Endre, ez marhajó volt, látod kávé sem kell csak elgondolkozol Endrén
Ne agódj a megfordulással, én meg inkább tolom. Pont tegnapelőtt történt, hogy a kelleténél nehezebb utast vittem, aki ráadásul magas is volt, így rángatott, mint a hosszú árbóc a kis ladikot
Fordultam volna meg a kis utcában, és nagyon lelassult, meg gider-gödör, meg anyjavalaga, azt el akart dőlni Végülis a srác magassága mentett meg minket, mert simán megtartotta a motort a lábával. Én viszont megrántottam az erölködésben a derekam, meg szerintem a hasam alatt is 20 centivel, mondtamis a gyereknek, hogy baszod jössz eggyel, marha nehéz vagy, azt valszeg a talpamig fog érni mostantól a zacsim, mert tuti h heresérvet kaptam Szóval én meg inkább körbetolom valahol, mondjuk egyedül elég jól megy a ghymkana
Hát a tehén is egy régi mondást juttat eszembe egy horrorfilmből: " Vigyázz, hogy mit kívánsz"
Sziasztok! Az FZR-re hogyan tudok túrakormányt rábarkácsolni? Új kormánykiflivel, vagy esetleg a gyáriba tenni 2-2 furatot, arra meg ráfogatni kormánybefogót ?
30°C-ban bőrruhában hódítsuk meg az ősember barlangot - avagy FZR 600 Banditostul, Bélástul menni Szilvásvárad (2. fejezet)
A múltkori történtekből tanulva úgy döntöttem, hogy még véletlenül se legyen hiba a rendszerben, a következő túrára +1 emberrel megyünk. Azaz ugye +1 ember, +1 fzr, hibátlan, tehát ha lerobbanunk, akkor nagyobb az esélye annak, hogy sátrat verhetek a láthatósági mellényemből az út szélén, mint annak, hogy aznap hazajutok. Kb 10 éves lehettem, mikor egy nem éppen kielégítő osztálykirándulást követően, megfogadtam, hogy ha törik ha szakad, Szilvásváradon az ősember barlangot szemrevételezni kell közelről. Ugyanis anno ugyanezzel az elhatározással indultunk útnak, ám a cél előtt Gizi néni csődöt mondott, hogy ha sünök potyognak az égből, ő akkor sem hajlandó oda fölmászni. Azt hiszem ezzel az ellenállásával min 20 gyereknek tiporta rongyossá a lelkivilágát... Ja, de ez egy másik történet
Tehát a megbeszélt időpont reggel 9, király, legalább emberi időben fogunk hazaérni és még meglesz az esélye, hogy felismerjem az ágyamat mielőtt beleesnék.
Ha jól emlékszem csak másfél óra csúszással gördült be a Bandita, és ez becsülendő, mert általában a megbeszélthez mindig hozzá kell adni min 2 óra +-t, szóval le a kalappal.
Gyors kávé, + fél óra és már dübörögtünk is az M3-on Gyöngyös felé.
Az első benzinkútnál kiálltunk, mert ha fázik az ember nyaka az igen szar érzés tud lenni, de még mindig elfogadhatóbb, mint az, hogy már megint pisilni kell. Hozzáteszem, hogy Béluska azt hiszem nem igazán kalkulálta be a kiszállót, ennek örömére jobban megrázta a hátsóját mint egy gogo táncos fellépés közben, de végül csak sikerült megállást parancsolni a lóerőknek.
Immáron nem fázó nyakkal újból nekivágtunk a kitűzött célunknak és meg se álltunk Gyöngyösig. Onnan fel Mátra és a híres első pihenőnél kötelező kávé. Mondanom sem kell, irtózatosan büszke vagyok magamra, hogy volt olyan kanyar, ahol akár 60-ig is fel mertem "gyorsítani" és drága Ábrus apánknak köszönhetően minden egyes falevelet úgy kerültem ki, mintha kötelező lett volna. ENZO is eszembe jutott jópárszor, mert a megtett kanyarjaim felét nagyobb könyörgés nélkül is ezer örömmel nekiajándékoztam volna, az tuti.
