a lakáspiac nem összekeverendő a fogyasztási cikkekkel
amúgy most a lakáspiac a spekulánsok miatt olyan amilyen, majd össeroska egy idő múlva
felénk kurvára nem emelkedtek a ház árak, szerintem most sokkal kevesebbet érnek reál értéken mint 10 éve
pl anyámék utcájában egy tipikus kádár kockát(ami lakható de felújítandó) mellette kb 150nm nem túl régen épült téglafalas műhellyel (ami jó magas belterű mert traktorokat műtöttek benne), nagyjából fél hektár földdel adtak el 20 milláért
szerintem csak a műhely építése lenne most 10 körül
Kezd el te,alapként kapsz az asszonytol 50 ezret havonta.Ebből kéne kijönnöd,ha beszolsz neki mar csak 40 a következő.Ennyböl legyel el,szerintem ő örülne legjobban.
De tuti nem telne 2 kilo sonkara 2 napra.
qrva sok gyerek köszönhető a szocpolnak és a csóknak. Az igazi ösztönző az amikor valaki akkor jut lakhatáshoz ha gyereket vállal és ez működik(kezeit széttáró)
nem lenne se fegyver se nem oldana meg minden gondot
de a belső piac működőképes lenne miatta
és mint pipi írta ha egyszere túl sok pénz kerül ki akkor a hirtelen megemelkedett kereslet miatt emelkednek az árak, de ha fokozatosan nő a plusz pénz akkor a piac tud fejlődni
biztos vannak okos emberek akik ki tudják számolni milyen kezdő összeg az ideális és milyen emelkedés az ideális
és igen ezt felfoghatjuk segélynek is, de az alapjövedelem sokkal jobban hangzik, és mivel alap lehet szorzókat is használni, pl ha valami miatt nem vagy a rendszer barátja vagy egyből kaphatsz mondjuk egy 0,7es szorzót
azért van ebben bőven lehetőség
azért én ismerek olyan 3 gyermekes szülőket akinek a 3 gyereke miután felnőtt sosem dolgozott majd a 3 gyerek 9 gyereke sem és az abból leszármazott 27 se viszont várják a postás minden hónapban 😅
ini új gondolja, hogy az adók megmaradnának mint eddig.(kezeit széttáró) Annyi lenne a különbség, hogy a mercédesz gyár kecskeméten nem a 3000 alkalmazotja után fizetne adót és a munkavállalók után járulékot. Azért mert a 3000 ember helyett 30 robot ellátja a feladatot. Viszont amennyi élőmunkát kihelyettesít a robot a cég a hasznából az államnak ugyanúgy megfizetné amit eddig adóként járulékként fizetett meg a 3000 dolgozó után. De egyébként ez utópia mint a kommunizmus.(kezeit széttáró) Mihelyt munkanélküli ingyenpénzeket osztogatnak az infláció kb. 6 másodperc alatt kilő a holdig. elég csak 3%-os lakáscélú hitelt megvizsgálni mióta belengették 20%-ot ugrottak az ingatlan árak. És teljesen mind1 ki mit mond én napi szinten böngészem a hirdetéseket látom a változást(kezeit széttáró)
Mert?Szerinted 50e alapjövedelem szép lassan emelve a minden gondot megoldó fegyver lenne?
Vagy csak a segílyke atcimkétve?
Mint a műbőrt atnevezték textilbőrre es a paraszt örült mint majom a farkának.
amúgy most a lakáspiac a spekulánsok miatt olyan amilyen, majd össeroska egy idő múlva
felénk kurvára nem emelkedtek a ház árak, szerintem most sokkal kevesebbet érnek reál értéken mint 10 éve
pl anyámék utcájában egy tipikus kádár kockát(ami lakható de felújítandó) mellette kb 150nm nem túl régen épült téglafalas műhellyel (ami jó magas belterű mert traktorokat műtöttek benne), nagyjából fél hektár földdel adtak el 20 milláért
szerintem csak a műhely építése lenne most 10 körül
De tuti nem telne 2 kilo sonkara 2 napra.
de a belső piac működőképes lenne miatta
és mint pipi írta ha egyszere túl sok pénz kerül ki akkor a hirtelen megemelkedett kereslet miatt emelkednek az árak, de ha fokozatosan nő a plusz pénz akkor a piac tud fejlődni
biztos vannak okos emberek akik ki tudják számolni milyen kezdő összeg az ideális és milyen emelkedés az ideális
és igen ezt felfoghatjuk segélynek is, de az alapjövedelem sokkal jobban hangzik, és mivel alap lehet szorzókat is használni, pl ha valami miatt nem vagy a rendszer barátja vagy egyből kaphatsz mondjuk egy 0,7es szorzót
azért van ebben bőven lehetőség
Vagy csak a segílyke atcimkétve?
Mint a műbőrt atnevezték textilbőrre es a paraszt örült mint majom a farkának.