Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szerintem vasárnap már ne igyál ennyit ha holnap reggel vezetned kell 😅
paráznaság a hét fő bűn egyike szóval én nem szeretnék isten igéje szerint élni 😅
ezt az édenesdi dolgot is a nők baxták el(kezeit széttáró) Ha jól rémlik évike szakította le a jonagoldot a fáról(gondolkodós)
hát higgyél akkor az istenedbe bár szerintem csak egyszer fox vele találkozni amikor magához szólít 😅
marslakókba így nem hiszek szerintem az emberi "tudományos elnevezés "
abba viszont igen hogy Teremtő Istenek sok féle teremtmény van többek közt angyalok is
Én nem vagyok szakértője és nem találkoztam még velük vagyis inkább úgy fogalmazok hogy nem tudok róla
Kardinális szó katolikus eredetű .............. nekem nem kardinális mert nem foglalkozok olyannal ami nem Jézus szava
És Jézus nem beszélt olyanokról hogy marlakok űrlények fontos szerepet játszanak az életembe . De arról beszélt hogy vigyázunk hogy meg ne tévesszenek minket .
Mert belzebub vagy sátán vagy tudom is én mind azon van hogy elhitessen megtévesszen és távolodjak Istentől . Megint csak a bibilábara tudok hivatkozni annak is rögtön az elejére
Évát nem úgy csalta tőrbe hogy meg kérdőjelezte Istenszavát ????????????? Csak az elejét olvasd el (párbeszédet)
Ha hitt volna Istenek szóba se állt volna kígyóval nem hogy diskurzust fojtat vele mit lehet mit nem
NanA. A tüzes szekérre és forgószélre gondolsz? Avagy fordítástól függően, a fentről érkező angyalokra? Mert lehet, de akkor a marslakókat és az angyalokat hogyan választod el?
De a kérdés kardinális, mert a marslakók nem feltétlenül jönnek, lehet, hogy majd e3gyszer mi találunk rájuk, akkor hogyan kell értelmeznem? Vagy ez egy különösen ravasz mesterkedés belzebubtól? De kérdezhettem volna a génsebészetet is.
Minden szavad igaz 👍️ de te kérdezted hogy a biblia hol ír róluk
és én erre válaszoltam
1 Ábrahámnál jártak például amikor ígéretet kaptak hogy megsokasítja Őket
2 Szodomából is Ők volta és vezeték ki Lottót
3 megjelenik Bálámnak csak ő nem látja mert meg vakítja a pénz de a szamara igen
4 Jákob amikor birkózót az egyikkel angyala ...........
4 de jelenések könyvét ha olvasod akkor János amikor elragadtattik Ő is beszél róluk kik voltak az oltárnál és ki hogy nézet ki
........................... stb
Kedves párodnak ez mind ismerős lehet . De ha te is tanulmányozod akkor te magad is olvashatod 😁 Amugy jól mondja párod a megtévesztés hazugság mester is dolgozik ezért óvatosnak kell lenni a szelem világgal hogy mit engedsz be
Mutasd majd meg, hogy hol hivatkozik rajuk. Segitek, mivel az asszonyallat teologus: az ordog incselkedese/mesterkedese az. Csak ha ezt e elfogadod akkor kerulnod kell minden ezzal kapcsolatosat.
Világon sok doki van ,mint tető fedő vagy karosszérialakatos
Neked abba egybe kell meg bíznod amelyik műt vagy javítja a kocsid
Bizalmad úgy adsz neki hogy hiszed hogy meg szerezte azt a tudást valóban a legmagasabb szinten hogy meg műtsön . De előre nem tudód csak a hited fekteted be .Persze lehet növelni a hitet . Elmész kérdezel másokat akinek hiszel hogy jó ez a szakember . És többen dicsérik nő a hited Doki vagy lakatos iránt .