Szóval pihi, kv. Már éppen kezdtem ellazulni (elég sokkos állapotban voltam) mikor egy néni megszólalt a háttérből (mint utóbb kiderült nem nekünk szánta az örömhírt), hogy "Mindjárt jön Endre!" Mondanom sem kell, 1 ezred másodperc alatt helyreállt a vérnyomásom kávé nélkül is. Ugyanis ha Endre, akkor állatorvos, és ha állatorvos akkor meló, és pont a minap ennek köszönhetően utazhattam összezárva egy féldöglött bűzölgő madárral, szóval ez több, mint amit valaha kívánhatnék magamnak.
Zárójel bezárva.
Ezek után föl Kékes, ott csak azon nyűglődtem, hogy sikerüljön megfordulni, mert ez a tologatás dolog nálam többször járt eddig borulással mint sikerrel, de ez alkalommal elsöprő győzelmet arattam
Itt már látványosság lettem "Ilyen kicsi lány ekkora motorral"... Jól esett, hogy kicsit simogatták a nemlétező egómat. De tényleg.
Innen irány Sirok, nézzünk várat. Hát, mondanom sem kell, ezt a várat sem vettük be... "Az ott a vár? Én? Oda? Ennyi pénzért?"... Kizárt. Puhányak ezek a férfiak, én mindig is tudtam. Vár ejtve, innen már meg sem álltunk Szilvásváradig, de ekkor már kötelező volt ebédeni, mert jeleztek a férgeim. Szalajka étterem, a kaja jó volt, csak kevés. És ha nekem kevés. Ha én ezt mondom, ti sem mondanátok mást. A pincértől informálódtunk, hogy merre találjuk a híres barlangot, útbaigazított minket, de közölte, hogy ő is motoros és felejtsem el, hogy oda bőrruhában felmászok. Mondtam neki, hogy majd levetkőzök, de ennek ellenére sem akart eltántorodni a kijelentésétől, kellett neki beszólni, jött a harc, hogy hát akkor majd legközelebb eljövünk kocsival, és na, majd akkor megnézzük... "Meg a nagy büdös szőröstalpú román bivalypásztor sánta tetves macskáját, eljövök ilyen messzire, átküzdöm magam a Mátrán, kockára teszem az életem, ráadásul meg is igértétek, hogy feljöttök velem és most a cél előtt befütyülünk!?" Nem tudjátok ti kivel álltok szembe... Kb egy fél óra intenzív hiszti és már gurultunk is a parkolóba, hogy legalább lentről megnézzük, hogy hol van... Persze lentről... A parkolóban már kezdtem örülni, hogy mit szenvedtek, csak 4km az egész, azt féllábon is végigugráljuk Fiacskáim, ezt benéztétek Bár, mikor láttam a parkoló motorok mellett, hogy mások az összes ruhájukat meg csizmájukat levették, picit elbizonytalanodtam, de istenemre mondom, kemény vagyok.
Menjünk kisvasúttal... Kizárt, én nem ezért jöttem. Na jó, ha kapok egy tehenet, akkor esetleg elgondolkozom. Bassza meg, hát nem ott figyelt? Ezt bebuktam, úgyhogy egy kerámiatehénnel lekenyerezve, megadtam magam. Persze kézfogás, eskütétel, hogy csak odafele vonat, visszafele max lábbusz. Na, de mikor indul a kisvonat? Most van 3/4... Annyi "Miatyánkot" 1 perc alatt még sose mondtam el mint akkor, de azt is bebuktam. Most az egyszer nézhetett volna le rám, de nem tette meg. Egészkor indul, ha tetszik ha nem, vonatozunk. Ámen. Végülis nem is volt olyan rossz, sosem láttam még az erdőt belülről vonattal, tehát egy igazi istenadta élmény volt kisvasúttal "átszáguldani" a susnyán.
