Vigyázz, mert még a szavadon foglak, ez a pinceremek nagyon csalogató
de le sem merem írni olyan faszság.. és az én faszságom.. :( A probléma a TEST kábel volt, ahogy Peti írta. De természetesen az volt az első, hogy néztem szakadásvizsgálatot, meg befújtam az egészet.. DE a saru mögött a blokknál tiszta szutyok-retek volt megpucoltam, visszatettem egyből nagyon erős szikra lett.. kicsit aggódtam, hogy megint az lesz, hogy egy ideig jó de nem. Ma elmentem vele 20km-t és még csak meg sem torpant. Pedig volt hegymászás, patak, városi flangálás minden. Tehát szerintem kijelenthetem, hogy jó(lekopogom).
De már tanácstalan vagyok.. Szerintem veszek bele egy trafót vagy nemtudom.. De az a baj, hogy 12V os simson trafóval is ugyan ezt csinálja..
ÁÁ
Az Y-Y pedig(ugye 3 sárga vezeték) nem mértem ki, mert másik fórumon ezt írta egy szaki(?)
. Az állórész Y-Y ellenállásai hiányoznak, de a másik két adata stimmel. A trafónál meg mérd ki a gyújtáskábel-saru közti ellenállást (4,3-8,1 kOhm). Az viszont hogy ugrál az érték vagy mérési hiba, vagy szar a testkábel, vagy rossz a trafó.
Elf, kérhetnék egy e-mailt?