Ha magamra vissza akarok kanyarodni Istenből is van sok ám ......................rengeteg a kínálat . És én is egy Istenbe hiszek bízok . Mások meg másba .......................mondjuk én nem hiszek abba hogy ha felrobbanok egy busznyi emberel akkor a paradicsomba jutok mert az "kiáltom hogy hitetlen kutyák" 😂 😂 ..............de valaki ebbe bízik legyen neki
na de a doki iránti bizalom nem ok nélkül alakul ki
egyrészt jár sok évig iskolába hogy képzett legyen, utána meg sok évig a terepen tanul
mert egy műtét levezetése nem a frissen végzett orvosok priviléguma
szóval itt az orvosba vetett hit nem csak úgy magától alakul ki hanem konkrét bizonyítékok vannak

és nem azt mondom hogy ne éljen bárki az "isten" igéje szerint, mert az alapötlet kiválló és ha mindenki úgy élne az nagyon jó lenne
de amivé elfajult a dolog az nagyon gáz
Hogyne tenne .......... csak nem ufoknak hívják őket 😁
Sok lény van amit Isten teremtett de csak az embert teremtette maga hasólóságara és szabad akarattal
Pl agyalok is Isten teremtményei azok is mind élők
ember nem tud olyat alkotni hogy mindenkinek jó legyen
szépség királynőknek volt mindig egy olyan lózungjuk hogy világ béke 😂
de ha megnézed a világot az se tudja eldönteni melyik oldalon legyen a kocsiba a kormány
amíg két ember van a földön konfliktus lesz és nagyobból pont .
De pont ezzel kezdődik majd nem a biblia is
Isten meg teremtette a földet ......................
Az embert ......................
Embert meg tette Éden őrzőjévé ......
Éva beengedte a gonoszt ...........
Káin és Ábel testvérek ............. hipp-hopp kis idő meg is van a testvér gyilkosság . Meg is jöttünk azt hiszem 🤕
ment ez gyorsan
Le van írva ami látszik most is az embereken
Talán még egy "vicces dolog" a bibliába szivárvány jele a Isten ember közötti béke jele volt . Sátán azért jól kiforgatta ,mert most mindenki a buzik jelének tulajdonítja és az emberből inkább a meg botránkoztatást váltja ki mint a békesség szimbólumát Isten és emberközt
Akkor ezek szerint nem hiszel a földön kívüli életben sem? Hiszen a Biblia nem tesz róluk említést sehol.
Szívműtétet nem tudom tehát vagy hiszek a orvosom képességébe vagy nem
Ha valamibe hiszel akkor abba bízol is . Ha hiszel abba hogy a orvos jó csinálja akkor bizalommal a kése alá fekszel .
Na én is így vagyok a Bibliával tudni nem tudom de bízok Isten szavába hogy megígérte úgy lesz . Én tapaszalom életem folyamán kegyelmét ,látom az írás működését betejesedését magamon is másokon is . Ez olyan mint a szelet nem látod nem fogod ,de a falevelek mozdulnak ,akkor tudod hogy az a szél volt
ezt senki se mondta, kiszámíthatóbb volt ettől több pozitívumot nehéz találni abból a korból
de csak azért volt szar amit írtam
Ez fura, ha nem tudsz valamit, akkor jon a hit. Konkav sokszogek, errol tudsz valamit? Vagy inkabb a hit?
