Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

... annyira felesleges, hogy hiányzik vagy 1000-120 orvos az ellátásból. Nyilván a kevés fizetés miatt, mert ahogy egy hamburgersütő is 3x annyit kap a rothadó nyugaton, úgy az orvos is.
Mi nem panaszkodunk, de azért hozzátartozik, hogy kb. 5 éve nem emeltek a finanszírozáson - pedig egy tollvonással megtehetnék, akár csak úgy is, hogy ne kelljen szja-t fizetni.
hát igen az internet óta mindenki felkészülten megy mindenhová(kezeit széttáró)
Zotyát példul az szokta felbaxni amikor a nézelődő rámutat egy bútorra és mondja, hogy ez a neten fele ennyiért van fent 😅
😂 ez qrva jó 🤣
Abban igazad van, nekem nincs betegem... nekünk van 🤣 ...vagy itt már tartottunk 20 órája? 🤣
Az állásom nincs bújtatva, teljesen nyilvános, bejelentett - nyilván kevered a Festéktüsszentő Hapci Benő munkaköröddel.
Minek ment oda,mert sajnos még mindig ő adja a beutalót,de mint írtam,nyugaton már kezdik felismerni hogy felesleges.
Akár fel is vehet egy másik orvost.....igen,orvost,de nem egy bukott nyomtató árust.Csűrheted csavarhatod,neked ott nincs beteged,neked ott van egy bújtatott állásod,nem több.
EZ lehetséges, hisz a tudomány szerint az AI már többet tud, mint bármelyik ember, és kzel a pillanat, hogy többet tudjon, mint az ÖSSZES ember. Az orvos nem tudhat mindent, viszont neki vállalnia kell a felelősséget, amit a chatGPT nem tesz meg.
...egyébként a feleségemet az baxxa fel a legjobban, ha az okostóni úgy megy be hozzá, hogy a kezében ott a komplett diagnózis a AI-tól 😄 Volt már, akitől megkérdezte, minek jött akkor ide? az csak habogott..
Nem,továbbra sem adtál magyarázatot arra hogy neked hogyan lehet beteged.
Én is megkérdeztem az okos GPT-t... Blődi, remélem, nem kezeltelek bántóan... 😁 én megpróbáltam elmagyarázni... 😃
Az AI válasza erősen függ attól, hogy kérdezel... ez a példa, hogy téved 😄 mint oly' soxor ez már bebizonyosodott.
A praxisjog kötődik az orvoshoz. A beteg a praxis betege, nem az orvosé, annyira, hogy területi ellátási kötelezettség van (magyarul: aki az adott utcákban lakik, az ahhoz a praxishoz tartozik, azt fel kell venni) A praxisjog tulajdonosa működteti az adott praxist, tehát nem kötelező benne dolgoznia, akár fel is vehet egy másik orvost dolgozni (akkor a jog tulajdonosának akár be se kell járni 😁) persze nem ez az általános, legtöbbx a jog tulaj benne dolgozik a praxisában. Viszont van sok olyan praxis, aminek nincs tulajdonosa*, azt az önkormi kötelessége üzemeltetni, leginkább alkalmazott orvossal vagy tartós helyettesítéssel.

*kihaltak, nyugdíjba mentek, nem tudták a jogot "eladni" - és olyankor az 6 hónap után automatikusan visszaszáll az önkormira. kb. 1000 betöltetlen praxis van, jobbára kis helyeken.

