Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na itt vok béláim az úrban.
hát le kellett mosni a motorkát
volt mit.
a ruhakicsomagoláskor nem szab elkövetni azt a hibát hogy miko széthúzod a zacskó száját ...beleszagulj
de ez most nem is volt olyan büdös

a legkafibb dumát nem is meséltem...
8.40kor megérkeztünk..intézzük a szállást ...barátkozunk... tudakolom a talaj állapotát állagát mert ott a kempingnél full jégen megyünk...
hú a talaj:
pösti I csapat:hát vik egyik oldalt full jó sáros..másik meg csumi jeges..de motorozható a hely csak ...
látjuk mi is ...de a nagy hegy az is épp csak havas tetejű...tehát mehetünk.
a másikcsapathoz is odamék.. pösti II
. hú hát full hiátlan..ó akkor velünk jöhettek motorozni...mi jó helyelken megyünk...dehogy is...mindenhol kafa...

megyekünk szedjük ki a verdákat a gépből... húzzuk vonjuk...
telik múlik az idő... Mehetsz jön vissza...hú bakker...
azt mondtják ezek(pöst II)
-ezekkel akartok menni? ,nézd már hogy veszik ki a motort...kecsapra rángatják a motorokat... ezek full szétszopják magukat..nézz rájuk ...mondom kecsapra rángatják a motorokat.
hát ez nem volt szép...
igy elsőre....
há mi az hogy a kempingben megállapítják hogy motorozunk
azét me kopasz vagyok..a széparcú Mehetsz meg a jóarcú azé....
hát két kecsaprájder azért jött velünk... az utolsó két órában...az tuti kecsöpre rángatták a motorokat
kecsapra rángatják a motorokat...
kecsapra rángatják a motorokat...
ekkora duma... . .

talán estére leirom a másnapot..mert voltak intrikák szépen
várjuk a 2. nap beszámolóját is!
tegnap a TV műsorban volt valami időmérő, szerintem már mehet,
de nem tudom, mert én se nézem már...régen lestem.
jó kis beszámoló, de ennyi embert
Vezetőként max. 3-at vállalnék be, mert őket még átlátom, tudom, hogy elvileg csak a mögöttem jövőre kéne figyelni, de szokásom az utolsót is sassolni, nem szeretek embereket keresgetni

Km-ben mennyi egy ilyen hajtás?
Jó napot!
én sem nézem
ott van pl a barátnőm..ha F1 megy akkor nála megállt az élet,teljesen megbolondul
megy már a forma egy ? nem nézem mert rühellem .....csak kérdem

inkább kávézom egy faját ronis te is igyál egy jó kávét !
kis időzavarban szenvedel,nem?
este-reggel
reggel este
Jó estét

majd később irok még
az volt a szerencse hogy az öt leleportáló motor szép nyomott hagy maga után a teleportálóban és az elveszett emberünk..legyen neve józsi
szóval józsi szépen legurult a nyomokon...
bizony olvaslak....
vérig=várig
csak egy kúrva magánhangzó és mi különbség
szilya zozi
olvasol?

naszóval a patoakon felérve..várakozsó álláspontot kaptam és kicsit...duzzasstottuk a létszámot mert krisz görcs havejjai ..had lássanak már zarándot...jeligével...meg zséék is ott voltak még-már...
na akkor egy tizes cspatal átbuknukk lefelé..a hegy túloldláéra.....ezek azért mindég kellemenssen meredek falevéllel és kidölt fával tarkított lefelék amit megspékelük azzal hogy lehet lefelé gyorsan is menni ez a specialitás..a zarándol féle gecialitás
csapatunk megent szépen fogyatkozott...de mindég jelezték hogy mindenki okés és mehetünk...
kipislantotuk a vérig..és az egynapos hajtások nyomvonalán elindultunk visszafelé..a kempignyóba...voltak akik már kezdtek benzinaggódni...de csak annyit mondtam nó para...véletlen sem rakja tartalékra !,de ha megáll és tartalékra kerül..egyből szóljon...
én csillagkapun át teleportálom magunkat a kempingbe
há mer ilyet is turdok
na az új barátainknak nagyon tetdszett az ütős mentet..eleinte..de a végére kellemessen elfárasztották magukat...sokat mentek...
MEHETSZel takarékossan..mert az övé amúgy is takaréktalan
figyelgettük a történéseket..de a nap végére már ezek síán belefértek..dumálgattunk krisszel is legalább..mer addig vele sem..csak leengedtem a gumilyát 0,4 bárra és láss csodát szenvedései ...fálydalmai enyhültek
illlyet..hát persze hogy fály ha túl kemény