igen. a szoci sokkal jobb volt... 😅
pont láttam mostanába róla egy doksi filmet. több mint 20 országba vetítették a magyar népmeséket
ez mind fizika és kémia, millió vegyi folyamat meg végre bennünk amiről nem is tudunk

ami meg nem fizika és kémia az meg tapasztalat szerzésen alapul, pl senkit se utálsz első látásra, akit meg mégis hasonlít valakire vagy valakinek a stílusára, pl ha megutálsz egy autókupecet mert átkúrt akkor az összes többi iránt is lesz némi fenntartásod
de akár a cigók is, nekem általános suliba semmi gondom nem volt velük, még osztálytársam is volt szines, én ugyanúgy néztem rá mint bárki másra, nagyjából úgy is viselkedett mint bárki más
aztán a szakközép más falu más népek sok egyéb cigó akik nem úgy viselkedtek mint amit eddig tapasztaltam, aztán kialakult egy "nemszeretem" érzés irántuk, ami sajnos alap lett ha csak ránézek egyre is, még akkor is ha nem ismerem
na ebbe egyet értek hit a tudás nem fér meg egymás mellett
de én sok mindet nem tudok ép ezért van hitem
csak hitem nem emberek felé irányul hanem a mindenhatóba bízok hiszek
valaki Buddhába , valaki Orbánban ,valaki Petibe, valaki pénzbe (pedig az is nagy illúzió) valaki meg összkomfortos lakásába
De nehéz ezt elmagyarázni olyan embernek aki csak a szemének vagy a tapintásának hisz
Pedig azt elkel ismerned hogy csomó olyan is van ami nem kézzel fogható de még is létezik Pl Szerelem egy csaj iránt, vagy féltékenység vagy utálat ...............és ezek is valós dolgok ,megmagyarázhatatlan a tudománynak hogy valakinek miért szimpatikus a másik és mitől ellenszenves ..................nekem miért tetszik ez a csaj másnak miért nem ...stb
amit nem lehet bizonyítani abban hinni sem érdemes
a hit csak egy délibáb, sosem a valóság, a hit a tudás ellentéte

a feleség kiválasztás meg azért egy(jó hosszú) sor teszt után történik, szóval nem a hit vezérli az embert hanem a tudás hogy megfelel neki
aki csak hisz benne hogy milyen fasza asszonykát lőtt a búcsúban az gyorsan el is válik
Elsőhöz, elv hibátlan csak a kivitelézés rossz
ez mindig így van sok mindennel a papíron íróasztalnál olyan szép minden csak a valóságba nem működik valahogy .... látunk már ilyet sokat
A másikhoz meg ha betudod bizonyítani akkor minek kelen hinni benne ?
Kiválasztatod a feleséged bizonyíték garancia nem volt ,csak hitél benne hogy jó lesz életed végéig . Majd a végféle tudod hogy jó volt-e . Másik én nekem most is jó , nem is értem hogy miből gondolod hogy nem
amúgy a migráció fontos, és eddig még mindig előnnyel járt, akár genetikailag akár gazdaságilag
de ez most el lett baszva rendesen
amúgy csak annyi kellett volna hogy egy nyomkövetőt rápakolni mindre, kötelezni arra hogy egy éven belül megtanulja a befogadó ország nyelvét és a kultúráját, utána 2-3 éven belül teljes jogú dolgozó lesz
aki ezt nem teljesíti mehet vissza ahonnét jött, ha balhét csinál mehet vissza ahonnét jön stbstb
amúgy már a szó is bizarr: illegális migránsok, akinek papírja nincs be se kellene engedni
az elv hibátlan, a kivitelezés csapnivaló
mert felénk(meg mindenhol) a kommunizmus arról szólt hogy a hatalmon lévő emberek minenáron megvédjék a pozíciójukat
emiatt a vezetésre többnyire nem olyan emberek lettek választva akik értettek is ahhoz amit csináltak

a biblia meg egy többszörösen átszűrt történet halmaz, aminek a valóság tartalma bebizonyíthatatlan
amúgy a vallások jelentős többsége arra épül hogy elhitetik a néppel azt hogy az itteni szenvedés után van egy következő "élet" ahol utána minden fasza lesz
mindezt azért hogy az aktuális szar életük miatt ne lázadjon, vagy éppen 110% erőbedobással küzdjön a csatatéren, hiszen ha meghal utána lesz csak igazán jó
számomra az a fura hogy vannak akik még mindig ebben hisznek......mármit hogy "majd egyszer neked is jó lesz, csak csendben tűrj"