Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

olvasom ezt az írást s probálom ki gubozni ki lehet ekkora májer, Gabi nem lehet pedig van dumája, te vagy a 525 nagy darab leffencs nem ? aki nyomod a feljarokat 1000-el ?
Krisz mesélte tegnap volt szopás esőben, de hogy szombat gyenge volt.
mondta lassu a tempo is hogy máskor nem megy mert lassuak vagytok :-)
mi van a polski sziklás patakkal ott voltatok ?
na hály.báláim.
látom más is volt halytani..
fasza kis írtás lehetett...
nekem az a baj... ez a visszaváltás ..nem nagyon szoktam eröltetni.. mondjuk nálunk nincs is olyan hogy vissza kéne váltani...
de tegnap előtt a jófajta sárosban kellett volna...
az új szuperföljáró ami aljába a többiek összekaptak mint a rossz kutyák azt most is belevitem volan a nyomba..de az istenért sem sikerült eljutni a nagy sziklaszirt fölé... pedig volt ám eresztés...krisz is meg én is csak a szila alá 2-3méterrel jutottunk.. de onnan még legalább6-8 méter van addig hogy egyálétalán érdemes lenne neki álni zorrózgatni...az alatt csak ott álsz a falon és nézel föl bután ...hogy még ez is kevés és hol az a pont ahol már...jó vagy...
na ott kellet volna egy harmadikat lökni vagy egy 13-50est felrakni....úgy is sár van elforog..nem tapad annyira...de mind1.
szóval legközelebb megpróbálom ezt a 3dikat felrakni csak majd a végefelé vissza kell lökni kettőbe... na olyat még nem próbáltam ilyen helyzetben...ilyen meredek falakon...

a szombati nap nem irom le mert az átlagossan finom és erőszakos volt semmi extrával.. a vasárnaphoz képest
hisz az északai eső meg a hétközben is csapadéhk a közel ideális állaotú sarat csinálta meg...nem kelett semmi extrát csinálni...csak tölteni

de jöt a vasárnap a júgment dély...
reggel fél nyolcig kis esőszitálás volt majd 8kor elkezdett ömlengeni... de nem zavartatta magát a sok motoros mert mindenki a kezemet figyelte..hogy változik a békön kolbász vöröshagyma kombóból az 5 tolyás/fő hatására jó nagy adag súlyos reggelivé..ekkor még nem sejtették ez a mennyiség nem sok csak épp az éhhalál elkerülésére lesz elég ekkora igénybevételnél.. amit a shár fog nekünk okozni....
kilencig tartottta magát a csapat ahhoz hogy mindjárt eláll... de végül is elöl a cápa elúszottt a remény hal meg utoljára..és elindultunk a szakadó esőbe...belekezdünk egyből az elején...
egy meredek tesztfeljáró ami az előző nap szépen felúszott könnyedén majd mindenki..most úgy odabaszott nekünk a takony sárban hogy ihaj...
mindenki nézte ám hogy itt most mi lesz...mert kb a vége előtt 1mrel már vagy háromszor elfogyottt a lendület és ott megált...lefelé..lefelé meg maga volt a gyönyör...páros lábbal a motor mellett álva csúsztunk lefelé...pislogtunk erőseket és szugeráltuk a talajt a lábunk előtt hogy ..ne csússzá..ne csússzá...
aztán kezdék volna elfogadni hogy itt nem jutunk fel.. mikor megtaláltam a jobb nyomot és fölrobogott a 225 kiló a taknyon...ekkor már mindenki rádobott vagy 4-5 úgy hog a feléig is nehezen jutottak...nem volt mit tenni...itt már csak felfelé vezethet az út
na akkor oszt mindenkinek felgyútt a remény a hogy csak feljutunk...és szépen szállingóztak.. az endúrós folyatós témát elfeledvén kroccra váltották a technikát
én meg közbe ráértem agyalni... hogy a mai napra tervezett nyomvonal az nem lesz jó....mer ez ami alattunk van ez nem semmi...
előkerestem volna a b nyomot a fejemből..de azt rájöttem olyanom nincs ..viszont az egész hegy a vadba simán B nyommá változik...
nem a redzsimenten vagyunk hogy leszopassuk magunkat...és abból áljon a nap hogy állandóan toljuk a motorokat lefelé...
végül is a patakok jók voltak.. mert az úgy is vizes...+ a jó sok nyom nélküli (ritkán járt rész is a fejemben volt) ahol azért nem kis technikával de le lehetett jutni sok helyen...az egyik ilyen lefelének a felénél... hátulról jött a hang...de mért pont itt kell nekünk lemenni... tudtam hogy nekik azlért szarabb mert nem láttuk az alját csak azt hogy ez nagggyon necces..viszont éreztem hogy erre már jártunk és az alja az nem lesz egy szakadékos meddő patakbacsúszás ..legalább is reméltem hogy jól emlékszem..
egy helyen azért már én is beadtam a kulcsot.. ekkor jött krisz gört és kérdi na mivan... nem mersz lemmenni...hát mondom ...ez ott lent jó helyre visz..de mehetel elöl..mert engedékeny vagyok... vagy csak tudom hopgy lefelékben nem vagyok eg nagy spiller...arra ott van krissz görcs
szépen le is jutottunk..csak kétszer indult meg mindenki alatt a motor úgy hogy üvöltött ...hú bakker hú..bakker..a QÚÚrwa annyát..de végül is valahogy azért mindég meg tudott álni mindenki...még mielőtt egy ilyna keresztkidölt fa kibasza az eléejét úgy hogy közbe 30al szánkázol lefelé
aztán mentünk a feltöltös részekre.. ott aki feltölti egyből annak nem kell a kissé életveszélyes lefelékkle vergődni csak fent figyel..halgatózik.. na ezek fekszenek az sx nek...ugyhog a tibikiskör végén a duplasziklás kézfejtöröset kihagyatván a fölötte levő menekülőre vittem magunkat... ott is szépen eltelt az idő...majd mivel már eltelt az idő és az idő is okádék volt ..elindultunk vissza felé...persze azért oda még beraktam egy olyan feltöltőset.. hogy ihaj.. na ott még rápróbáltak vagy 20szor ..mikor már mondtam hogy jó.. mostmár gó home...a fele bandának az lent maradós kikerülős volt de krisz azért itt is feljött.. nem hiába az ember ügyes.. hát a sirokit is megnyerte... egy orrr hosszal..ekkor dicsértem meg ...figyu.. figyellek éám.. és most is feljutottál.. ahhoz képest hogy nem vagy seggedi ügyes vagy ám ..nagyon
Köszi
Hidd el én sajnálom a legjobban, de
Ahogy írod, igazi kismotornak való terepen jártatok
A lábadra meg vigyázz, mert szükség lehet még rá!
Ja és jobbulást - meg jó sok jeget!
hasonló az alien hez amikor rakja a tojásokat.
ok, megbeszélhetjük
Napot
Halihó!