közebe megent találkoztunk..szeged orosháza különítmeénnyel..aztán megent szétváltunk...aztán egyszer csak MEHETSZ...kétségbesett hangon megszólal...pedig ott épp nem is fogysztotta a benyát, mert várakozó állásponton voltunk.
úr isten ...azonnal vigyél vissza...jó ha fél liter van még benne...
az király...van még egy fel le..majd akkor mehetünk egy A+os feljáróban..nem oszt ott a tetején a csillagkapum
jó csináljuk...
mikor felértek a többiek..elindultunk..hát az A+ nyom az full száraz volt...ilyen könnyen még nem siklott felfelé alattam a kis 525parasztja
az A nyomra mikor feljutottak odáig hogy meglássák mitől A+ os a neve...mutattam merre lehet kerülni..de azért az is A nyom...azt jelezték a felgyertyázó motorok.
majd felértünk.. és a csilagkapuba belépve én nem néztem mindenki ott van é...csak kérdeztem..mindenki itt van. erre a sok azt mondta itt...
a lófaszt...az egyik maszter baszott figyelni van el mögötte valaki . ugyhogy a teleportálás végén...né má...krisz görcs haverja ...nincs itt... akkor MEHETSZ meg a másik kifogyó begurultak a kempignyóban..mi meg szépen viszateleportálunk
persze ár óvatossabb tempóban.
nem lett meg az ember...ekkor nem voltam épp raúzsás hangulatban
na megent vissza a kempingbe...bela a kékpatak aljába.. ekkor elhagytuk az embert aki lehagyta az embert..de véletlen!nálunk itt a zarándban mindég vissza nyal az a fagyi-hegy
ekkor már a tököm tele volt...visszamentünk és az első elhagyott ott vigyorgott a kempingben akkor tudtam meg hogy a másik elhagyott nem figyelt a csillagkapuba lépés előtt..de emezt a képpatak előtt hagytuk el úgy hogy vélgül is azt hittük lehagytuk mikorben csak a patakban sok feladatra lelt... szóval ő is nem sokára visszaért a kempuinghez..ekkor már úgy fél hat felé lehetet...
vége az első délynek...

45 emberrel hajtás
jó..jó lűássuk be..a 2on..sok meg a tizenegy már kishiján meg volt a negyven+ rikiék még 3-4en meg még a még három pösti...45 feletti lálydel...
ez egykézen nehezen számolható...én meg mint vezetőleg ható..az egyik kézzel még akkor is a gázt húzom ha le van állítva az 525
szóval csak egy kézzel tudok számolniaz azt jelenti ütőset...rajtam kívül max 5..na azzal még lehet ütőset
mondjuk negyven sok motorossal is lehet ütőset hajtani ..olyan igazi ütöset...guta-ütőset . .

visszaértünk a kempignyóba..a +30perc elég is volt a többi furi arcú rálydelnek is hogy felöltözzék...
nem értem öket miért néztek furin..tavaly épp...egész évben külön hajtottunk mert ... logikus hogy külön...mert előtte pár évig együtt..akkor én tavaj mennyek már külön...mert ez a logikus.
meg is volt..akkor min a nagy csodálkozás..ály dont ánder sztend.
de azért a főnök..akinek a nevét nem szab leírni mert akkor megharagudik
szóval...nekem csak annyi dolgom volt hátra nézek...és mikor annyit mond ..mehetünk...megyünk(a legkirályab így vezetni..van egy sofőr...A Drályver meg van egy kocsiparancsnok..pont mint nálunk is a cégnél..és én lyaú beosztott vagyok ha szól ..nem kérdez csak motor berug és gó....
nem kell foglakozni senkivel semmivel..úr isten ..de könnyű igy vezetni ....én ezért is adok erre a hajtásra 11 pontot

szóval elindulunk szegedi egységgel...a lyaú barátokkal...5fő lettünk egyszer csak....majd megint jön a MEHETSZ...már csak 3an ...útős kis csapat.. ütős tempó...
45 rályderrel hajtás..tetszik.
legközelebb mehetünk ötvenen is

egyszer még visszanéztünk a pályára...merre is vannak a sokak...hát szörnyű volt látni, milyen nehéz néhol a pálya mondjuk mi azokat a küzdős helyeket kihagytuk(nem kerültük ki arról szó sincs csak kihagytuk..van különbség)
figyeltünk kicsit megent..jött az utasítás...mehetsz..mentem..úr isten de könnyű igy...12pont

mindenki megy amerre akar...
ahogy akar...
nincs sáértődés
annyiszor áll meg amennyiszer akar...a egy doboz cigi...kettő akár ..belefér .
nincs sértődés(hú ez a legfontosabb)
mindenki jót megy ...ez az igazi hajtás...
este meg megdumcsizzuk.