Szalajka völgybe érve éreztem, hogy nyerésre állok, hiszen innen már vagy kétlábon, vagy sehogy 246m szintkülönbség 800m hosszan, hát barátaim, ezt csúnyán megszívtátok
Egyébként most minden viccet félretéve a táj gyönyörű, kis hazánk egyik legszebb helye, amit eddig láttam.
Na vágjunk neki. Egész jó volt az elején, amíg el nem kezdték emelni a téteket Persze alakítottunk (mondtam is hogy basszus nekünk mindig műsort kell csinálni, mert ahol más is van rajtunk kívül, ott tuti mindenki rajtunk fog röhögni) Ha már nem vetkőztünk, és motoros ruhában vagyunk, akkor miért is cipelnénk a bukót, hisz olyan nehéz, akkor inkább vegyük fel, úgysem fog senki hülyének nézni Nem is lett így, á dehogy Odafele csalással és rövidített útvonallal csúnyán le lettem gyorsulva, de legalább nekem egy csepp izzadtság nem gördült le a homlokomon, viszont az megnyugtatott, hogy rajtam kívül mindenki erősen úgy néz ki, mint aki benéz Felfele kapaszkodva azért egy párszor próbáltuk kitalálni, hogy mi az isten vehette rá az ősembert arra, hogy ilyen istenátka helyre költözzön, annak ellenére, hogy a kisvonat se jön fel idáig, sőt, ahol még lift sincs és a lépcső is mondhatni szar minőségű, de megállapodtunk abban, hogy majdnem annyira kemény lehetett mint mi, tehát valószínűleg ez vezetett idáig, hogy ezt a fasza helyet választotta otthonául.
A barlangot megpillantva hihetetlen büszkének éreztem magam, hogy egy 16 éve dédelgetett álmomat váltottam valóra, miközben a többiek megkönnyebbültek, hogy majd lefele mennyivel könnyebb lesz, mint felfele, hát... De lefelé legalább nem csalva és nem rövidített útvonalon csúnyán legyorsultam mindenkit Győzelem
Visszafele tartva magunkat a megállapodáshoz séta, pisztrángnézés, de azért az csúnya volt, hogy a kacsákat vidrának néztük, de istenem ennyi igazán belefér A végén még a vízesésig elmásztunk, merthát ha már itt vagyunk, az is kötelező program. Végülis ~5-6km gyaloglás nem a világ.
Bár sose kívántam ilyet, visszaérve a parkolóhoz egy picit reménykedtem abban, hogy ellopták a motoromat, és nem kell még ezek után hazavezetnem, de a jóisten ismét nem volt kegyes hozzám
Hazafele még egy uccsó pihi Füzesabony benzinkút, utána pálya. 8:18-kor indultunk és 8:54-kor már otthon ittuk a kötelező esti adag kávénkat. Persze miért is ment volna minden rendben, elszállt az összes indexem, világosban még nem igazán izgatott, sötétben már zavart egy kicsit, de ha fene fenét eszik, mostmár nem állok meg ezért, hazamegyek egy szuszra, ha addig élek is. Menetben volt 1x-2x hogy beszitált a motor eleje, aminek hála elkezdtem azon aggódni, hogy tuti defekt, de nincs az isten, hogy bármi keresztbe tegyen. Már nem sok választott el a sweet home-tól, az autópályáról lejövet Mogyoródnál (a sötétben!) egy rohadt nagy durranás, mondom ezt nem hiszem el, hogy rohadjon le a pöcse annak aki az fzr-t kitalálta, hogy 1km választ el az ágyamtól és most kapok defektet... Hát én már mindent mondtam, mikor jött a második (immáron leesett, hogy) "lövés" és láttam, hogy előttem a Banditán, feltett kezekkel jelzik a megadási szándékot, ekkor leesett, hogy a drága Béla gyújtást kapcsolgatva lövöldözi a népet... Én meg majdnem leharaptam a fölső villahidat is félelmemben, de nem számít, érzem én a törődést és jöttök ti még az én utcámba kutyák Ami akkor elhangzott a számból azt most nem írnám le, mert kétlem, hogy a nyomdafestéket tűrné, és annyiszor nem mutattam még a középső ujjamat senkinek, az tuti. Fenomenális poén volt, azóta is azon kacarászok
Mindent összegezve nagyon jó volt, nagyon élveztem, de mint említettem, mivel nem készült rólam a barlangban fénykép, így megy a vérszívás, hogy ott sem voltam, csak lent ücsörögtem a padon.