Tommy,gyógyulást......
kár hogy nem tudtál jönni,nagyon jó helyeket találtunk, vízmosásokat meg szurdokokat,küzdöttünk sokat.
ja meg volt egy nagyon klassz írtás (persze telepítés megint nem lesz gondolom) jó hosszú,meg a vége kurva meredek tele rönkkel meg lépcsőkkel.....
ez egyik nagyon elhajított.....ritkán szoktam nagyokat esni,de kellett neki húzni három parkettán(végén kettőbe) hogy felmenjen a tetejébe s átpattogjon a párkányokon,de az egyiket telibe találtam s bukfenc lett...
a lábtaró eltalálta a lábfejem,úgyhogy most jegelem.....este nem is tudtam volna aludni ha nincs Bálint szuper diclac-ja.....
CSAKNEKED!
http://xhamster.com/movies/144...
a vége aBEST
Amugy itthon 2-2,5nél nagyobbra nem nőnek meg kint vannak 5-6 -8kg sok is de állóvizen kint nem pecáztam csak az óceánba
Nem titkos Itt Vp mellett a z Őrült Kádártai tározón karsztvíz táplálja azt a tó végébe vannak bedölt fák ott uszkálnak ez 1,8kg volt vannak 2,5kg ami a legnagyobb amit fogtam amúgy nagyon harcol!
fekete sügér. irtó jó sporthal! és kibaszott finom. ezt valami telepített tavon foghattad ,még most próbálják honosítani mert itt nem öshonos faj. (sjna) az amcsik imádnak rá pecázni ,arrafelé elterjedt nagyon.
egész nagyra is megnő 2-3-4 kilósak is akadnak.

hol fogtad? vagy titkos?
Fogtál már ilyet?
lya..
megent van 4 ember aki betette arcba a 2 tányér zarándol féle tsilisbabot .. és mellé a 5cm vastag ..azaz embörös ....szelet kenyérrel szépen lefolytotta...

majd holnap még mezsélek csak most kissé le kell humin....
még mielőtt a többi olvasó azt hinné csak krisztetet dicsétem meg igy seggediessen...
mindenki előtt le a kalappal...nem találtam volna még 4 ekkora marhát aki a szakadó esőben is kijön hajtani...és nem adja fel

dehát ahogy 1 nagy mester mondta annó..mikor épp ezt mondta...
mikor tudja az ember a szakadó esőben a sáros takonyban csapatást gyakorolni ha nem ilyenkor ..mert ezt werőfényes napsütésben ..nem lehet szimulálni
de másnap jöttem én... és mondom krisznek...mikor sokadik dombon is csak ö volt fent utánam...
hély te srác..te ahhhoz képest hogy nem vagy szegedi tök ügyes vagy
déw.
örülök hogy kishangó terivel ilyne fajinul összebandáztatok.. majd elgjközelebb krisszel megent elmennénk ha tudol fogadni minket...elvinnél magassabb éghtályak felé
majd összebeszélünk...
a feljárókat meg majd megmutatjuk...
ahogy ronis is irta.. petiék megmondták csak jól kell húzni a gázt meg jól kell sújpontolni...legyen endúrólátásood.. ez fontos..
tegnap belebénáztam egy kissebb farakásba.. simán mindenki kikerülte.. én meg felfélbe belementem.. lassan bénán...
ezek nézik hogy küzdök az elemekkel ..a fákkal a gyökerekkel..reszelem csiszolom.. megszólal krisz... ügyes a srác lyó az endúró látása... .
még köbö 2percig küzdöttem az 1 4zet méterni semmiben...majd visszacibáltam ma motort.. és úgy jöttem ki ..hogy ebből csak vesztessen..mert a fáknak és A gyökereknek volt igazuk
szali.
nem volt némasági fogadalom...
csak épp telifonáltam ...csak kissé elhúzódott