délbe a 3dik rályder kifújt..addig azért nagyon ütős tempó...belefutottunk 500méter magassan már havas dolgokba is ...de úgy tolta fel magát a gép...kettő pici-parasztgázzal ..mint a fény.
egy hegyoldal volt ahol lefelében...huc huc...ez meredek lesz...volt
ugy hogy a talajra én azt mondom összességében nekünk 99%os volt.

fél egyre visszaértünk
ekkor épp az úton jött szembe az a csapat akivel le volt beszélve hogy vezetjük öket...
hát még épp egy kis buksi felfelé meg egy fél lefelét csináltunk meg mikor már ...szegény tatinak defektje lett..de a hűtő lett defektes
20percet küzdöttünk érte..de mikor előkerüt a defibrillátor és próbáltuk újraindítani ...kifolyt a viz a begyurmázott hűtőn...
szegény tati...400km reggel kocsival...
motorra felül...egy felfelé ...egy fel feléfélig!..és egy első kerékkkle fel pattanó ág szívenszúrta
és itt a vége
de nem gond..vagyunk negyven sokan ...valakitől majd csak...szóval szépreményekkel visszament a kempignyóba..a hútőstörténet vége...este hazamnet..egy hazamenő kocsival arról a motorról ....sem kaphatta el a hűtőt
pedig abból a kocsiból egy kollegát vezetgéltünk a nap utolsó pár órályában..de legalább hazavitték

ugyhogy 4en vettük az akadályokat mikor egyszer csak..a kék patakon felfelé..a duplakilyáróban...a tetelyén megpillantok a patak túloldalán egy másik csoportot...ordítottasm nekik nem arra rossz felé mntetek..mert azt hittem a milyeink próbáltak meg elkóborolni..ögűlem
de nem emezek próbálkoztak szépen alul..és közben összefutottunk pösti-szegedi-mindszenti különítménnyel...
na az egy igazi havas..szutyok talajú...nyálkás gané..nyáron sem megy mindenkinek...de most..most igazi feladat volt

na ott a tetején összegyűjtöttem az embereket...kettő feljött..a többit jobról balról szedegettem össze...majd elindultunk együtt vagy ..sokan..10en-páran ..ugy lehet..egyből vittem is őket bele a tutiba..ott tudtam nincs hó...nincs rossz talaj...jó kis ütős feljáróhoz ...jó kis ütüs lefelén fel..át a patakon..majd...uccu neki..hiba...a MEHET kocssi parancsnok után menni 10 méterrel..a feljáróban..mikor a pici-parasztgázzal kell operálni.hiba... teli küldött úgy takonytalajú-falevélerdővel..kb úgy néztem ki ment a predátorban az árnold sverzenberger mikor a sáros falevélbe befürdik
ez meg is hozta a feljáró végére a csúnya zorrót.. persze..ez sima talajban onnan..nem zorró hanem felprüntögök a ktmmel..de ehelyett..fel kellett szopni magunkat a csúcsig...de legalább mi is éreztünk hogy van olyan hogy...nehéz az élet
az alján megmondtam mindenkinek max két praúba...hát ez nem úgy volt mert volt aki rádobott 10et..meg volt aki csak egyet és a negyedénél pislágolt felfelé hogy akkor most mi van.de a lényeg mindenki próbálkozott!

körbe lesiklottunk vissza a többiekhez
és MEHET volt megent...jöttek is szépen..egész a sirokiig...
na az oszt full jeges...hava...okádék.
nyáron is utálom..nem hogy most...MEHET(gyagyásmarha)azért felment még nézni is rossz volt.
na annak az aljában össze gyültöünk..vagy 20an
a sok pöst...
na akkor kitalálta MEHETSZ hogy mennyünk a tibi körön..mennyünk..na mennyünk...mehetsz mondom neki
cshúnyán befaragott szegény..pedig...mehetett..20ember kelgyózott után..
a patakon 20centis jég volt...ameddig felmentünk...
aztán annyit mondott...jol van mehetsz amarra...
mentünk fel a gyors patakon...azért gyors mert patak létére egyszer sem kell belassitani semelyik akadálynál ...mind lendületből ...persze meg lehet lassulni..de akkor meg..jönnek a feladatok ...mert aki lassan megy megtalálja a feladatokat ..sőt inkább úgy mondom..magának teremti
morgen bélák....
hály evribodri.
mióta nem irogatok a fórumra..tök jó forum lett.
ugyhogy most irok is hogy ...ne legyen már ilyen kafa

szali. menny a picsába..görög harag
9 pont...mondom meny a picsába...
gondolkolódjá má... 8.
vagy inkább 6
de mekkora skálán..egy 5 fokozató skálán....a kilenc jó..
de egy 100as skálán..tök szar...
na most akkó csak miattam kilenc?
ha mert tíz lett volna..de én is ott voltam..... oszt akkor kilenc
há bakker...megsértettelél kicsibogyó...
magadnak adhatsz kilencet...
sohasehívjámostmá...este tíz után .

