Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

most elhiszem hogy nulla de majd csüt este,péntek reggel...35 tuti van
gyurika most mértem és nulla
tehát semmi
szóval a főtengelyén nulla az tovább veszít 10-15% ot a hajtáslánc ellenállásából
Bennem biztos hogy az az adat ébreszt nagyobb bizalmat ami a legjobban közelíti azt az állapotot amikor motorozok vele...mert ha feldől, az olajat, benzint, hűtő- és fékfolyadékot, akkumulátort, levegőt is fel kell emelnem, nem csak a "száraz" motort...úgyszintén a lovakkal...annyival tudok gazdálkodni amennyit a hátsó kerék a talajra nyom, nem amennyi a főtengelyen jelentkezik...
+ a keréken leadott teljesítmény viszonylag könnyedén mérhető, a főtengelyen megadottat meg csak különböző (jó vagy rossz) képletekkel lehet kiszámolni a keréken mért adatból - vagyis úgy csalnak vele ahogy csak akarnak
Nem vette le Zoozee! 15-ig még rajtalesz…
hát ott pont olajtér van mindkét végén az 525 nek ...már itt is bukott a járőr

de ja....amúgy meg leszarják a gyárban szerintem nagyívben mert mindenki a keréken mértből következtet visszafelé ...
gondolom új fejlesztést megmérik főtengelyen aztán az évenkénti módosításokat meg keréken lemérik és állítgatják, számolgatják, tuningolják, húzzák, basszák
Aha!
Hogy mérik főtengelyen? Leveszik a gyújtás oldali deklit, ahol nincs olajtér, és ráfogatnak valami tengelyhosszabbítást, ami a mérőműszerbe megy?
kiváncsi lennék mit tud az enyém...egy 40 körül csak lead keréken
hát beszélek a spanommal és megmondom ......
de mi van neked kuplunggal amúgy mert nem vagyok képben ....
reggeli képek tieid voltak ?
könnyebb mint főtengelyen mérni

hát simán ráállnak mint sima gumival....masterendurón szoktak a pálya szélén mérni ...de itt esztergomban is megmérik 10 perc alatt 5000 huf-ért bármikor bárkinek akármilyen motort

na a ktm nem ad meg lóerőadatokat régóta ...se kerékre se főtengelyre...gondolom azért , hogy ne pereljék be őket
de nagyjából tudni lehet a kereskedőkön keresztül a kilowattokat

mondjuk egy 525 exc esetében 60 lovat rebesgetnek a motorblokkról...és masterendurón mindjárt rátettek vagy hat darabot a padra és keréken ugyanez a moci 49-52 LE között lett a kerekén
köszi a tanácsod zoozee a héten mindenképp lekell vennem,,valamelyik módszerrel amit írtatok
Szatyina papánál van 25 ért komplett kuplung
zoozee, mondj egy pontos típust. Nem viccelek, tényleg vannak ott haverjaim...
nekem lehet kéne falgyalu tőlük kurva nagy kedvezménnyel
Mióta lehet bütykös terepgumival mérőpadra állni? Vagy lemaradtam, a technika meg előreszaladt?
davon mi van sajkacsonttal ?
Van ismerettségem a HILTI-nél, ha valakit érdekelnek normális kedvezmények, esetleg tartós bérlet...akár 3-4ezer Ft/hó, és a végén visszaveszik, vagy megveheted maradványértéken. Haverok
ktm
mióta mér a ktm a kerekén ?
balra kell tekerni ......miután a biztosítólemezt lehajtottad az anyáról.....
de vagy ki kell támasztanod vagy van hozzá szerszám ami összefogja a belső kosarat a külsővel és úgy letudod fogni ennek a nyelével....ha csak crovád van

de ha van iparibb ütvecsavarozógéped akkor azzal simán leszeded....akkor a kezeddel meg tudod fogni
váááááááááááááááááááááááááááááá
ááááááá

végre ki tudtuk szedni a zégert meg a csapágyat ami be volt szorulva hőlégfúvóval neki estünk melegíteni és végül nagy nehezen kijött jöhet bele az uj csapágy ....de a zégeren még gondolkodom hogy vissza e rakjak egy újat....
Egyébként ha jobban belegondolsz, az autógyárak, és a motorkerékpár-gyártók 90% a főtengelyen mért adatokat adja meg. Amiben én személyszerint nem látok kivetnivalót, márcsak azért sem, mert mind a kettő csak egy szám, igazából nem tudsz vele mit kezdeni, max következtetni. Jön a KTM, aki azt mondja, de jófej vagyok én a keréken mérem, mert az hitelesebb? Miért is? Mert ott van? Akkor most mi is a marketing fogás? A hátsó kerék, vagy a főtengely? Ha minden japán gyár üresen adja meg a tömegét, akkor melyik a marketing fogás, a menetkész vagy az üres? Melyik ébreszt az emberben több bizalmat, a japánok vagy az osztrákok? Lehet jön majd egy másik gyártó, aki egy átlagos 80kg emberrel együtt adja meg az adatokat, és akkor az lesz az igazi.. Akik a marketingel variálnak azok nem a japánok..
Bencsik Attit is érdemes megkérdezni, Mesterszálláson...
Valami www.krosszmotorok.uw.hu vagy mi.
Azért ha nagy nehezen is, de ezek a hülyék sárgák eladtak egy párat. Ha tudták volna, hogy a KTM-nél keréken mérik, feltankolva…
mert sok tájékozatlan divatmotoros van, akik ha azt olvassák hogy az1ik 160 a másik 165loerő akkor az erösebbet veszik, még ha nem is igaz vagy nehezebb is 10kiloval...
Pont ez a baj vele

Amúgy nem tudom miért gondolják a kis hülye sárgák hogy ha kellően nagy számokat írnak a prospektusba meg a hirdetésbe akkor attól jobban fogják venni a motorjukat...mikor 2-3 éve az R6-nál még azt is túlhazudták hogy mennyi a legmagasabb fordulatszám...holott ez még műszer nélkül is cáfolható, csak ki kell menni a pályára és húzni neki a gázt