Igy van. En nyomtam 12 orasban is, 4 muszakos munkarendben, harmat dolgoztam, harmat nem. A es B csapat nyomta 6-18-ig es 18-6-ig, C es D muszak addig pihent, aztan csere
Nem, a műszakot a cég határozza meg és havi időkeret van amit el kell osztani normál munkavégzés idejére akkor is ha hétvége is van és az vsak úgy megy ha plusz egy műszakot beletesznek.
értelmezésem szerint a műszak egy adott napra vonatkozik vagyis minden napra esik 3 műszak egy adott napon ahol egy gyár 0-24 ben működik. Ezt tudjuk alapul venni ezért nincs csak 3 műszak. Szóval hétfőn is kedden is szerdán is csütörtökön is pénteken is szombaton is vasárnap is van minden nap 3 műszak. Hogy melyik héten ki melyik műszakba van beosztva azt a cég belső irányítása szervezi össze.
De ha nekem nem hiszel amerikának biztos hiszel 🤣
Pedig itt is 0-24 órás volt a szolgálat rendőrnek, tűzoltónak mentőnek is. És még is csak 3 műszakjuk volt 😂
Na, kezded érteni, mert a gyár úgy osztja el a melót, hogy 4 csoport végzi folyamatosan megállás nélkül a munkát mert ugye ha csak 3 csoport csinálná ki dolgozna hétvégén? Különben mindenkinek full túlórázni kéne állandóan. Tehát 4 csoport az 4 műszak.
mer a gyár így osztja el. reggeles délutános éjszakás. Megszámozták(kezeit széttáró)
De már a dolgozó nem is úgy hívja, hogy a kettes műszakba megyek. hanem azt mondja jövő héten délutános leszek. Vagy jövő héten éjszakás leszek vagy jövő héten nappalos leszek(kezeit széttáró)
Erre mondtam volna, hogy mindkettőtököre ráfér a mozgás és a fogyás, de látom, a végén csak bepótoltátok egy megdonáccal az egészet, szerintem pluszosan mentetek haza 🤣
mer ez is hülye törvényeket linkeljél. Egyébként értem én, hogy álláshirdetésben ezt miért alkalmazzák, hogy az olyanok mint te megértsék 😂
Általánosságban a 3 műszak szét van bontva a nap 3 részére 8 óránként. Pont le van szarva ki mikor pihen. 3 műszakos munkarend az azt jelenti, hogy az a cég, gyár ami ezt alkalmazza az 24 órát dolgozik egy nap. Az alkalmazottak meg be vannak osztva reggel, délután meg éjszaka. Mindig a 8 óra a kulcs ez az alap ez számít egy ledolgozott napnak és mind1 mennyire bontják 8,12,24 órára. A hónap végére a törvény által meghatározott óraszám a lényeg. Ami ettől több az túlóra és erre más törvények vonatkoznak. Tehát általánosságban nem lehet 4 műszak, mert teljes foglalkoztatottságnál a kiindulási alap a napi 8 óra ez minden bérszámítás alapja (kezeit széttáró) Aztán a váltásokat ki, hogy nevezte el helytelenül az az ő dolga. Nekem is minden motoros fűrész stihl és minden sarokcsiszoló flex, de ez ettől még nem így van 😅
Na jo, de ha három a műszak akkor a negyedik brigádot hogy nevezik? Joskapistának, banános joe után szabadon. Van a délelőttösök azaz egyes, délutánosok a kettes éjszakás a hármas műszak és joskapista amelyik épp pihen. Aztán a joskapista lesz a délelőttös műszak a délelőttős meg a délutános a délutános meg az éjszakás. Két váltás aztán meghülyülne a banda😀 egy értelmiségi értetlen miatt🤣
én tegnap elbringáztam a kölyökkel a malomba megnéztük a rosszfiúk 2-őt. Majd mekiztünk megkaptam az ajándékpoharat a mcmenü +-ért és hazatekertünk(meghajlós) 40 kilométer bringával(sípot fújó)
ilyen név akkor sincs. egy műszak általánosan 8 óra. Ez az alap ebből indul minden számolás mert ezt írja le a munka törvénykönyve. Meg kell csak nézni a munkaidő naptárat itt az interneten már is dobja hány munkanap van egy hónapban és az 8-al felszorozva hány óra munkát jelent. Szóval az elnevezés a faxság kb. mint az, hogy katasztrófavédelem 😂
én tegnap verettem egy laza 50est a csatornaparton, nagyon megy a kis berregő, túlságosan is jól megy szóval le kell cserérni a sportkipufogót egy gyárira, ezek a nyitott szarok nem valóak nekem 7-8 ezer felé kezd csak életre kelni
A forda járatrendet kéne hogy jelöljőn. A volánnál minden autóbusznak van fordája, az azon teljesítő sofőrök arra a fordára vannak beosztva.
