Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

FZR 600 3HE Bontott alkatrészei eladóak!
70/6321-829
hozzá teszem, én azon is találtam kókeszolást, mint például az első sárvédő kábelkötegelővel van a villához rögzítve...
Hát igen, mindenkinek mást jelent a szótárban...
De amúgy Pupu mutatott nekem egy eBay-es linket, ahol egy FZ 750-es van megtuningolva és jelenleg már 1.440.000 Ft-nak megfelelő a licit... nem tudom hol áll meg majd, de amúgy arra tuti hogy a gatyáját is ráköltötte a gazdája.
A blokkon kívüli csapágyakra van olcsóbb alternatíva a csapágyboltban de a pl. a váltócsapágyak 90%-a sajna csak esztergályos bevonásával helyettesíthető. (és úgy is drága lesz)
Az átnézés és a szükséges javítás már érthető megoldás (én is azt szoktam csinálni) de a patika állapot (bár tudom hogy elterjedt de nem szeretem ezt a kifejezést mert az én olvasatomban mást jelent ) baromi sok pénzbe kerül. (csövi pl. tudja mert már kifizette anno)
Hát... a mostani blokkal semmi bajom nincs, de szeretném átnézetni, és ha valami nem stimmel benne, akkor a másik 2 blokk-ból akarnék alkatrészt rakni bele... ennyi a lényege a dolognak.
Egyébként a csapágyak nagyrészét azért szeretném cserélni, amit már írtam, hogy szeretnék egy megbízható stabil blokkot. Amibe tudom hogy minden passzol, és tudom hogy mi van benne. Ennyi az oka.
Egyértelmű, hogy aminek semmi baja és felesleges cserélni azt nem fogom cserélni, de ami egy kicsit is cserésnek látszik azt cserélni fogom.
Blokkon kívül is muszáj leszek csapágyakat cserélni, mint példa kerék és kormány csapágy.
Sanyám is azt mondta a lyukas karbimembránra hogy "hát ha kell akkor rendeljük meg"
Én inkább konkrét árajánlat nélkül javasoltam hogy felejtse el.
Akkor miért akarsz 250-300 eurót rákölteni csak azokra?
Mi a gond a mostani blokkal? (mert ha jó akkor egy qrva fillért is kár rákölteni a másikra)
Ja... és sajnos igen... tisztában vagyok az összes csapágy árral...
De hát... ez egy ilyen sport.
Természetesen az igazán patika alatt azt értem hogy egy megbízható, és korához képest jó adatokkal (kompresszió satöbbi) blokkot rakjak össze, amivel akár hosszabb utakra is el lehet menni teljesen nyugodtan.
Nyilván ahhoz hogy teljesen "patika" legyen ahogy vadi új blokk kellene.
Akkor erre különösen oda fogok figyelni.
"csapágyak egyértelműen cserélendők"
Tisztában vagy a váltócsapágyak árával?
"igazán patika blokkot"
Attól függ hogy ez nálad mit jelent. (az én értékrendem szerint szerencsés esetben max. egy közepesen működő blokk jöhet össze belőle, amit ez szó szerint jelent azt új alkatrészekkel lehet megközelíteni)
Lehet valakinek 8 komplett használt blokkja is, ilyen korú gépeknél azokból a legjobb cuccokat felhasználva is csak egy használt üzemképes blokk jöhet össze. (szerintem)
nem nem, nem mind1 hogy milyen a csapágy nem minden blokkba passzol hiába ugyan az minden mindegyik egyedi
természetesen szerelő rakná össze, és remélem ő azért ért annyira hozzá hogy egy főtengelycsapágyat be tudjon rakni rendesen.
Igazából az én blokkommal sincsen semmi gond. Meg amit most vettem motor, az is faszányosan beindult és ketyeg és szép hangja van. Csak ugye ha már felújítás, akkor legyen felújítás. :) Olyankor derülhetnek ki olyanok hogy valami megkopott már a blokkban és cserélni kéne, és remélem a másik működő és a tartalék alkatrész blokkban lesz annyi alkatrész, hogy tényleg csak csapágyakra meg szimeringekre kelljen költeni
Ja ez lemaradt
a főtengőn kívül minden ok cserés 1-1be a főtengőnél ott nem mind1 a csapágyozás mérete lehet szoros vagy laza és az baj
Sziasztok!
Tegnap este érkezett a második FZ 750-es rettenet a garázsomba, így már 2 "komplett" FZ van a portán.
A kérdés az lenne. Mennyi az esélye annak, hogy 2 üzemképes, és egy 3. henger/dugattyúhiányos blokkból össze lehessen rakni egy igazán patika blokkot?
Persze tömítések meg csapágyak egyértelműen cserélendők ha már szét van túrva a blokk... itt a többi alkatrészre célzok, mint példa a váltósor, a kuplung, a vezérlés a szelepek, és minden egyébb főalkatrész....
És hogy megy az esőben!
Azért mondják mert jól hangzik.
A 600-ast nem ismerem annyira (konkrétan nem is mentem még olyannal) de akinek itt van az nem panaszkodott még rá, pedig belenyomott már 60-65e km-t.
A haverom GSX750F-jében (2004-es, újonnan vette) most 35e km körül van de eddig semmi gond sem volt vele. (ugyanaz a lég-olajhűtésű blokk mint a Banditoké csak 750-esben)
Láncot most kell neki először cserélni, volt egyszer fékbetét garnitúra, olajcserék és egyszer szinkron és szelephézag ellenőrzés. Még mindig olyan mint új korában. (tájékoztató jelleggel közlöm hogy ezeknek a blokkoknak a vezérlése villás himbás, azaz csavarral állítható a szelephézag mint a GTR-en )
Ma délután 6-kor diagnosztika látogatás lesz a pözsóval.
Ma Pécsre menet félúton bedobott egy sárga motorikus zavar jelzést ami újraindítás után sem tűnik el. (remélem hogy a nagynyomású rendszer kezd el b&szakodni, úgyis annyira vártam már )
A menés nagyon nem változott de talán hervadtabbnak tűnik 90 felett mint eddig és hülyébben is kerreg alapjáraton.
Annyi viszont van hogy az eddigi 900 körüli alapjárat szeret 1100 lenni és néha lassan lemegy 1000-re de van amikor ott áll és nem jön vissza.
(tegnap tankoltam ugyanott ahol szoktam de a magas alapjárat feltűnt már pár nappal ezelőtt is)
Nem hinném hogy köze van hozzá csak megjegyzem, a motorregeneráló betöltése óta eddig kb. 700 km-t ment. (2xPécs meg egy kicsi)
Hát úgy ahogy te is látod nap mint nap. (én évente ha egyszer járok ott, bár az is bőven elég)
Robogóról a valóságban.
Egy igazi 50-es évekbeli suhanó!
Nekem erre mindig vírusriadót ír.
Műmájer helyett ezt ajánlom inkább
http://rosszlanyok.hu/index.ph...