Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kiakasztasz ezzel a 4 műszakkal nálunk még mindig nem 32 órásak a napok 😂
Nem kell, hogy balek legyen, bőven elég, ha hülye. A jelenlegi ember, akivel foglalkozok, közgaz. diplomás, egy éve szerezte, nem tudta (azt sem), hogy a kerületből hogyan számoljuk az átmérőt, mert "már régen tanulta".
a vasútnál azért ez más
alapból 12 órázol ami havi 14-15 nap meló
plusz nincs olyan hogy egy hétig éjszakás vagy
itt egyik nap nappal másik nap éjjel, aztán 2 nap otthon, 100x jobb mint a gyárban ahol 5 napot vagy egy műszakban
plusz hétvégente általában kevesebb a meló, ha ünnepnap van az dupla pénz legtöbb esetben tizede munkával
Kiírtad a varázsszót, 3 műszak, de tedd hozzá, hogy hétvége (ami miatt inkább 4 műszak) és ünnepnapok is.
Ezek szakmunkák mert végzettséghez kötöttek, de a lényeg, az összes amit felsoroltál, de bármilyen átlag meló akkor fizet 500 körül ha éjszaka, hétvége és ünnepnap is benne van, csak hétköznapokra már a 300 is jónak mondható az átlagnak.
amúgy a vasútnál se ritka már az 500+ fizetés, igaz itt is 3 műszak van, van ismerős aki gurítótoronyban kisfőnök az 700 körül visz haza
Nem tudom, soha nem dolgoztam ilyen helyen, én 12 éves korom óta antennákat szerelek az meg átlag felett fizetett mindig. De ez a mekis az alja kb a fizetés kínálatnak.
BKK-hoz mehetnél buszvezetőnek 450ért. Ilyen plakát is volt itt, targoncás 350, de az Aldiban is fizetnek ennyit.
Ezek a szar állások. Aki szakmunkát végez azért nem szokott éhezni, annak megvan az átlag. Kivéve ha balek.
Egyik lányom volt a westendiben nyári melón 2 hónapot, utána évekig még a közelébe sem ment egynek sem, 300-ért álommeló. 😏
Milyen és mennyi melóval? Napi 10 óra, hétvége, ünnepnap, ez király.
mindennek időre kellett kész lenni,mindennek megvolt akésztési ideje, a készerméket x perc után ki kellett dobni stbstb
ja és nem eheték meg az amit kidobtak
idegőrlő az hogy mindent faszán csinálsz akkor is basztatnak hogy figyelj oda hogy ez így is maradjon
pontosan nem emlékszem mert még a vasútnál mesélte a gyerek anyja miféle baszakodások voltak
mi az a pecek miatti baszakodás?
Akkor érdemes volt bölcsésznek tanulni, hogy más retkét pucolja, vagy a kis faszkalap családokban a neveletlen hülyegyerek születésnapja után rendet tenni.
:-D
egy munkatársam gyereke dolgozott a mekiben, elég húzós munkahely, 110% baszogtatás akkor is ha minden hibátlan, de leginkább pecek miatti baszakodások miatt ment el onnan
Itt a mekibe 300 feletti nettóval kerestek embert.
Érdekesség még melóhoz, héten jelentkeztem közepes céghez átlag cv-vel, felhívott gondolom hr-es nő és kérdezősködött, ami meglepett, hogy betegségekről kérdezett hogy hogy nem pont olyanokról amikkel az utóbbi hónapokban voltam orvosnál. Elképzelhető, hogy valamilyen módon hozzáférnek az eszt-hez? Ez fura kérdéseket vethetne fel. Persze lehet, hogy csak ráhibázott, fiatal hangjából komoly tapasztalatot éreztem ki.
A ksh olyan átlagot ír amit mondanak neki. Jól írod, egy cnc-s, olyan kamionos (ne felejtsük, mimimálbéres bejelentés) aki hajlandó hetekig, hónapokig 1 nm-en élni tényleg 800-1000000 körül keres, de ez hány %-a a dolgozóknak? a 250-300000 már inkább hihető, de 1 műszakban boltban vagy bárhol nincs meg a 200 netto.
egy ksh átlagot néztem