Nem szar a megnevezés, csak boldogulni kéne a magyar nyelvtannal. Egy szónak több értelme is lehet, itt a müszak azon emberek csoportját jelenti, akik azonos beosztásban járnak be a melohelyre. De megint a fingfűrészelés😀 egyre kevesebben motoroznak az ide irogatókból aztán más fontoskodásban próbálnak kiteljesedni😅
a megnevezés a szar, nem az a lényeg hogy dolgoznak
csak így egyszerűbb volt elnevezni nem kellett gondolkozni valami értelmes megnevezésen
vasútnál 4es túr vagy 4es forda neveket használtak, de itt mindig 12órás műszak volt
Sose fogja megérteni. Nem dolgozott benne meg ismerőse se járt igy dolgozni. Őt éve ezen rugózik, felesleges idő és energia a próbálkozás. Akinek a családjában volt váltóműszakos az érti ugyis.
De ha nekem nem hiszel amerikának biztos hiszel 🤣
Pedig itt is 0-24 órás volt a szolgálat rendőrnek, tűzoltónak mentőnek is. És még is csak 3 műszakjuk volt 😂
De már a dolgozó nem is úgy hívja, hogy a kettes műszakba megyek. hanem azt mondja jövő héten délutános leszek. Vagy jövő héten éjszakás leszek vagy jövő héten nappalos leszek(kezeit széttáró)
Általánosságban a 3 műszak szét van bontva a nap 3 részére 8 óránként. Pont le van szarva ki mikor pihen. 3 műszakos munkarend az azt jelenti, hogy az a cég, gyár ami ezt alkalmazza az 24 órát dolgozik egy nap. Az alkalmazottak meg be vannak osztva reggel, délután meg éjszaka. Mindig a 8 óra a kulcs ez az alap ez számít egy ledolgozott napnak és mind1 mennyire bontják 8,12,24 órára. A hónap végére a törvény által meghatározott óraszám a lényeg. Ami ettől több az túlóra és erre más törvények vonatkoznak. Tehát általánosságban nem lehet 4 műszak, mert teljes foglalkoztatottságnál a kiindulási alap a napi 8 óra ez minden bérszámítás alapja (kezeit széttáró) Aztán a váltásokat ki, hogy nevezte el helytelenül az az ő dolga. Nekem is minden motoros fűrész stihl és minden sarokcsiszoló flex, de ez ettől még nem így van 😅
Nem szar a megnevezés, csak boldogulni kéne a magyar nyelvtannal. Egy szónak több értelme is lehet, itt a müszak azon emberek csoportját jelenti, akik azonos beosztásban járnak be a melohelyre. De megint a fingfűrészelés😀 egyre kevesebben motoroznak az ide irogatókból aztán más fontoskodásban próbálnak kiteljesedni😅
csak így egyszerűbb volt elnevezni nem kellett gondolkozni valami értelmes megnevezésen
vasútnál 4es túr vagy 4es forda neveket használtak, de itt mindig 12órás műszak volt