Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mi újság van a KTM el? Minden OK?
hnap meglesem! köszi srácok!
Jó estét!
Nagyjából ez lehet, amit a srácok mondanak(hengerfej tömítés), vagy szimplán túlmelegíted a vasat és kinyomja...
Legegyszerűbb csekkolni azzal, amit Maki írt, bugyog-e vagy nem.
hát annyira nem tehát ha bugyog akkor gázvan
Jó estét!
Látni hogy nem érted,belerobban a víztérbe a hengerfej tömítésnél!
Leveszed a hűtőről a sapkát..ha bugyog akkor tuti..persze járó motornál
ott száraz minden,csak a túlfolyócső vizes,meg látszik h ráfoylt a vázra a víz.
hengerfejes?
gyanús.....
üdv, olyan kérdésem lenne hogy mi van akkor ha a túlfolyón nyomja ki a vizet időnként a hűtőből és nem az van h sokat töltöttem rá mert a lamellákat se lepi el és az már nem normális ha jól tudom.
maradjál csak a lyaú öreg 13as lk-nél elöl..ha erősiteni akarod ...49es ..vagy 50est tegyél rá...egy két fog mocskos sokat számí...matematikailag csak közel 2,4% per fog hátul(persze ez fogszámtől függ de 45-52ig ezzel nyugottan számolgathatod) de az mocskos sok ám...
mondom kriszék 12-48al nyomják...az 4!kereken...
az 13fogasban ...a néggyel megszorzom az annyi mint...13...14...15....18....25........36.......41..42.43.44.45.46.47.4
8.49..50....51..............ötven...pontossan ötven kettő
de ha neked eddig az a 13-48 majdnem lyaú volt..akkor a 49essel kicsit már érződni fog valami(ami ha kicsi hiányzott akkor elég is)...az ötvenessel meg mocskos nagy lesz már a különbség...ha meg egy 12-48as lesz akkor krissze legyenrangúak lesztek..a két kettő ötven...mi az a 8 év..a lk ugyan annyi és ettől a két gép is egyen=lő
szali. két sorral lejjebb ott van..a 14-52=13-48,282......
de mivel 48,282...fogas lánckereket még ne gyártottak..eddig..de neked lehet tudnak tehát az inkább 13-48asnak fele meg mint 13-49esnek
bár én már láttam hátsó lánckeréknem csodákat..pl 13 és fél fogas hátsó lánckerék...persze alumínelyum...
ottónak volt a motorján mire visszaértünk egyszer halasról...50fogassal indult de az már 50cápafogas folt..reggel...
délutánra 13 és fél fogas maradt
mert az aluménelyum cápafogas lánckerék az nem acél amivel még elmotorozgatsz bőszen..az alumínelyum
vik léci 14-52 vel számold már ki pliz
az mit jelent 13-?
köszi! így már majdnem képbe vagyok. 13-49 est szeretnék de természetesen itt nem lehet 49 est kapni csak usában. a superkemény külső futamosban. 50 es van vagy 48 as.

de nekem 49 es kéne ami létezik csak nem itt. picivel legyen erősebb mint most.
12 est nem teszek mert eszi a láncot!

most 13-48 van tudod. az 50 sok lenne de lehet az lesz ha nem talűálok 49 est.
most beszéltem krisszel.
nekik tizen2!az első lk és 48as...mindegyiknek!mind a három xc-w
gyárilag 13-50el jön ki de azon lassítani akarnak(az pontossan a 13-52esnek felel meg!) de a hátsó lánckereket semmi esetre sem akarja 50 fölé vinni..többek közt amiért irtam is...
a láncvezetőt neki sem basztati...
a 12-48as náluk ez vált be!
ugyhogy lehet neked is ki kéne próbálni...vili is valami 13 -51,52vel van..de az indok miatt inkább a 12-48ast javasolják ill használják..
ennyi..

