Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

papírból csináltam egy mintát,csináltam pofákat amibe hajtottam...
elkezdtem leszabni a lemezeket..egyformára csiszolgattam hajtottam,pár napom rá ment!
ha jól emlékszem mi még reszelgettük egyformára a kosarat,az még egy nagy szívás
vigázz naon wigázz.
aki nek nincs az lehet hogy nem tákol hanem kókányol...
na az olyan motorktól tartson az isten thávol.
ez nem azt jelenit nem jó az ötlet!csak a kivitelezés az mocskossul fontos.
déw
igen a pályázásra tutti jobb lesz a vékony tank miatt...de a hegyekbe is jobb lett..olyan szinten előretuom súlyozni magam..erölködés nélkül...
a berg ettől függetlenül mocskos jó motor...és a 525 ktm en kivül...mindnél jobb...bocsi többiek
Köszi az infókat Elméletbe az én fejembe is pörög/működik a kuplung hiba nélkül bár nagyon sok múlik az illesztéseken, meg azon, hogy is van megcsinálva, viszont akinek pénze nincs az "tákol" aztán lehet jobb lesz mint a gyári akinek meg van pénze vesz bele egy újat.
4ütemű kátélyem ill huaberg 2005ök tutri..acél a lamellaház ill a belső része is..örök élet meg 2 nap gari.
amúgyx ha elkopik kireszelgetik mikor meg már vékonyodik...csere.
az acélbetét nem is rossz ötlet... valami vékony savállólemezzel...mer az kemény mint a kő.
kb 3 motorba csináltuk meg,én 2 évig mentem vele és úgy is adtam el...egy 125 ös be tettünk az is jó volt,aztán lenyalták a lamellákat róla és elvitték egy közeli szervízbe ahol azt mondták hogy azért rossz a kuplung mert az bent van,kivették és mégsem lett jó...jéé..
vetettek a gazdájával mindent bele mire jó lett,találkoztam a sráccal aki elvitte a motort és ő sírt hogy milyen drága lett a kuplung miatt...megkérdeztem hogy 1 évig nem volt vele baj majd egyszerre lett,akkor vigye legközelebb is oda a motort mert egyébként egy 8000 forintból lett 40000....sokan is merik ezt a történetet meg az embert is aki behúzta a srácot és azóta is sokakat például itt is van akit
Köszi a tapasztalatot A fúrás miatt részemről azért paráztam, mert elgyengítem vele, viszont ha mindkét oldalon van fül és be van marva, akkor tuti nem potyog ki a centrifugális erő kifelé húzza

Egyébként hogy sikerült a vége? Sokáig és jól üzemelt a cucc amit csináltatok?
A kuplungkosárral valami olyasmit kéne, amit mondasz, nem lesz hegesztve. A hegesztésekkel mindig ez a bajom, hogy megváltoztatja az anyagszerkezetet, a powert se tudom, hogy kéne felhegeszteni, hogy ne változzon.
arról beszéltem,gondolkozz merre tud kiesni ha bent van?..azt kell csak tartania a fülnek..én nem mertem megfúrni mert egyet fúrtunk és eltört a bástya,a többit rád bízom
semmiképpen ne hegeszd attol kilágyul..
simán mard le belőle a lemez vastagságát,és popp szegecseld rá ahogy a képen , oszt annyi

örökös + 100 év.
Köszi, nagyjából értem, de nem kevés az, ha csak a lamella fogja? szerintem azért csak rá kell csavarozni a kosár fülére a lemezt.
Már ha arról a megoldásról beszélsz, amiről Kiscsuka rakott fel képet
jó elgondolás,csináltuk nagyon régen...
ha tudnék úgy rajzolni mint te le is rajzolnám hogyan vált be...nem kell az egyik hajtás,viszont kell egy alsó fül ami bent tartja a kosárban az egészet...ezt az alsó lamella fogta nekünk be a helyére...érted?
nem, azért oylan "virág" szerű mert a "szirmok" alatt vannak a gumi rezgéscsilapítók, és így takarja
Egyébként a képen lévő kuplungkosár hátán lévő virággal szóval az a hullámos lemez, vezérel valamit azért olyan kialakítású?
Igen, ez így még jobb, mint amit rajzolgattam, mert egyszerűbb felrakni és kívül nem kell megoldani a túllógást. Belül nem tudom enged-e ennyit a lamella, de majd megmérem, illetve még lehet ki is lehet esztergálni kicsit belülről a kosárból. Egyenlőre csak agyalok.
amit küldtem képet az gyári cucc barnett márkájú amerikai korás
Köszi a képet is!
Igazából azon agyalok, hogy lehetne tartósra megoldani, mert ha simán felhegesztetem, meg lereszelem, kis idő múlva megint be fog verődni. Ez a csavaros lemezes megoldás jónak tűnik, csak azt nem tudom, hogy a lamella beengedi-e, de majd méricskélek
nemtom majd ha jön kérdezd meg tőle
Valami eredmény, tapasztalatra van infó?
ha jóktudom KT,,Maki kísérletezett már ilyennel
Vélemény? Ja valami acél betét akar lenni a sárga, de csak elmélet, mert szerintem se belül se kívül nincs annyi hely, hogy beférjen egy ilyen betét csak akkor lenne jó, ha bemarni neki a helyet. A hangsúly az acél betéten van, tartósabb lehetne a kosár
kihúzott nyelvel...
minden ut-sza végén szarok
kukoricát szeretem főleg a tsilis babban..után a jözeht a tej meg a jól alvó szopa-tárasak.
mind jól alutt..mert a gáztól valeszg beályultak
amugymeg rohadt jo gurultam ma délután a szép őszi erdőbe, és száradjon le a péloja annak aki ma nem motorozott..