Szóval még vissza kell menni, de tehén ide vagy oda, bosszúból nem lesz kisvonattal könnyítve a játék, se oda, se vissza.
Egy mondatban összefoglalva, jó ha az embernek van ötlete, van célja, van motorja, családja meg egy rohadt jófej, idióta főnöke
Na most komolyan
4 ezer az íbéjről
Sorban
Ide a kanyarjaimmal!
Endre, ez marhajó volt, látod kávé sem kell csak elgondolkozol Endrén
Ne agódj a megfordulással, én meg inkább tolom. Pont tegnapelőtt történt, hogy a kelleténél nehezebb utast vittem, aki ráadásul magas is volt, így rángatott, mint a hosszú árbóc a kis ladikot
Fordultam volna meg a kis utcában, és nagyon lelassult, meg gider-gödör, meg anyjavalaga, azt el akart dőlni
Hát a tehén is egy régi mondást juttat eszembe egy horrorfilmből: " Vigyázz, hogy mit kívánsz"
Jó írás volt
Csak arra jártam beugrottam volna de majd holnap lehet...
Sanyi! Vélemény? Tur de franc? Indulhatok vele?
A múltkori történtekből tanulva úgy döntöttem, hogy még véletlenül se legyen hiba a rendszerben, a következő túrára +1 emberrel megyünk. Azaz ugye +1 ember, +1 fzr, hibátlan, tehát ha lerobbanunk, akkor nagyobb az esélye annak, hogy sátrat verhetek a láthatósági mellényemből az út szélén, mint annak, hogy aznap hazajutok. Kb 10 éves lehettem, mikor egy nem éppen kielégítő osztálykirándulást követően, megfogadtam, hogy ha törik ha szakad, Szilvásváradon az ősember barlangot szemrevételezni kell közelről. Ugyanis anno ugyanezzel az elhatározással indultunk útnak, ám a cél előtt Gizi néni csődöt mondott, hogy ha sünök potyognak az égből, ő akkor sem hajlandó oda fölmászni. Azt hiszem ezzel az ellenállásával min 20 gyereknek tiporta rongyossá a lelkivilágát... Ja, de ez egy másik történet
Tehát a megbeszélt időpont reggel 9, király, legalább emberi időben fogunk hazaérni és még meglesz az esélye, hogy felismerjem az ágyamat mielőtt beleesnék.
Ha jól emlékszem csak másfél óra csúszással gördült be a Bandita, és ez becsülendő, mert általában a megbeszélthez mindig hozzá kell adni min 2 óra +-t, szóval le a kalappal.
Gyors kávé, + fél óra és már dübörögtünk is az M3-on Gyöngyös felé.
Az első benzinkútnál kiálltunk, mert ha fázik az ember nyaka az igen szar érzés tud lenni, de még mindig elfogadhatóbb, mint az, hogy már megint pisilni kell.
