Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szóval, minden kereskedelemben kapható festéket ledob? Akkor marad az olaj. Lehet hogy az elején büdös, de a feték is füstölt és büdös volt.
A horgany spray nekem nagyon nem jött be. Hőálló ezüst szintjén van.
Nem tudom krómtisztítóval pucolgatni, mert burkolt a motor. Nem sok látszik a könyökből, ezért gondoltam olajra ami lehet hogy ronda, de nem látszik.
Mármint fzr-rel!
Homokfúváshoz le kell szerelni. Nem akarom. Krómozni meg szép felületet lehet. Ezt meg megrágta a rozsda.
Nem annyira nem vagyok azért tudatlan! Általában tudom hogy mit fogok csinálni, csak ha nem vagyok biztos a dolgok okában inkább kérdezek! Leszedtem óvatosan reszelővel a felkenődött éket. Aztán csiszolópapír. Feltettem a kereket, picit kocogtattam! Rögzítő a menetre meg az anyába is biztos ami biztos! Aztán ahogy húzgáltam mindig picit kocogtattam! Végül nyomaték! Na valahogy így történt! Ahhoz képest, hogy ez a tuti igénytelen egyhengeres mindig szétmegy rajta valami! Amíg az fur-el jártam sose voltak ilyen gondjaim!
A festéket ledobja mindenképp, azzal ne küzd. Talán a horgany spray, de sztem az se...
A ráégett olaj megvédheti, de szép nem lesz, és büdös.
Egyedül a krómozás, nikkelezés a megoldás, de az drága, mert házilag nem megy.
A legolcsóbb, hogy nem várod meg, hogy rozsdás legyen, hanem az első jelekre megpucolod krómtisztítóval, úgy szép állapotba lehet tartani (én legalábbis így csinálom)
Homokfújás krómozás
A rögzítőt remélem nem a kúpra tetted csak a menetre kell!
A kúpnak tisztának kell lennie, én még le is szoktam fújni féktisztítóval, akkor összezár, mint állat.
A kúpra lazán felnyomod a lendkereket, és ha ezután kézzel már alig bírod vissza levenni, akkor jó. Meghúzni, ahogy kell, alá rögzítő vagy felhajlítható lemez, és akkor örökös.
Sziasztok motorosok! Olyan gondom van, hogy a rozsdásodik a kipufogó könyök. Idén is fémtisztára csiszoltam, hőállóval lefestettem. A festéket ledobja, megint rozsdás lesz. Tud valaki olyan módszert hogy ne kelljen leszerelni megint az egészet.
Mintha hallottam volna hogy a forró olajba mártás ideig-óráig megvédi a korróziótól a vasat. Gondoltam bekenem olajjal, beindítom és pár hónapig védett lesz.
Javaslat?
Gondolhattam volna rá! Csináltam volna egy olyat ami az ékpályába akad bele! Mostmár mindegy mert összeraktam úgy hogy lepucoltam a kúpról a felkenődést, nyomtam rá rögzítőt és 120-al meghúztam! Remélem jó lesz mert menni kéne hétvégén! Még jó hogy ezzel nem a tengerpartra járok!
Danuvián is szeret lepörögni a lendkerék. Ott biztosító lemez alátétet kell az anya alá tenni.
Ha nincs szétbaxva a kúp, van rajta alátét, anya alatt egy kis menetrögzítő, akkor annak nem szabadna lejönnie

Az én motoromon minden fontosabb csavar rögzítővel van összerakva, ráadásul nem mind uolyan fajtával, szerviz könyvben leírták, melyiket hova.
Nekem egyszer a Star lendkerék anyját sikerült túlhúzni,1900-forintba került a főtengely csere az ötezres fizetésemből annó.
Én úgy szoktam,meghúzom az anyát,aztán a dugófejre kisebb tízdekás kalapáccsal finoman ráütök néhányat,aztán megint húzok rajta.Ezt mégegyszer megcsinálom és teljesen felszorul a lendkerék.A légkulcs ugyanígy húzza kalapálja,tökéletes megoldás.
Csak szeretnéd hogy pitét süssenek neked.

Sztem Ők a legszebb nők közé tartoznak a világon,természetesen csak a Vicus után.
Egyébként nem csak te szenvedsz vele, most hogy kicsit szétnéztem, a lendkerékék fogyóeszköz az XT-nél.
Az egyhengeres durva járása és a lendkerék nagy tömege miatt hajlamos fellazulni és megforogni a tengelyen, majd el is nyírja az éket amivel el is megy a gyújtás.
Azért finoman azzal a "mint állat-tal", legközelebb le is kell tudni venni.
Megkerestem: 120Nm-rel kell meghúzni.
Üdv Urak..... Akkora vihar volt az este, azt hittük itt a vég......
Jah Montenegró, Kotor... De itt a kozlekedés........ kegyetlenek. Megy mindenki minden felé. olyan szűk utcák, egy autó alig fér el......
Jól sejted! 30 kilómétert húztuk az erdőben kerítés dróttal! Akkor lepucolok mindent mint az állat, mert például ilyenre nem figyeltem annó! Aztán rögzítővel meghúzom mint állat!
Köszi
Vagy az lehet hogy nem a megfelelő nyomatékkal húztad meg a rögzítő csavart ami felfeszíti a kúpra a forgórészt (ha a 250-es ETZ leforgó kuplungja dereng még valakinek ) vagy meg van kopva a kúp felülete és nem illeszkedik a két felület. (de ez nem valószínű)
Az ék önmagában nem tartaná meg az állandóan gyorsuló-lassuló erőknek kitett forgórészt, ezért az csak a pozíció miatt fontos. (ha jól sejtem akkor azon van a gyújtás jeladója az XT-n is, így nem mindegy hogy az hova kerül )
A lényeg: kajakra meg kell húzni a csavart és nem árthat a menetre egy csepp menetrögzítő sem.
Egyenletesen terhelt (azonos fordulaton forgó) tengelyeknél használnak párhuzamos illesztést, ahol olyan egyenletes mint a motorok főtengelye (főleg alapjáraton) ott simán elnyírja az éket ha a kúp nem tart.
Párhuzamosan illesztett tengelyeknél (pl. fűnyírón a késtartó, villanymotornál a hajtómű) az éknek már retesz szerepe (is) van (elfordulás ellen) ezért itt az ék jóval hosszabb és nem félkör hanem hasáb alakú, valamint az ékpálya teljes magasságát kitölti.