... annyira felesleges, hogy hiányzik vagy 1000-120 orvos az ellátásból. Nyilván a kevés fizetés miatt, mert ahogy egy hamburgersütő is 3x annyit kap a rothadó nyugaton, úgy az orvos is.
Mi nem panaszkodunk, de azért hozzátartozik, hogy kb. 5 éve nem emeltek a finanszírozáson - pedig egy tollvonással megtehetnék, akár csak úgy is, hogy ne kelljen szja-t fizetni.
hát igen az internet óta mindenki felkészülten megy mindenhová(kezeit széttáró)
Zotyát példul az szokta felbaxni amikor a nézelődő rámutat egy bútorra és mondja, hogy ez a neten fele ennyiért van fent 😅
Abban igazad van, nekem nincs betegem... nekünk van 🤣 ...vagy itt már tartottunk 20 órája? 🤣
Az állásom nincs bújtatva, teljesen nyilvános, bejelentett - nyilván kevered a Festéktüsszentő Hapci Benő munkaköröddel.
Akár fel is vehet egy másik orvost.....igen,orvost,de nem egy bukott nyomtató árust.Csűrheted csavarhatod,neked ott nincs beteged,neked ott van egy bújtatott állásod,nem több.
EZ lehetséges, hisz a tudomány szerint az AI már többet tud, mint bármelyik ember, és kzel a pillanat, hogy többet tudjon, mint az ÖSSZES ember. Az orvos nem tudhat mindent, viszont neki vállalnia kell a felelősséget, amit a chatGPT nem tesz meg.
...egyébként a feleségemet az baxxa fel a legjobban, ha az okostóni úgy megy be hozzá, hogy a kezében ott a komplett diagnózis a AI-tól 😄 Volt már, akitől megkérdezte, minek jött akkor ide? az csak habogott..
Az AI válasza erősen függ attól, hogy kérdezel... ez a példa, hogy téved 😄 mint oly' soxor ez már bebizonyosodott.
A praxisjog kötődik az orvoshoz. A beteg a praxis betege, nem az orvosé, annyira, hogy területi ellátási kötelezettség van (magyarul: aki az adott utcákban lakik, az ahhoz a praxishoz tartozik, azt fel kell venni) A praxisjog tulajdonosa működteti az adott praxist, tehát nem kötelező benne dolgoznia, akár fel is vehet egy másik orvost dolgozni (akkor a jog tulajdonosának akár be se kell járni 😁) persze nem ez az általános, legtöbbx a jog tulaj benne dolgozik a praxisában. Viszont van sok olyan praxis, aminek nincs tulajdonosa*, azt az önkormi kötelessége üzemeltetni, leginkább alkalmazott orvossal vagy tartós helyettesítéssel.
*kihaltak, nyugdíjba mentek, nem tudták a jogot "eladni" - és olyankor az 6 hónap után automatikusan visszaszáll az önkormira. kb. 1000 betöltetlen praxis van, jobbára kis helyeken.
Tudsz mindent mostmá'? Segíthetek még valamiben? 🤣
én többnyire nem baxkódok a biztosításokkal annyi van belőle mint égen a csillag számomra teljesen nyomon követhetetlen már van erre egy alkuszom aki intéz mindent is. (kezeit széttáró) A lemondást viszont nem tudja intézni ahhoz a nej kell. Annak is ott kellett lenni a telefonnál az adatait bediktálni,hogy tudjam intézni(kezeit széttáró)
nem szoktam a körzetinél okoskodni nem nagyon járok be. Ha valami komolyabb a baj akkor magán esetleg reparon kúpot íratok vagy ilyesmi asszem megint kell(szemeit körbeforgató)
Most a cascós csajt baxtam le a nej volt autójáról úgy adott kártörténeti igazolást, hogy nem írta bele milyen fokozatban van jelen pillanatban(kezeit széttáró) Mondom a másikra megkötöttük nullába de, most, hogy elkelt a régi át szeretném vinni a bónus fokozatot, hogy felébe kerüljön. Azt merte mondani ők csak azt a 4 évet tudják leigazolni amíg náluk volt kötve az eladott autó kaszkója(kezeit széttáró) Mondom én ezt értem de nem előzmény nélkül kerültz be a nej az önök kaszkójához hisz hozta magával a 6-os fokozatot maguknál is onnan indult a buli most 10-esbe van egyébként(kezeit széttáró) Azt merte mondani a csaj, hogy keressem fel az előd biztosítókat és kérjek onnan igazolást 😂 Mondom csókolom van már köztük olyan biztosító aki meg is szűnt én mászkáljak utána honnan jött össze a bonusz 10? Kérdeztem tőle ha a gyereke azt általánosban bivajbasznádom elvégzett 3 elemit majd 200 kilométerre odébb költöznek laposménkü falvára és szeptemberbe ott kezdi az általánosban az új tanévet akkor az első osztálytól újból kezdi? Vagy a bizonyítványa alapján megkezdheti a 4-ik évet(kezeit széttáró) Erre a válasz megint csak az volt ők nem adnak ki fokozatot kártörténetben(kezeit széttáró) Mindezt úgy, hogy kb. 3 hete kaptam meg a dákóra az értesítő levelet, hogy a következő éves kaszkó mennyi lesz a dákóra és ott írták is a bónusz 10 fokozatot a feleségem nevéhez(kezeit széttáró) Na ott lehet, hogy tudálékoskodtam meg tahó is lehet, hogy voltam de felqrt a csaj(szemeit körbeforgató)
Nem biztos,de mintha azt hallottam volna hogy a chat gpt elsősorban nem tudom pontosan hány évvel ezelőtti adatbázist használja,2-3-4,nem tudom.Ilyen esetben ha kapsz egy ilyen választ pl egy autópályáról mindig vissza kell kérdezni hogy ez 2025ben is így van.Egyébként a múltkor a Balázsék rádiós műsorában erről volt szó,mármint a chatgpt-ről,és pint egy házidoki telefonált be hogy vokt már olyan hogy egész egyszerűen nem jött rá hogy mi a baja a betegének,és a chatgpt segített neki az addig elvégzett vizsgálatok alapján,és jó volt a segítsége.