Tudsz mindent mostmá'? Segíthetek még valamiben? 🤣
én többnyire nem baxkódok a biztosításokkal annyi van belőle mint égen a csillag számomra teljesen nyomon követhetetlen már van erre egy alkuszom aki intéz mindent is. (kezeit széttáró) A lemondást viszont nem tudja intézni ahhoz a nej kell. Annak is ott kellett lenni a telefonnál az adatait bediktálni,hogy tudjam intézni(kezeit széttáró)
Mondta hogy mi volt,már nem emlékszem,valami kicsit komolyabb,nyilván meghaladta a képességeit.
netrisk sokkal jobb
egy fotó az adásvételitől aztán mindent is intéznek
akkor biztos fel is írta neki az aszpirint(kezeit széttáró)
nem szoktam a körzetinél okoskodni nem nagyon járok be. Ha valami komolyabb a baj akkor magán esetleg reparon kúpot íratok vagy ilyesmi asszem megint kell(szemeit körbeforgató)
Most a cascós csajt baxtam le a nej volt autójáról úgy adott kártörténeti igazolást, hogy nem írta bele milyen fokozatban van jelen pillanatban(kezeit széttáró) Mondom a másikra megkötöttük nullába de, most, hogy elkelt a régi át szeretném vinni a bónus fokozatot, hogy felébe kerüljön. Azt merte mondani ők csak azt a 4 évet tudják leigazolni amíg náluk volt kötve az eladott autó kaszkója(kezeit széttáró) Mondom én ezt értem de nem előzmény nélkül kerültz be a nej az önök kaszkójához hisz hozta magával a 6-os fokozatot maguknál is onnan indult a buli most 10-esbe van egyébként(kezeit széttáró) Azt merte mondani a csaj, hogy keressem fel az előd biztosítókat és kérjek onnan igazolást 😂 Mondom csókolom van már köztük olyan biztosító aki meg is szűnt én mászkáljak utána honnan jött össze a bonusz 10? Kérdeztem tőle ha a gyereke azt általánosban bivajbasznádom elvégzett 3 elemit majd 200 kilométerre odébb költöznek laposménkü falvára és szeptemberbe ott kezdi az általánosban az új tanévet akkor az első osztálytól újból kezdi? Vagy a bizonyítványa alapján megkezdheti a 4-ik évet(kezeit széttáró) Erre a válasz megint csak az volt ők nem adnak ki fokozatot kártörténetben(kezeit széttáró) Mindezt úgy, hogy kb. 3 hete kaptam meg a dákóra az értesítő levelet, hogy a következő éves kaszkó mennyi lesz a dákóra és ott írták is a bónusz 10 fokozatot a feleségem nevéhez(kezeit széttáró) Na ott lehet, hogy tudálékoskodtam meg tahó is lehet, hogy voltam de felqrt a csaj(szemeit körbeforgató)
Nem biztos,de mintha azt hallottam volna hogy a chat gpt elsősorban nem tudom pontosan hány évvel ezelőtti adatbázist használja,2-3-4,nem tudom.Ilyen esetben ha kapsz egy ilyen választ pl egy autópályáról mindig vissza kell kérdezni hogy ez 2025ben is így van.Egyébként a múltkor a Balázsék rádiós műsorában erről volt szó,mármint a chatgpt-ről,és pint egy házidoki telefonált be hogy vokt már olyan hogy egész egyszerűen nem jött rá hogy mi a baja a betegének,és a chatgpt segített neki az addig elvégzett vizsgálatok alapján,és jó volt a segítsége.
na nem feszítem tovább a húrt már megint ideges(kezeit széttáró)
Ugorjunk témát(gondolkodós)
Valakinek valami ötlet? ☺️
Volt már olyan, hogy majdnem... mikor panaszkodik az asszony hogy bejön egy ilyen pipi-féle okoskodó tahó, én mindig mondom neki, bemegyek és elrendezem az ilyeneket 😁
Ő nagyon udvarias még az ilyen faszfejekkel is ☹️
Ebből gondoltam.....
"A betegnek kell recept, amit ki kell nyomtatni, amihez kell számítógép, meg kell mérni a vérnyomását, amihez kell vérnyomásmérő, meg lehet nézni a szívét, amihez kell ekg... e kütyük üzeme mind az én munkakörömbe tartozik."
értem én, hogy cset dzsipítí de eddig akárhányszor próbáltam mindig azt a választ adta mait szerettem volna hallani(kezeit széttáró) A múltkor őstermelői kérdést tettem fel neki, hogy családi gazdaságnál a megengedett szja mentes összeget össze lehet e vonni és egy névre számlázni vagy mindenkinek külön-külön kell számlázóprogram és számlázni(kezeit széttáró) Mivel a könyvelőm nem nagyon ért az öcsg-hez nekem így mondta. A cset gpt is így mondta , hogy bontani kell aztán az új könyvelőm (sajnos a régi komolyból beteg lett és leadta a praxist) az keni vágja az aktuális öcsg-t és mondta, hogy meg se próbáljam szétbontani a számlákat egy névre kell kiállítani is és gyűjteni is(kezeit széttáró) Aztán múltkor mentünk egerbe a nejem autójával amin nincs éves matrica. Megkérdeztem, hogy az egerbe vezető M25-ös szerintem kb. 10 kilométer az díjköteles szakasz e? A cset azt írta, hogy nem mehetek nyugodtan matrica nélkül is. Aztán megdöbbenve látom a körforgalomnál, hogy M25 matrica-vignette(kezeit széttáró) Volt még 1-2 dolog amivel így jártam azóta minden esetre én fenntartásokkal kezelném ezeket a chat gpt-s dolgokat(kezeit széttáró)
Megint olyanról ugatsz, amiről fingod sincs.
ebbe te miért vagy olyan biztos?
Nana,a vérnyomásmérőbe ő cseréli az elemet meg a nyomtatóba a patront.
Na kivonatolom a lényeget. Mamlasz egy történetét ahogy mesélte úgy említett meg egy beteget, hogy "betegünk" ez baxa egy kicsit blődi csőrét talán kicsit joggal(kezeit széttáró) Persze ahelyett,hogy elvigyorognák rajta véresbe megy a dolog 😅
nyílván ott nyílt ki a bicska blődi zsebében, hogy mamlasz úgy mesélte a sztorit, hogy "betegünk" a feleségéé az övé a közös cégüké(kezeit széttáró) Az igazságot meg ugye mindenki tudja mamlasz papíron bent van a cégben még az is lehet 50%-al kizárólag azért, hogy legyen utána fizetve a járulék(kezeit széttáró) Én még azt sem zárom ki, hogy valamikor megpróbált a feleségével a közös cégben valami hasznos dolgot csinálni csak, hogy neve legyen a gyereknek(eszközök fertőtlenítése, irodaszerek, takarítószerek vásárlása, bélyegző elkészíttetése stb.) De gyanítom mivel nem annyira volt alkalmas erre sem a felesége mondta neki, hogy lacus te csak pihenjél, tv-zél otthon mi a böbével(asszisztens) megoldjuk ezeket a feladatokat(meghajlós) Gondolom nem akart még több kárt a rendelő körül 😅 Aztán végül is így mindenkinek jó volt(meghajlós) Lacus nem alkalmatlankodott többet a rendelő környékén csinálja otthon amihez ért a döglést és a közös kirándulások szervezését a felesége meg nyugodtan tudja végezni a napi teendőit a férje kerülgetése nélkül az a 130-150 ezer forint amit járulékként befizet utána már aprópénz a többihez képest (legyintős) oszt megvan a családi béke(meghajlós) 😅
Nem,a probléma az hogy mamlasz szereti magát túlpozíciónálni,mint ahogy most is,"betegünk",mintha valami fontos szerepet töltene be.