miről mezséljek...
pl ricsiékekt érdekli...a szikszdélyz ami kettő azaz 2ttő millimiméterrrel magassabb bütyű mint a djári..13mm magas...
én láttam szali hogy kendte vele...lyaúállású gumi..és jól is néz ki+még vannak bütyökmagasságai is..nem úgy mint a sziksznek...ja és alig kopott lófaszt sem egy hajtás alatt..pedig volt sziklás meg minden...

az igaz hogy a talaj az szalonkás volt.. egész észak a esett és reggel 8kor mikor kiértem akkor ált el teljessen...hát látszott hogy nem lesz por... jó taknyos shár volt...
e aztán az tegnap még istenes volt..de ma hogy reggel 8kor elkezdtett szakadni az eső...hát az bearanyozta a napomat ..meg a csapatból egy pár emberét
hát a shár úgy is tud fályni hogy az ember csak tudja hogy van.. és még nem is érzi...szól a vége felé már a tudattól fály a shÁÁr....
ez a hegy annyira más mint a többi.. olyan fánni...
olyan hogy felfelé szivesen megy az ember..de lefelé....nem akar ...
Holnap egy kis tájékoztatást kérnék erről
hály..
elkeveredtetek mint korpa közt a porka
(porka=por kicsinyitőképzős becézett alak-ja hahaha)
olvaslak benneteket bÁláim... hát látom ezt a csávó kiveri a biztit.. 1szer addig csinálja még meg nem haLL

déw.. a lyakszi féle leirás jó..de érzés nélkül.. nem lehet ezt sem... ma pl a kissé mászkos csúszós talajra ráeset a fél 8 óta szakadó eső...és na ott a feljárób a csak az érzéssel húzott gázzal lehetett haladni felfelé...(érzés..érzed hogy ha jobban húzod eltéped a gázbovdent. )
-fent állunk...okos duma.. két kettőtélyes ott áll melllettem ..emezek a 4tvel nem jönnek... csak nem jönnek.. berregnek brummognak...
..mondják:2télyek
te figyu na itt látszik hogy ide is csak a kettő tély tud feljönni...ez 4kélynek nehéz...
kicsavarom a kesztűymből a vizet...felnézek értelemtől kissé túlsúlyos nézésemmel a két okosra...
erre tényleg csak a 2ttő tély képes...nem véletlen ez az esiksz 2x2t
az viszont felettéb érdekes ,hogy viktor némasági fogadalmat tett a hétvégéről! pedig voltak kalandok! én csak szombaton rugattam ezek ma is mentek. fura talaj volt az biztos! előző éjjel kiados eső . a felső 4 centi elázva alatta fehér por! a faágak kegyetlen csusztak! jó kis hajtás volt. itt volt robúr is ,meg krisz meg hosi meg tati , kibaszott jót verettünk. csak nekem haza kellett jönni szombat este .

jövő hét szombaton 20 án. enduró sebis challenge! 80-100 km es egynapos extreme egy fasza helyen . facebukon van kiírás. elég sokan jelezték a részvételt. állítólag ingyenes lesz! egy fórumtalálkozót össze lehetne ott hozni. szervezett biztosított dolog lesz.
ja kurva komoly ugrás volt! beszarás azért. kár hogy a zuhanást nem kamerázták be. hátha lesznek utó videók goproval. mondjuk én is bekuláztam mikor bepörgött! pláne hogy van pár ugrásom tudtam hogy ez nem jelent semmi jót. szerintem akkora sebességnél nem tudta magát kirendezni és ráhagyta . mikor belassult már stabilan zuhant. én akkor hittem azt hogy gáz van mikor elment a lélegzet hangja. na mondom szétégett . aztán csaknem. szerintem kittingernek 100 x nehezebb dolga volt 50 éve abban a zipzáras ruhában! fejletlenebb technikával. jó lehetett neki ujra átélni a dolgot . szerintem kurvanagy szám lehetett az öregnek ,hogy végre akadt egy másik marha aki megcsinálja. minden elismerés !
Ebben lehet valami.
Természetesen nem semmi műveletet hajtott végre
pl Kittinger első ugrása majdnem tragédiába torkolt, elájult zuhanás közben és az automatika nyitotta ki az ernyőt...