Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még egy kicsit keresgélek,ha nem lesz, marad a 130 azért köszi.
Akkor keress 130-ast, az kell legyen. Az enyém is akkora.
135 a hossza de nem találunk ilyent
Köszi a választ! Valószínű hogy a blokk hője sem tesz gyorsan kárt benne, nyilván látható jelei lesznek ha cserélni kell újból.
A gyári XJ kormány 22mm átmérőjű, a markolat hosszát meg meg tudod mérni (mondjuk a cső átmérőjét is meg tudtad volna...)
Sziasztok,kormány markolatot vett már valaki a mocira?
Nem találok méretet
Az XJ karbis, alacsony nyomású rendszer. Ha a cső nem törik meg a hajlítástól, jó lesz. Attól nem kell tartani, hogy az üzemenyag nyomása kipukkantja, mert olyan 0.2 bar körüli nyomást csinál a villanyos pumpa, a vákuumos pumpa meg annál is kevesebbet.
Üdv!
Kérdezném, hogy a benzinpumpa és a szűrő közötti rövid szakaszra a régi duplafalú gumicső helyett az átlátszó műanyag benzincső tehető-e? Vettem új vastag gumicsövet is, de olyan merev hogy nem bírok szűk U alakot hajlítani hogy ne feszítse nagyon a szűrő csonkját, az meg könnyen elrepedhet mert műanyag.
Szóval a motoralkatrész.eu-n rendelt Athena cső alkalmas ide? Köszi
Köszönöm a féktárcsával kapcsolatos válaszokat. Én is olaj leeresztő csavar szivárgás problémával szembesültem, ha valakinek segít a VW Golf 5 csavarja pont passzol bele(M14x1.5mm), és van különböző hosszban imbusz kulcsnyílással.(cikkszám:FEBI BILSTEIN 104487 Olajleeresztő csavar)
Sziasztok!

225-ös szeleplapkája nincs valakinek?
Sajnos itt nem játszik a felszabályozás.
Alapból 5 mm, 4.5mm a kopáshatár. Nem nagyon szokott sikerülni a felszabályozás, nem is nagyon ajánlott.
Sziasztok!
1999-es évjáratú elöl dupla tárcsás Diversionom van, érdekelne ennél a modellnél mekkora a még biztonságosnak tartott tárcsa vastagság? Érdemes/szabad ezeket esztergályossal leszabályoztatni , mint a gépkocsiknál szokták?
köszi:Gábor
Az ozdi Doka Sandort is kerdezted? Egy kolleganak most fejezi be a cuccat, kb. masfel het volt az atfutasi ido. Persze lehet azota mar felgyult a munkaja...
Helló, van egy 1998-as Yamaha XJ 600S Diversion motorom, amelynek elromlott a töltése (az állórészen van tekercs zárlat). Sajna ilyen alkatrészt már nem lehet rendelni, az újra tekercselés - az elfoglalt szakemberek miatt - hónapokba is beletelik. Kérdésem, hogy van-e vkinek eladó, vagy kölcsönvehető generátor állórésze.
Köszönettel 53bilaca@gmail.com
Ellenőrzöm először amiket írtál. Köszönöm a segítséget! :) Remélem megoldódik nagyobb energia és péééz ráfordítás nélkül...
Egy suzuki bandit (600)-nal tapasztaltam olyat, hogy mikor motor felmelegítette a kuplungbovdent, akkor szarul emelt ki.
Mivel ennek ellenörzése nem olyan nagy bevatkozás, megösszevetni a szerelö manuálban a ábrával, hogy hol kell elvezetni a huzalt, én erre is ránáznék. A kuplung szerkezetett sem nagy szám lebontani, és megviszgálni. Szerintem nem fog ártani egyik esetben sem egy felújítás. Lehet a váltókar mechanikáját is kitakarítanám, lezsíroznám. Ha ezek nem oldják meg a problémát, akkor meg váltót kell a motor megbontásával szemügyre venni. Lehet ki van kopva a léptetö mechanika, ezért ilyen nehézkes a váltás..., de ez lenne az utolsó, mert erre ritkán volt példa (bár ezeknél a sokgazdás bontószökevényeknél már bármi megesik), és ez már egy komoly bevatkozás. Nem egy péntek délutáni program.
Viszont akkor nagysztenderen vizsgálva, ha egyesbe rakom akkor behúzott kuplung mellett mászik a kerék igaz? Mert én ilyet nem tapasztaltam.
"kuplung kiemel rendesen elvileg"
Vagy lehetz mégsem. Megnézném kulplungkosoarat, hogy nincs e beverödve a lamellék által. Vagy a lamellák vannak feltükrösödve.
Mindkét esetben a behuzás után is, össze van tapadva a lamella sor, ezért nem tehermentesül a hajtás, nem kapcsol szét a tengelykapcsolo.
Sziasztok! Ismét segítségért fordulnék hozzátok... A kis XJ-ém valamiért nagyon nem szereti bevenni az egyes fokozatot, illetve az egyből kettőbe kapcsolás is szokszor végződik úgy, hogy csak az üresig jutottam. Nem tudom hogy mi okozhatja. A kuplung kiemel rendesen elvileg, inkább felül kezd el fogni is.
Megpróbáltam vastagabb olajjal, 20w-50el 10w-40 helyett, de nem segített semmit.
Érdekes továbbá hogy CSAK meleg motornál van ez a jelenség, 3-4 perc járatás után elindulva olyan mint egy svájci óra.
Melegen viszont, mikor üresből egyesbe raknám hallani lehet ahogy a fogaskerekek egymásnak dúródnak, nagyon rossz. A lábammal is érzem. Ha pedig nem határozottan be"rúgom" hanem csak finoman bepöccintem, akkor meg számolják egymást a fogak.
Nemtudom emberek, nagyon elegem kezd lenni ebből a gépből. Az eltömődött benzincsőről (vagy szellőzőről, még kutatás tárgya) nem is kezdek el beszélni.....
Még egy plussz infó az anyával kapcsolatban. Most nem az XJ-nek a saját anyáját rendeltem meg hozzá, hanem egy másikat, az XJRIDER forumon valaki küzdött hasonló problémával és felrakta a cikkszámát annak az anyának amit Ő rendelt. Az szélesebb, és így több menet tud a tengelybe kapaszkodni. Leírom a cikkszámokat, hátha kell valakinek később: OEM parts: 1-000-158-608, Yamaha 90179-18006 .
Sziasztok!

Egy kis Update!

Szétszedtem a motort, nem volt más megoldás. A kihajtó tengelyen a menet magassága a legjobb helyn is 17,5mm volt, az is csak a két külső meneten. Vettem menetvágót, áthajtottam a tengelyen de nem segített persze rajta, az csak remény volt.

A blokkot kivettem és szétszedtem, van már csere tengelyem, és egyben a primer láncot is cserélem, mert nem kicsit megnyúlt. A kuplung kosárból is elegem lett, úgyhogy leadtam egy CNC-s cégnek, hogy oldják meg a problémát az olajpumpa fogaskerekénél az ékkel.

Hát anyagilag és időben is elég fájdalmas az biztos... De remélem legalább jó lesz.
Köszönöm! :)
Akkor 10W40.
Van rajta hűtő :)