Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A menésben és a terelésben persze igazad van, az sokkal könnyebben terelhető.
De mint tudjuk, nekem túramotor kellett. (én nem akarom 'szivatni' az autósokat )
Én is csak tőle tudom hogy igen.
Az ebayon hegyekben áll hozzá komolytalan összegekért az alkatrész és külföldön eladó GTR is van bőven. (20 éven keresztül gyártották, nehogy már ritkaságnak számítson )
Az hogy itthon nem sok van belőle az nem tökmindegy?
"elterjedtebb" ezt már mondtad de még mindig nem értem hogy ez miért jó nekem.
Az 1.2-esről volt szó és az 1250-es min. 1M.
Ilyen kupak van a swiften?Pupu irta aszthiszem.
Bandikával lehet, jobban jártál volna... elterjedtebb, meg sztem könnyebb is, könnyebben terelhető. Persze szélfogója nincs

Én mentem 2008-ban a tesztnapon az 1250-el, az teccett. Utána döntöttem el, hogy veszek valami motort
méne léphetne 1250es vizes
Ha fújva is akkor az ott nem jó. (a Banditon ugye ilyen gond nem léphet fel )
Igen, pont ilyet vettem volna ha a GTR nem lett volna ott. (csak az sötétkék volt)
A blokkja az 1100-as lég-olajos GSXR-ből származik csak lefojtották 98 Le-re, viszont a nyomaték tartományt levitték a pincébe így alacsony fordulaton (ahol az esetek 98%-ában használja a mindennapokban a rider) félelmetes nyomatékhegyet mozgósít. (azaz még mindig könnyen emeli az elejét, pedig 2000-ben már belenyúltak mert az első szériák még brutálisabbak voltak )
THX! Akkor jól van ez így
De, ezek vándorolnak. (sokkal kisebb a hűtőkör és a hűtőfolyadék mennyisége is mint az autóknál, így ezt sokkal nehezebb egy adott tartományban tartani)
Megprobaltam belefujni és átereszt,mert szivva jön rendesen a levegö de fujva is ereszti jól.
1,2-es bandittam már mentem.A barátomnak olyan van,de az enyém mellé sem állhat.Alacsony sebességnél kis fordulaton kb3000-nel ráhuztam kicsit és megemelte az elejét.Majdnem becsokiztam.
Van is képem rola
Hello,
Ábrus, tudnál esetleg egy kis segítséget adni: a vízhőfokmutatónak be kell állnia egy adott pontra, mint pl.: az autóknál? Nekem egész úton föl-le vándorolt... a ventilátor kapcsoló már manuális, be se volt kapcsolva.... Gondolom azért ennek nem így kellene lennie...
Persze hogy ott van de az a lényeg hogy nincs-e a fényes kupak alatt valami kosz vagy nem sérült/felkeményedett-e a fekete gumi tömítés.
Azt meg hogy mivel járnál jobban azt neked kell tudni. (mivel te tudod hogy mit szeretnél)
Én csak leírtam az én példámat.
Tavaly májusban amikor a GTR-t vettem (600e+forg.helyezés+akksi, gyertya, olaj, meg még pár bizb&sz) akkor úgy indultam el Pécsre az asszonnyal (hetente hordtam kezelésre) hogy aznap minden körülmények között motort veszek.
Előtte már megnéztem a GTR-t és egy kék 1,2-es S Banditot is (az is 600-e volt de magánszemélytől korrekt állapotban) mert ezek maradtak fent a rostán. (előtte persze néztem még sok mást is)
Odafelé kipróbáltam a GTR-t és meg is vettem, ha nem jött volna be akkor hazafelé megvettem volna a Banditot. (az csak a lánc és a dobozok hiány amiatt vesztett)
Megnéztem:a sapkaban van a szelep amit irtál azt hiszem mind a kettö.a tulnyomás és a vákum is.
Mindent összevetve jobban járnék egy bandittal?
Csak a térded lenne még mindig nagyon behajlítva és a motorkarakterisztika még mindig nem lenne ugyanolyan.
Elárulok valamit, amikor az FZR-t vettem (2007-ben) akkor egy egész kicsi választott el egy kiadós devizahitellel gazdagon megterhelt új félidomos 1,2-es Suzuki Bandittól vagy egy 1,4-es GSX-től. (1.998e volt akkoriban a Bandit és 2.290e a GSX)
Csak azért nem mentem bele (szerencsére, mert asszem én is koppantam volna 2008-ban a Svájci frankos hitelemmel) mert előtte vettük a házat és arra is kellet még arra is egy rakás lé, így benzinre már úgysem maradt volna. (így lett 380e-ért FZR-em amit alakítgathattam sokáig még egy rakás pénzből)
Ma azok a Banditok 600e körül mennek, nem kell alakítgatni rajtuk semmit és bitangul kell kapaszkodni rajtuk ha húzod.
Köszönöm a részletes leirást.Megyek hamar mégsasolom a dolgokat
Az nem okvetlenül baj. (persze nem jó)
A piros nyíl mutatja a gumi tömítést és ahova tömít. (nem lehet sérült)
Ha túlnyomás lép fel a rendszerben amikor melegszik a víz és tágul (nagyobb lesz mint 1 bár) akkor az megemeli az egészet a nagy rugó ellenében és kék nyíl irányában a kiegyenlítő tartályba engedi a vizet. Ha a nyomás lecsökken akkor a rugó visszazár.

Mikor leállítod és hűl vissza a víz akkor vákuum keletkezik a hűtőrendszerben, ekkor a zölddel jelölt kis fényes szelep (amit belül egy kis rugó tart zárva, ha kézzel meghúzod lefelé akkor érzed) nyit ki és enged vissza vizet a kiegyenlítő tartályból.
Ha nincs víz a kiegy. tartályban akkor onnan levegőt fog beszívni és így mivel levegős lesz a rendszer ezért forralni fogja a vizet.
Ha van a k.tartályban víz de mégis forr, akkor a hiba az szokott lenni hogy a kis fényes "gomb" (vákkumszelep) alá valami kosz kerül és nem tud lezárni rendesen, így ott a tartály felé ki-be szabadon jár a víz és nem lesz semekkora túlnyomás a hűtőrendszerben így már üzemi hőfok körül forrni kezd a víz. (amiben gőzbuborékok keletkeznek és ez még tovább rontja a helyzetet)
Lehet még a nem (teljesen) működő termosztát szelep is de akkor a víz egyáltalán nem hűl vissza hanem folyamatosan forr. (kivéve egy edényben forró vízben ellenőrizhető)

De persze lehet még elöregedett vagy túlhigított fagyálló folyadék, eltömődött hűtő kívülről, vízköves belülről, elkopott vagy hibás vízpumpa (letörik a villa egyik fele a tengelyén és nincs állandó hajtása)

De általában a hűtősapi szokott lenni. (a hűtőeltömődés kizárható ha a városi tökölődés után egy-két km-nyi folyamatos haladás közben a menetszél gyorsan visszahűti a vizet)
A fekete nyíllal jelölt csőnek csak annyi a dolga, hogyha feltelik a tartály (és van rajta kupak :) akkor ott tud kifolyni a felesleges víz.
Senki?akkor késöbb benézek!
Jó kis naked bike lenne.
Ha levenném az elsö boritást is és tennék egy nagy lámpát mint a hornetten van vagy bandit régebbinél.kicserélném a kormányt turásabbra a konfort miatt,tutti gép lenne.