ami még érdekes indok volt..ha begyűrnlé a láncot akkor könnyebb kiszedni..ill nem is gyűri be mert van hely bőven...
a láncvezetős aggályaimat fullosan eloszlatta
a hátsó láncvezető 5000ft körül van és azt az 50 fog feletti lánckerekek már erőssen koptatják..jobban mint a 13as az első láncvezetőt!
a 46os lánckerék meg egyáltalán nem!+ a szikláknál sem kúrod oda a láncal együtt a lánckereket...csak pár centi az átmérő különbség..de az nagyon sokszor már pont elég is...
a különbség jól odabasztad vagy még hozzá sem ért
Szííílya szali...
hát tudod te...
13-48as=3,692...
13-49es=3,769...
a 14-52es= az a kettő közt van majd félúton3,714( durván 13-48,3 fogas..de ilyen nincs ugye)
az 14-51 fogas az gyorsabb lesz..az kb olyan mitha 13-47,3al lennél...tehát "gyorsabb de erőtlenebb"

mi a gecinek akarsz te 50 feletti fogszámmal hátsó lánckereket?
ha defektes lesz akkor...a lánckerékre tudjon támaszkodni?
jó mondjuk az 52 fogas még ...hát az már geci nagy...
én épp most agyalok hogy szerzek egy 12 fogas első lánckereket havan olyan..csak praúbából...
félsz hogy a 13as elkoptatja a láncvezetőt?
13- 48 áttételnek mi a pontos megfelelője 14- elsővel?

iletve a 13-49 lenen ideális. annak mi a 14- ? megfelelője. ha valaki vágja ezt légyszi tolja már föl ide.

ugyanitt keresnék 49 fogas supersprox lánckereket. ( a külső acélfutamos) vagy a 14 hez való 51-52? talán.

http://www.pwsracing.co.uk/epa...
ezt is tudom...mondom többet tudunk rólad mint az orvosod aki annó csinálta
krisz is ettől fél..hogy nehogy szar maradjon neki...
bár most hogy kivittem az oltárhoz..ahol tavaly ilyenkor feláldozta a térgyét a zarándnak(háromszor is elmentünk ott..hogy biztosra mennyünk)
szóval tutira levette a térgyéről a rontást...akkor is ktmje volt egy k8as...azóta gasgas is volt most meg megent a 250 xc vel már csak jó lesz neki a térgye kalácsa..ha kell gyúrok neki egyet... kenyértésztából..vagy kolbászhúsból...
mert kenyéren kolbászhúson és kendagumin nagyon lácsó az élet
és ezt a tényt krisz görcs is felfedezte már(akár csak a zsömlyés szendvicset
Még csak először voltam itt,de nagyon megszerettem.
Nem viszek el semmit ,se lapostévét se lepedőt.
Tudok kulturáltan viselkedni.
A kajára visszatérve ,máskor viszünk alapanyagot és a bogrács alá rottyasztok tüzet és jól bekajálunk.
Csak úgy fog csepegni a szánk szélén a zsír.
Hú,most jutott eszembe,hogy pálinkát nem viszek máskor,mert képesek lennénk meginni és akkor másnap nincs erő bennünk.
Ezért inkább nem viszek.
hogy mehetett fel a fater a krisztián után harmadiknak ha a krisz ment fel elsőnek ...hát úgy hogy a krisz elsőre megcsinálta de úgy hogy az felért két megcsinálással... na ott tavaj megcsinált minket...
a jozsi nak meg régebben volt a husabergje..nem most volt vele..most az új 300xc wélyéwel volt...
most hogy belegondolok..elég sok új ktm volt kint a kempingben...500exc 450 300 250 majd az egész flotta
mennék szívesen csak nagyon szar a lábam...
szia zsolti.
nem neked irtam de azért jó
..a válasz igen...de mi a kérdés

örülök hogy tetszett... mi is ezt szeretjük benne...mármint a nomádot...fözikélünk magunkra.(én szok főzni de most az utolsó pár alkarommmal a szali főzött rám
azt imádom..olyan igazi csapatépítő tréning...duma jön ..az élmények...tudom tudom asztalnál is lehet de ott eszel...itt meg fözikélsz.... csorog a nyálad egyre többet beszélsz...
egyre több nyálad csorog..a nyelved egyre csak forog....nekem nem mert én csendes vagyok egyre csendesebb .
a fater is ezt szerette..ezért szereti a zarándot...vagy miattam na mindegy.