Volt már olyan, hogy majdnem... mikor panaszkodik az asszony hogy bejön egy ilyen pipi-féle okoskodó tahó, én mindig mondom neki, bemegyek és elrendezem az ilyeneket 😁
Ő nagyon udvarias még az ilyen faszfejekkel is ☹️
Ebből gondoltam.....
"A betegnek kell recept, amit ki kell nyomtatni, amihez kell számítógép, meg kell mérni a vérnyomását, amihez kell vérnyomásmérő, meg lehet nézni a szívét, amihez kell ekg... e kütyük üzeme mind az én munkakörömbe tartozik."
értem én, hogy cset dzsipítí de eddig akárhányszor próbáltam mindig azt a választ adta mait szerettem volna hallani(kezeit széttáró) A múltkor őstermelői kérdést tettem fel neki, hogy családi gazdaságnál a megengedett szja mentes összeget össze lehet e vonni és egy névre számlázni vagy mindenkinek külön-külön kell számlázóprogram és számlázni(kezeit széttáró) Mivel a könyvelőm nem nagyon ért az öcsg-hez nekem így mondta. A cset gpt is így mondta , hogy bontani kell aztán az új könyvelőm (sajnos a régi komolyból beteg lett és leadta a praxist) az keni vágja az aktuális öcsg-t és mondta, hogy meg se próbáljam szétbontani a számlákat egy névre kell kiállítani is és gyűjteni is(kezeit széttáró) Aztán múltkor mentünk egerbe a nejem autójával amin nincs éves matrica. Megkérdeztem, hogy az egerbe vezető M25-ös szerintem kb. 10 kilométer az díjköteles szakasz e? A cset azt írta, hogy nem mehetek nyugodtan matrica nélkül is. Aztán megdöbbenve látom a körforgalomnál, hogy M25 matrica-vignette(kezeit széttáró) Volt még 1-2 dolog amivel így jártam azóta minden esetre én fenntartásokkal kezelném ezeket a chat gpt-s dolgokat(kezeit széttáró)
Na kivonatolom a lényeget. Mamlasz egy történetét ahogy mesélte úgy említett meg egy beteget, hogy "betegünk" ez baxa egy kicsit blődi csőrét talán kicsit joggal(kezeit széttáró) Persze ahelyett,hogy elvigyorognák rajta véresbe megy a dolog 😅
nyílván ott nyílt ki a bicska blődi zsebében, hogy mamlasz úgy mesélte a sztorit, hogy "betegünk" a feleségéé az övé a közös cégüké(kezeit széttáró) Az igazságot meg ugye mindenki tudja mamlasz papíron bent van a cégben még az is lehet 50%-al kizárólag azért, hogy legyen utána fizetve a járulék(kezeit széttáró) Én még azt sem zárom ki, hogy valamikor megpróbált a feleségével a közös cégben valami hasznos dolgot csinálni csak, hogy neve legyen a gyereknek(eszközök fertőtlenítése, irodaszerek, takarítószerek vásárlása, bélyegző elkészíttetése stb.) De gyanítom mivel nem annyira volt alkalmas erre sem a felesége mondta neki, hogy lacus te csak pihenjél, tv-zél otthon mi a böbével(asszisztens) megoldjuk ezeket a feladatokat(meghajlós) Gondolom nem akart még több kárt a rendelő körül 😅 Aztán végül is így mindenkinek jó volt(meghajlós) Lacus nem alkalmatlankodott többet a rendelő környékén csinálja otthon amihez ért a döglést és a közös kirándulások szervezését a felesége meg nyugodtan tudja végezni a napi teendőit a férje kerülgetése nélkül az a 130-150 ezer forint amit járulékként befizet utána már aprópénz a többihez képest (legyintős) oszt megvan a családi béke(meghajlós) 😅
Mi nem panaszkodunk, de azért hozzátartozik, hogy kb. 5 éve nem emeltek a finanszírozáson - pedig egy tollvonással megtehetnék, akár csak úgy is, hogy ne kelljen szja-t fizetni.