Immáron nem fázó nyakkal újból nekivágtunk a kitűzött célunknak és meg se álltunk Gyöngyösig. Onnan fel Mátra és a híres első pihenőnél kötelező kávé. Mondanom sem kell, irtózatosan büszke vagyok magamra, hogy volt olyan kanyar, ahol akár 60-ig is fel mertem "gyorsítani" és drága Ábrus apánknak köszönhetően minden egyes falevelet úgy kerültem ki, mintha kötelező lett volna. ENZO is eszembe jutott jópárszor, mert a megtett kanyarjaim felét nagyobb könyörgés nélkül is ezer örömmel nekiajándékoztam volna, az tuti.
Szóval pihi, kv. Már éppen kezdtem ellazulni (elég sokkos állapotban voltam)
Zárójel bezárva.
Ezek után föl Kékes, ott csak azon nyűglődtem, hogy sikerüljön megfordulni, mert ez a tologatás dolog nálam többször járt eddig borulással mint sikerrel, de ez alkalommal elsöprő győzelmet arattam
Itt már látványosság lettem "Ilyen kicsi lány ekkora motorral"...
Innen irány Sirok, nézzünk várat. Hát, mondanom sem kell, ezt a várat sem vettük be... "Az ott a vár? Én? Oda? Ennyi pénzért?"...
Menjünk kisvasúttal... Kizárt, én nem ezért jöttem. Na jó, ha kapok egy tehenet, akkor esetleg elgondolkozom. Bassza meg, hát nem ott figyelt? Ezt bebuktam, úgyhogy egy kerámiatehénnel lekenyerezve, megadtam magam. Persze kézfogás, eskütétel, hogy csak odafele vonat, visszafele max lábbusz. Na, de mikor indul a kisvonat? Most van 3/4... Annyi "Miatyánkot" 1 perc alatt még sose mondtam el mint akkor, de azt is bebuktam. Most az egyszer nézhetett volna le rám, de nem tette meg. Egészkor indul, ha tetszik ha nem, vonatozunk. Ámen. Végülis nem is volt olyan rossz, sosem láttam még az erdőt belülről vonattal, tehát egy igazi istenadta élmény volt kisvasúttal "átszáguldani" a susnyán.
Szalajka völgybe érve éreztem, hogy nyerésre állok, hiszen innen már vagy kétlábon, vagy sehogy
Egyébként most minden viccet félretéve a táj gyönyörű, kis hazánk egyik legszebb helye, amit eddig láttam.
Na vágjunk neki. Egész jó volt az elején, amíg el nem kezdték emelni a téteket
A barlangot megpillantva hihetetlen büszkének éreztem magam, hogy egy 16 éve dédelgetett álmomat váltottam valóra, miközben a többiek megkönnyebbültek, hogy majd lefele mennyivel könnyebb lesz, mint felfele, hát...
Visszafele tartva magunkat a megállapodáshoz séta, pisztrángnézés, de azért az csúnya volt, hogy a kacsákat vidrának néztük, de istenem ennyi igazán belefér
Bár sose kívántam ilyet, visszaérve a parkolóhoz egy picit reménykedtem abban, hogy ellopták a motoromat, és nem kell még ezek után hazavezetnem, de a jóisten ismét nem volt kegyes hozzám
Hazafele még egy uccsó pihi Füzesabony benzinkút, utána pálya. 8:18-kor indultunk és 8:54-kor már otthon ittuk a kötelező esti adag kávénkat.
Mindent összegezve nagyon jó volt, nagyon élveztem, de mint említettem, mivel nem készült rólam a barlangban fénykép, így megy a vérszívás, hogy ott sem voltam, csak lent ücsörögtem a padon.
Szóval még vissza kell menni, de tehén ide vagy oda, bosszúból nem lesz kisvonattal könnyítve a játék, se oda, se vissza.
Egy mondatban összefoglalva, jó ha az embernek van ötlete, van célja, van motorja, családja meg egy rohadt jófej, idióta főnöke
(Folytatjuk)...
E Z M I?
ez mi? valami kisgép. RS125?