amúgy melósnak az 500 max 25 év alatt jön össze valami jobb helyen, pl gyerek haverja simán megkeres ennyit cnc programozóként 8 órában délelőttös műszakban, ellenben aki a gépen van és csak kezelő az inkább 400 és 3 műszak
felénk van cég aki kocsikat hord be leginkább olaszből, megvan a cím mennek ki és felpakolják jönnek haza, na ott olyan 700 nettók vannak és pár esetben már csütörtökön hazaérnek, de többnyire pénteken. ellenben egy kezdő elsírná magát a felpakoláskor 😂 volt ismerős aki 1 út után feladta, szomszédom csinálta sok évig, egyszer még a kamion is kiégett alatta olyan fasza teknikákkal mennek
Ez az átlagbér érdekes dolog, te most 500000-et írsz gondolom nettóban lejjebb 715 körül bruttóban ami olyan 470 netto lehet csak én valahogy nem nagyon ismerek olyat aki tényleg ennyit keres munkával, felémk a 3 műszak operátor 250000, 2 műszak 200 alatt valamivel, kecsón ez úgy 30-40-nel több bp.-n 70-80-nal, 4 műszakban lehet targoncáskét (kiemelt szakma a betanítotthoz képest) 420-440-et kapni a nagyobb cégeknél a kisebbeknél ennyit sem. Az 500 egy álom, a hetelős kamionosok kapnak napi 27-30000-et ami ami úgy 600 netto minimálbérre bejelentve mikt minden sorőr az ország legnagyobb cégeinél is, de nem alszik otthon és koszos mint a disznó ennyiért tehát az ilyen átlagbérek hangoztatása nekem kissé falsnak tűnik.
gyurcsány pajtás is egy komisz kis ördög volt, csak azért nem lopott többet mert nem volt több lehetősége
pl amikor a motim-ot "megvette", annyi alu volt mindenhol hogy mozdulni se lehetett tőle, és ezt nem újságcikkek írták hanem egy ismerős aki ott dolgozott
azt mondta amióta ott volt még sosem volt annyi alapanyag/késztermék felhalmozva az többet ért mint ami a vételár volt
pontosan nem emlékszem mindenre mert vagy 30 éve történt..
és furamód a motim annakidején sokkal olcsóbban kapott áramot mint bárki más, szóval a mostani ner cégeknél nem saját találmány az olcsóbb energia vétel kormányzati segítséggel
szóval nem a mai lopósok érdemeit akarnám csökkenteni a régi hősökkel szemben csak azért legyünk már képben hogy mindenki lopott, és mindig annyit amennyit csak tudott
1. orbán királyunknak az első időkben (mivel akárki akármit mond jók kormányoztak) rengeteg pénzből tudott gazdálkodni és emiatt rengeteg pénz ki tudott menteni, most kezd süllyedni a hajó amikor már nem folyik be annyi összeg de a pénzszerzési kedv nem lett kisebb és már érezhető a pénzkivonás
szóval amíg megvolt a cirkusz a népnek nem számított mennyibe kerül........

ja és addig egy politikusnak se hiszek abban hogy a népért van amíg nem a magyarországi átlagbért kapja mindenféle egyéb plusz bónuszok nélkül ami most havi 500 ezer, ennyiből meg lehet élni és a népért tevékenykedni
most csak mobiltelefon költségre kap 100 ezret minden képviselő amikor a korlátlan beszélgetés a mobilnet mennyiségtől függően 10-20 ezer között van
2010-ben az átlagkereset 202.525,- forint.
2025-ben az átlagkereset 714.400,- forint volt.
Arány: 3,52x

A kép alapján az államadósság aránya: 3,16x

Mi a baj?

https://www.ksh.hu/docs/hun/xs...
https://www.ksh.hu/gyorstajeko...
Gyurcsány?!? Az meg ki? Ez beakadt neked nagyon... 🤣
Van miből ! 🤔
háromfán kb 5-6 szem bojlit szórtam a vízbe botonként naponta, igaz ott 24essel nyomultunk, az lehet kb annyi súly mint 10-12db 20as bojli
a csatornán van hogy 3-4db 20as golyó megy be egy etetésre amíg hideg a víz(meleg vízben meg úgyse pecázok)
pár év tapasztalata után leszűrtem hogy ennyi pont elég a sikerhez, mert ha nem jár arra hal 2 hétig akkor már van bent a vízben 20 golyó felett ami még ép állapotban van
ha tisztább részen pecázok és látom a golyókat a vízben akkor van hogy csak 2 naponta szórok, olyan kevés itt a hal hogy alig kell etetni
amikor meg a csipeszesek vödörszám szórják be a magot akkor meg mindennek vége, akkor van az hogy inkább szerda-csütötök megyek ki pecázni nem hétvégén a haverokkal
most nekem is van 5 kilóm. A múltkori pecámon már úgy horgásztam, hogy bojlival nem szórtam csak kukoricával. De néha raktam fel bojlit csalizni. szóval kb. 15-20 szem ment el egy hetes pecán. Most megint megyek egy hétre megint el fog fogyni kb. ennyi. Ez nagyjából fél- háromnegyed zacskó bojli/év. Szóval én 5-6 évre el vagyok láva golyókkal 😅