Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mit álmodoztam az akkori olasz 125-ösökre nem is mertem nagyon nagyobbat gondolni
1995-ös Motorkatalógus. ( CB a 96-osban van)
Szevasztok!
Jön valaki szombaton Tökölre?
neked eddig nem mozgott egy sportmotorodon sem?
Én a szobám falát tapétáztam tele képekkel,kocsival és motorral vegyesen.Sőt,volt a falon londoni emeletes busz is.Két motorra emlékszem,a 79-es nagy Honda,asszem ez ováldugattyús volt,meg a Van Ven OCR1000.
Detto
mizu haverek?
Nekem ez valahogy kimaradt...
Motorrevü katalógus minden év márciusába adták ki
Milyen újság vagy könyv ez?
Nyugtasson meg a tudat hogy amik nekem vannak, azok is rongyosra vannak már lapozva.
mennyit lapozgattam a wc-n ülve és azt játszottam, hogy mind1ik oldalról kellett választanom 1 motort amelyik kéne.
Pontosan tudom hogy miről beszél.
A Német piacra úgy jöttek meg a motorok hogy a vevő nyilatkozott hogy hány kw-os változatot szeretne (biztosítási szempontok miatt ott nagyon nem mindegy) és akkor a kereskedő a szervizben már átalakítva és lefojtva vizsgáztatta le neki a hivatalos papírokkal.
Volt amikor a szívócsonkot és karburátort variálták meg és úgy lett lefojtva de azt otthon könnyű volt "kinyitni". Volt hogy más kip.rendszerrel szerelték, ez már drágább volt de még mindig járható volt.
Aztán a Német hatóság nem játszott kicsiben, előírta hogy komolyabb beavatkozásra van szükség, ekkor jött a módosított vezérműtengely.
Ez már olyan tétel volt ami az ottani szervizdíjakkal és a Japánból érkező új nyitott vez.tengellyel együtt a Németnek sem érte már meg variálni a vizsga előtt. (ott a műszakin teljesítményt is mérnek ha egy kicsit is gyanús a jármű és ha nincs átalakítási engedély/TÜV bizonylat akkor az drága menet lesz)
Tehát nem tuning kit volt hozzá, hanem gyárilag nyitott volt, azaz 43Le-s de a kívánt teljesítménycsökkentéssel szállították arra a piacra amelyik úgy kérte. (és a hatóság előírta hogy hogyan legyen ez megoldva hogy típusbizonyítványt kaphasson)
Emléxem, hogy szerettem volna ilyesmit az ETZ helyett... de fényévekre volt anyagiban
Tankesőn. Most akkor lényegében ezek egyformák voltak csak létezett hozzá valami tuning kit?
Sikerült előtúrni az enciklopédiát mesterem?
Szóval mehetsz a Tiszához és legközelebb először lehetőleg azt kérdezd aki csinálta a gépet és akkor lehet nem kell szétszedni.
most tipli.
dolog van.
nagyon este még benézek
kösz a segítséget srácok.
nemtoom mi lenne velem nélkületek
aha.
hát kicsit megnyugtattál, de fura, hogy ütemre csinálja.
vagy az azért lenne, mert a betét félre van kopva?
De nem is ütött a fékpadon
Ez valami Spiegler féle full floater versenytárcsa, nem sima gyári, azért lazábbak a szegecsei. (ha megnézed akkor mindkét tárcsán egyformán laza mindegyik, versenyzőék azt mondták hogy azért hogy melegen tudjon igazodni)
Ilyen volt amikor vettem (egy Olaszországból hozott szénné tuningolt 1000 Exupon volt) és gond nélkül használtam sok éven át.
A "kattogást" szintén a szegecsektől hallani, a felni felőli oldalán a szegecsek alatti rugós lemez csinálja amikor terheled a tárcsát. (nagyon melegen elhallgat)
http://youtu.be/jJPCy2AsULo
Jól mondja emre lötyögős az, nekem is kotyogós mint a kv főző.