én tizen..háromat adok...(amúgy tizen4et adnék de szali is ott volt
hú bakker ennyi rályder...egy kezemen meg sem tudom számolni!
mondom negyven...valamennyi sok. há az égen nincs ennyi kicsi tsillag.
befordultuk a kempignyóhoz és látom a zsé féle pösti banda..húha..de sok ez a motor az udvaron...megyünk tovább és akkor látom ja az a banda egyik fele volt csak...az nem volt csak 20 körüli de emitt hú bakker...még vagy 8...
innen seggedről meg ..megjött az...eleven motoros..
jöttek a seggedi elevenek(eleven...gyengébb angolosoknak..magyarul tizen... egy
már itt harminc körül lehettünk...épp pakolunk mikor megjönnek rikiék
odajön hozzánk..és akkor lám... jé ez a rikizúzda.. ...
de nem ám az 525 excvel hanme valami úhjabb ktmmmel..nem néztem..de talán 5huszaon... ..hatos
nem vágom én ezeket a kátélyemeket...
és délbe jönnek a mi vendégtsapatunk..a krisz görcs és még két pösti társa...
ugyhogy a létszám adott volt...nem tudni hogy most akkor 39 vagy negyven1...de sok...kúrva sok...
de nekünk ...a feladat csak annyi volt..a zsé barátomékat kalauzolgatjuk...majd mikor azt mondják nekik ölég lössz(mámint belőlem illetve az általam alternatívaként nyújtott nyomból...akkorra megjönnek az időtévedésbe estett krisz görcsék...király

ugy is lett... zsééket kivezettem a kis kifestett "pályára"
azon az első foljárónál..azért kellően jeges volt...nem is jeges hane olyan..érdekes talajú..mert jégen lássuk be mi sem tudunk menni csak korcsolyával!
de.azért..kétszer nem kellett nekifutni...az egyébként még nyáron is..kellően szopoltyú...duplapárkányos...azokról két függő parabolával megáldott...
patakba belegurulós ...onnan nyélen veretős kisdombnak...
na megköszönték a pályára kivitelt és mondták mi már mehetünk is majd estére kelvén úgy is dumcsizunk...
zsér...egyik csapat megoldva...gyors körbeverettünk szalival a pályá...igazándiból most voltam ott másodszor...de a talaj ...hűt volt hogy nem volt őszinte...de a részidőt ..nem nagyon befolyásolta...
pici parasztgázokkal lehetett haladni..nem volt muszály krosszpályás gázokkal menni...de akkor menni sem volt muszály ...mert akkor még egy kissebb meredek is marasztalólag hatott ...
mi gyors szalajtottunk egy kört és visszamentünk a seggedi ..kissé furcsaarculatú kolégákhoz
addigra szépen fel is öltöztek
hogyne lenne .....csak nem kalkuláltam bele a hétbe, hogy rövid és ami a legfontosabb hogy az egész országban nem volt egy liter olaj se hetek óta.......még kiscsukának se sikerült szerválnia csak 50 est neki is mondták hogy majd svájcból vegyen mert máshol sincs....szóval úgytűnik most már van olaj ... úgyhogy becsomagolom és küldöm de előbb nem ment.....
ja és persze fontos volt az is hogy ne 5-6 ezerért legyen...
meg a légszűrő olaj meg a fúvóka is megvan...

zárójelben jegyezném meg mennyire nem voltunk cégbe ...sőt nyitva se igazán.... ..meg ha voltunk is akkor is csak lóhalálban hogy nekem sincs kuplungom hetek óta...tudom nem gáz de van ilyen..
csákó. kint voltunk igen.
Rikivel összefutottunk ,de borzasztó sokan voltak . képtelenség volt mindenkivel hajtani sajna. teljes káosz volt. állitólag 40 en voltak de szerintem sokkal többen ! még ma is jöttek emberek ! fullon volt a kemping ,még a sorompót is lezárták amit még sosem láttam eddig. volt hó bár szerintem Rikiék beletaláltak a legnagyobb hómezőbe ,mert mi két napot mentünk hómentesen . ma kimondottan jó idő volt. de egy hét még kell a jó talajhoz. itt-ott keményre volt fagyva. összességében 9 pontot adnék a két napra.