedvenceim a kis szigetek az óceánok közepén, soknak a létezéséről se tud az emberek nagy része.
Egyébként nem egészen céltalan a dolog. Mivel egyrészt érdekel, másrészt angolul van minden az utcán így ez egy kiváló lehetőség a gyakorlásra. (feliratok, táblák, stb. csináltam így pl. Londonban is)
Pl: a képen ott egy EREDETI parkolóház táblája a nyitvatartási idővel és költséggel. (látsz ilyet az idióta nyelvtankönyvekben?)
Megállok, lefordítom (eddig egyszerű) majd tegyük fel hogy parkolni akarok itt.
Situation 1: hogyan kérdezném meg hogy egy órára mennyi lenne a parkolás motorral? Hogyan tudok fizetni? Hol találok olcsóbb (ingyenes) parkolási lehetőséget? Ha itt parkolok akkor hol a legközelebbi kajálda-hotel-nyilvános WC? Szóval ilyesmik. (mert ez a valóság, nem pedig az idióta témák az angolórán és a nyelvkönyvekben)
Van egy kazal vidi amiben hasonló párbeszédek vannak eredeti utcai formában, azokat be tudom így gyakorolni és még érdekel is.