Nem írt csekket, elengedtek.
(A gyorshajtást nem feltétlen a 200 + sebességre gondoltam, mert az csak egy szűk néháy tized %-k lehet.)
Én aszt hittem ilyen nincs is, gondoltam szerencsénk volt ezzel a söförrel, hogy milyen előzékeny. Az út végéig 4 ugyanilyen eset történt
Japánban már oda hülyültek az agymosástól (Safety First), hogy kis munkavédelmi sisakban járnak az utcán a gyerekek. Fejmagasságig érő kis fa metszését full kevlárbam végzik, öten, ebből három fő forgalmat biztosít. Kihalt sétálóutcán 2-vel levesestálat szállító 600 ccm-es kisfurgont ketten biztosítják lézerkarddal, utat lezárva a gyalogosforgalom elöl.
mivel érdekel a közlekedés,gyakran kívülállóként is figyelem,pl.egy padon ülve a városban....az autósok jelentős hányada mindennel foglalkozik vezetés közben,csak a forgalommal nem.telefonál,a rádiót basztatja,pakolászik az anyósülésen,nézi a nőket a járdán,fagyit vagy hamburgert eszik....stb.vagy csak alapból bamabul...
ezek mind időzített bombák,még csoda,hogy csak ennyi baleset van...
na akkor azért kicsit megnyugodna pár embernek az igazságérzete,hogy ha ilyeneket a rendőrség kiemelne a sorból,mikor 50-nel megy és feltart 20autót és megbasznák 30ezerre....és még jól is járna,mer ha én 40-nel többel megyek,mint a megengedett,akkor nem annyit fizetek.ő meg 4-nel kevesebbel megy....remélem néhányan értik a logikámat
viszont "kötelező legkisebb sebesség" táblákat lényegében csak autópályákon a kapaszkodó sávoknál láthatunk...
talán nem ártana az igazságosság kedvéért kissé ezek számát is bővíteni...és megbüntetni az indokolatlanul lassan haladókat.
előzni meg nem lehet,mert folyamatos a szembejövő forgalom...akkor ilyenkor mi van.
jól beszéltél
„(12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állniuk – előre sorolás céljából –, kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”
Jogos. Attól függetlenül az ilyen rendőrről meg van a véleményem.