Jó reggeltet!Mik vannak itt,milyen mesék Na,menek is visszakifele me itt is telózás megy látom Elég má kint, nem még itt is Vannak most olyan okádásosak,hogy ínnye
kis esti mese a....
Motorkerékpárok stabilitási problémái
A motorkerékpároknak három féle stabilitási problémájuk lehet:
Az eldőlés jól ismert jelenség alacsony sebességeknél, és könnyű elkerülni egy kicsit gyorsabb sebességgel.
A remegés az első kerék magas frekvenciájú (7–9 Hz) oszcillációja. Gyakran viszonylag veszélytelen, de idegesítő. Ez mérsékelt sebességeknél jelenhet meg.
A lengés a teljes jármű alacsony frekvenciájú (2–3 Hz) oszcillációja. Nagyobb sebességeknél instabillá válhat végzetes következményekkel.
A kutatások az alábbiakat tudták mondani a témáról eddig:
A lengő oszcillációk tompulnak ha a vezető csökkenti a gördülési szöget.
A kerék karakterisztika és a keréknyomás fontos változói a motor viselkedésének nagy sebességnél.
A stabilitás nézőpontjából kívánatos az odalirányú merevséget a lehetséges mértékben növelni, és lehetséges hogy a hátső keretnél létezik optimuma a torziós merevségnek.
Az oldalirányú merevség szokásos szintjei a kerék orsónál jelentősen rontják a remegési módú csillapítást, a remegési frekvencia jelentős módosítása mellett, és enyhén csökkentik a lengési mód csillapítását is nagy sebességeknél.
Az oldalirányú torzításnak a lehetséges mértékben ellen kell állni, az első villa torziós tengelyének a lehetőség szerint alacsonyra való állításával.
Az lengés csillapításában a legnagyobb szerepe a hátsó kerék kanyarodási és kerékdőlési merevségének és relaxációs hosszának van, és az első kerék hasonló paramétereinek kevésbé.
Többek között a merev vázak, a hosszú kerékalap, a hosszú nyom és a lapos kormányszög növeli az lengési módú csillapítást.
A hátsó lengéscsillapító legyengült csillapítása, a hátsó terhelés és a megnövekvő sebesség erősíti kenyarodáskor az lengési tendenciákat.
A hátsó terhelést viselő szerkezet megfelelő merevsége és csillapításai sikeresen csillapíthatják az lengési és remegési oszcillációkat.
pl a kaukázusi lyuhász...hát a nevében is benne van nem medveölő hanem lyuhász. érted veszélytelen...me juhász.
igazándiból ez is lyaú ötlet lenne...akár csak a többi..
pl afganisztánba...ott
támogatnám is öket.
adtam a fhogyókúrának.
félkilós fonott kalács két joghurt kimártogattam vele...fél liter energia szegénymentes rostos lély és még mikor elfogyott akkor kacsingattam hogy van e még valahol valami...még jó hogy nem volt...
persze most fél órával később érzem hogy televagyok rendessen és szinte érződik hogy köt a zsír...pedig jobb lenne ha az asszony kötne
a bergben van egy úgynevezett(un.) nyomatékhatároló...
na az a 650et igycsinálta mikor veggel inditotta és hideg volt a motor...
leszabályzott
mikor bemelegedett az olaj akkor meg szépen indította.
ne ... csak hülyéskedtem nálunk is olyasmi ára van..bár most vagy 320 az euro...de nem is vagyok mától jövő hétig....
szóval vedd nyugodtan tőle --ő majd átutal kétezret nekem ...
szia maki