a motorról meg igazad van...gas gas 525sx
most hogy már megszoktuk egymást a kátélyemmmel..nagyon nagyon nagy a különbség motorzásilag...élettartamra ugyan azt kéne tudni..de maga a motor..a váltó...a hűtés...hát volt egy patak..a kibaszott hosszú patak...most találtam...pedig már nem keveset mentünk arra de eddig...és belementünk vagy 3 hétig mentünk felfelé benne(nemhazudokmondom 3hétig )na ott a legvége előtt 50mrel prüszkölt a hűtősapeszon ki a matéria...letettem egyből abbamaradt a prüszkölés..mondom a többieknek előzzenke be...túrják egy kicsit ők is a nyomot...majd megyek utánuk...beelőzött 4 ember, 5 perc sem volt már inditottam is és usgyi fel a tetejéig...megforrás nélkül pedig volt még azért feladat...
fent 5 perc szuszi... hűtősapesz levesz..és lám szinten van a fagyálló.
na a bergnél egy fele ilyen patakban már gőzöltem volna vagy 2-3szor és a második gőzölés után ha nem töltöm rá a hiányzó 4-5 deciliter...mert a berti a kutyaberg ha felfort..nem ált le a szuszogás ha leállítottam a motort..nem nem az lökte ki tovább az anyagot..ott lefőtt a forestes tea rendessen

na pl ezt mocskossul rühheltem a bergben...de amúgy meg birta...
a váltó rövid egyes.. normál kettes de a 450 alattam(110kiló) nem tudtam eltalálni sokszor mehet e a kettes vagy a végén ...egyest nem lehetett kapcsolni mert rendszerint az ürest löktem be..az meg...áááá
ktm 525nél..ha kell 2ne nevetve elindul akár milyen meredélyen.
és a hosszú egyes..maga az áldás...a patakok sebességére belőve
jó a berti jó a bergit de emez..emez a motor. + eladhatatlan(betonkeverős állapotában főleg

volt itt egy tsávó..neve mint mondtam legyen jozsi..neki is 2010es bergje volt.. a közepén sziklás feljáróban feljutott...ö az 5dik ember aki oda feljutott. ő pl azt mondta hogy oda csak a 300x wécélye miatt ment fel...na pl ez úgy faszság ahogy van mert oda pl a fater ment fel a krisz után 3diknak a 450 újfajta bergjével...azzal pl semmi gond soha...mert az is ktm-berg.
de kinek a pad kinek a pádmé
mi magunknak szoktunk főzögetni ill. sütögetni a grillteraszon . pont ez benne a jó . kint lehet tüzeskedni, fa van szarásig.

álltalában úri népek szoktak jönni tele pénztrárcával egy falat kaja nélkül. pedig már 1000 x el lett ugatva hogy itt nincs kaja csak nyáron az is hébe hóba! előszeretettel eszegetik föl a mi kajánkat ,vagy jobb esetben bemennek pizzát venni (6) km re a falu szélébe. de ez ritka. inkább az előbbi. aranyágban is van bolt,de tarnovaban még nagyobb bolt van, és ott főtt kaja is van. az meg 13 km re van kb.

aki itt arra vágyik hogy ezüst tálcán hordják ki neki a fogásokat, az csúnyán eltévedt.
Na!
Mondjad,hogy mit mondtak rólam?
Hogy nem vettem Berget,hanem Ktm et.
Azt mondta nekem egyszer egy autószerelő:Fiam két autó van a világon,új és ócska.
Most már értem,hogy mit is mondott akkor.

Amúgy nagyon jó volt kint a hétvégén motorozni.
Az ellátásban azt hiányoltam,hogy nem működött a konyha,ahol mi laktunk.Estére be kellet menni a városba az meg vagy 30 km-re volt.
Ti magatoknak főztetek?
Vagy volt szakácsnőtök?